عملیات کشاورزی در اسفند ماه♦️ :
🔴1- پسته : یک نوبت آبیاری سنگین در اسفند ماه به همراه استفاده از کودهای نیترات کلسیم ۵۰ کیلوگرم در هکتار و اوره ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار و پتاسیم پودری نیز ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار (سولفات پتاسیم برای اراضی شور و کلرور پتاسیم برای اراضی شیرین ) استفاده نمایید و همچنین در اراضی شور استفاده از اسید سولفوریک مخلوط با آب آبیاری به میزان ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می شود لازم به ذکر است کود های نیترات کلسیم و اوره را با هم مخلوط نکنید و جداگانه به صورت سرک هرکدام را در یک طرف درخت استفاده نمایید
🔴2- زرشک : در باغاتی که سال آور آنها است و قرار است سال آینده محصول بدهند یک نوبت آبیاری در اسفند ماه به همراه کودهای پتاسه (سولفات پتاسیم در اراضی شور و کلرور پتاسیم در اراضی شیرین) به میزان ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار و همچنین سولفات آهن ۵۰ کیلوگرم در هکتار و سولفات منگنز ۲۰ کیلوگرم در هکتار استفاده شود و در باغاتی که سال آور آنها نیست و قرار است رشد رویشی داشته باشند در آبیاری اسفندماه مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در اراضی شیرین از کود اوره و در اراضی شور از کود سولفات آمونیوم استفاده شود بهتر است در اراضی شور مقدار ۴۰ تا ۵۰ کیلو گرم اسید سولفوریک به همراه آب آبیاری استفاده شود.
🔴3- زعفران : محلول پاشی مزارع زعفران قبل یا بعد از آبیاری در اسفند ماه