به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان به اقدامات انجام شده برای حفظ نژادهای بومی اشاره کرد و گفت: کلکسیون ارقام محصولات در مرکز تحقیقات نگهداری می‌شود و ارقام برتر به کشاورزان معرفی می‌گردد.

وی با بیان پرداخت تسهیلات بلندمدت برای تبدیل باغات درجه سه به درجه یک و تولید محصول سالم، گفت: شناسنامه‌دار کردن باغات نیز از دیگر اقدامات است.

اکبری درخصوص نقش صنایع تبدیلی در افزایش ارزش افزوده محصولات باغی نیز تصریح کرد: در محصول زرشک، دستگاه‌های دان‌کنی و کارخانه‌های تولید مربا و کنسانتره فعالیت دارند.

وی در پایان به افزایش مشارکت جامعه در فعالیت‌های باغداری اشاره و یادآورشد: با ایجاد صندوق‌های خرد زنان در روستاها، زمینه مشارکت قشر عظیمی از جامعه فراهم شده است.

 سرپرست سازمان درخصوص تأثیر تغییرات اقلیمی بر باغداری در خراسان جنوبی نیز اظهارکرد: گرم شدن هوا و کاهش منابع آبی باعث کاهش کمی و کیفی محصولات باغی شده است و باغداران باید روش‌های پیشگیری را رعایت کنند.

اکبری گفت: باغداران متقاضی می‌توانند در سامانه سماک ثبت‌نام کنند و تحت نظارت شرکت‌های بازرسی اقدام به تولید محصول سالم کنند.