خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی گفت: ۷۰ درصد محصولات استان به صورت خام از چرخه خارج می‌شوند.

 

به گزارش کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات جشنواره ملی زرشک خراسان جنوبی و به نقل از خبرگزاری ها ، جواد قناعت، چهارشنبه ۲۷ مهر در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره ملی زرشک و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان محصولات کشاورزی و مواد معدنی بی نظیری دارد که بخش عمده‌ای از آنها به صورت خام و فرآوری نشده از چرخه خارج می‌شوند و مهم‌ترین برنامه در دستور کار ما، جلوگیری از خام فروشی محصولات استان است.

 

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه خراسان جنوبی ، استانی بسیار خاص با قابلیت‌های فراوان است، تصریح کرد: در حوزه کشاورزی محصولات منحصر به فردی همچون زرشک، عناب و زعفران داریم که به درستی شناخته نشده‌اند.

 

استاندار هدف از برپایی جشنواره ملی زرشک را معرفی این محصول عنوان و اظهار کرد: تمام تلاش ما بر این است که توجه شرکت های دانش بنیان را به این ظرفیت مهم جلب کنیم تا شاهد بروز جهش در تولید محصولاتی برپایه زرشک باشیم؛ این اتفاق رفاه کشاورزان و مردم استان را به دنبال دارد.

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی، استانی بااصالت و ریشه دار است، تصریح کرد: ما همزمان با معرفی محصولات کشاورزی می توانیم ظرفیت های گردشگری این استان به ویژه گردشگری کشاورزی را معرفی کنیم.

 

استاندار از ظرفیت‌های معدنی استان نیز گفت و یادآور شد: برای معرفی این ظرفیت‌ها نیز باید اقدامات بهتری صورت گیرد.

 

قناعت به انعقاد ۵ تفاهم نامه در زمینه فرآوری و نگهداری زرشک در جشنواره اشاره کرد و گفت: این اقدامات کافی نیست و ما باید به این سمت برویم که کارهای جدیدتری در حوزه کشاورزی انجام دهیم.

 



1- جلسه مورخ 1400.08.12



تنها زرشک بی دانه جهان در خراسان جنوبی تولید می‌شود و خراسان جنوبی از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب زیر کشت مرواریدهای قرمز رنگ است، از درمیان گرفته تا قاین و افین زیرکوه،مردمانی زرشک را می‌پرورانند و با وجود تیزی تیغ مشکلات بر تن و روح شان همچنان، کاشت زرشک را به جان می خرند.

خراسان جنوبی قطب پهناورترین مزارع زرشک جهان است که در سومین فصل سال، کنار رنگ رنگ برگ های پاییزی بسیاری از روستاهای استان را قرمز پوش می‌کند. افین؛روستایی تاریخی در دل خراسان جنوبی، که بزرگترین باغ خاورمیانه زرشک را در دل خود جای داده است.

۹۸ درصد سطح زیر کشت زرشک جهان اختصاص به خراسان جنوبی دارد، اما در این سال‌ها آن چنان که باید با برند خراسان جنوبی به جهان معرفی نشده است. از این رو ساز و کار جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی شکل گرفت تا ضمن معرفی این محصول به جهان، با ورود شرکت‌های دانش بنیان و فناوری به حوزه تولید کمک کند.

ضرورت ارتباط بین شرکت‌های فناور و تولیدکنندگان زرشک

سید مجتبی حسینی، رئیس سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی استان و دبیر کمیته علمی و نوآوری جشنواره ملی زرشک گفت: در زمینه ورود علم به تولید زرشک و کارهای تحقیقاتی در خراسان جنوبی دانشکده کشاورزی مستقر است ‌که در مقاطع مختلف دانشجو می‌پذیرد.

وی افزود:  علاوه بر این مراکز تحقیقاتی و علمی در حوزه‌های کشاورزی فعالیت می‌کنند. یکی از محورهای اصلی فعالیت محصولات مزیت دار استان و مهم ترین آن بحث زرشک است که در حیطه‌های مختلف علمی از جمله کاشت، داشت، برداشت و فیزیولوژی تولید و پس از تولید و همچنین فرآوری محصول اقدامات زیادی انجام شده است.

حسینی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بحث فرآوری محصولات در استان، اضافه کرد: در حوزه پایداری تولید، بررسی برخی چالش‌ها و مشکلات زرشک، کار تحقیقاتی انجام شده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از معیشت جامعه روستایی استان وابسته به این محصول است، افزود: سعی شده متناسب با نیاز موجود بر روی عناوین تحقیقاتی کار و برای چالش‌های در حوزه زرشک چاره اندیشی شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی استان و دبیر کمیته علمی و نوآوری جشنواره ملی زرشک بیان کرد: باتوجه به انحصار کامل تولید زرشک کشور در خراسان جنوبی، مراکز تحقیقاتی استان در این حوزه‌ها ورود خوبی داشته‌‌اند؛ به طور مثال در بحث حل معضل زنگ زرشک در شهرستان اقدامات خوبی انجام شده و سعی شد متناسب با مشکل چاره اندیشی شود.

حسینی ادامه داد: در حوزه فرآوری و تولید محصولات نیاز است کارهای بیشتری انجام و ارتباط بین شرکت‌های فناور و دانش بنیان که در این حوزه دارای ایده هستند با تولید و تولیدکنندگان برقرار شود تا بتوانیم زرشک را از حالت تک مصرفی خارج کنیم.

وی با بیان اينکه در این حوزه نیاز به کار بیشتری است چراکه در استان خلا وجود دارد و یکی از محورهای اساسی جشنواره ملی زرشک پر کردن همین خلا است، تصریح کرد: یکی از محورهای بسیار مهم این است که ما نیاز داریم در حوره زرشک تکنولوژی‌ها را وارد چرخه تولید ‌کنیم که در این راستا کارهای صورت گرفته اما نیازمند فعالیت بیشتر و ایده پردازی قوی تر هستیم.



اقدامات شاخص کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی

ردیف

اقدامات

1

           احصاء و بروز رسانی گلوگاههای بروز مفسده در سطح سازمان

2

          پیگیری و نظارت براجرای دقیق قانون ارتقاء سلامت اداری  و مبارزه با فساد

3

-         بررسی  میزان اثر بخشی و پایش اقدامات صورت گرفته در راستای گلوگاههای بروز مفسده توسط بازرسین کمیته سلامت اداری

4

-         تدوین برنامه زمانبندی حضور بازرسین کمیته سلامت اداری و حقوق شهروندی  در واحدهای اجرایی و مدیریتهای شهرستان

5

-         بررسی وضعیت تحلیلی اجرای شاخص های تصویب نامه حقوق شهروندی ابلاغی ریاست محترم جمهوری در ستاد سازمان و مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستان

6

-         بررسی و ثبت اطلاعات شاخص های سلامت اداری و حقوق شهروندی سازمان  در ارزیابی عملکرد  شاخص های عمومی  جشنواره شهید رجایی

7

   ارسال شاخص های 14 گانه تصویب نامه حقوق شهروندی به معاونتها ، مدیریتهای و ادارات تابعه و نظارت بر حسن  اجرای شاخصها

8

     اجرای طرح نظر سنجی مستمر از مراجعین از طریق میز خدمت وسنجش،پالایش و ارزیابی مستمر رضایتمندی ارباب رجوع و تعیین   عدد رضایتمندی بر اساس فرم های طراحی شده

9

     اجرای دقیق مواد 91 و 92 قانون مدیریت خدمات کشوری توسط معاونتها  و مدیریتهای ستادی و شهرستانها و ادارات تابعه

10

     بررسی گزارشات واصله خصوصاً از بازرسی کل استان ، دفتر بازرسی وزارت پیرامون نحوه عملکرد سازمان در اجرای طرحها و پروژ ه ها و آسیب شناسی مباحث مطروحه

11

     بررسی عملکرد بازرسین  مواد 91 و 92 قانون مدیریت خدمات کشوری ( بازرسین کمیته سلامت اداری )

12

    بررسی وضعیت  تحلیلی گزارش درخواستها و شکایات واصله به سازمان

13

    بررسی اجرای تصویب نامه حقوق شهروندی در سطح ستاد سازمان و شهرستانها خصوصاً مباحث مربوط به رصد و نظارت بر نحوه خدمات  رسانی به ارباب رجوع

 

14

 بررسی عملکرد کمیته پایش مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها در راستای رصد و نظارت بر توزیع نهاده های کشاورزی

 



آمار بازدید کنندگان

بازدید امروز0
بازدید دیروز0
بازدید ماه0
بازدید کل114134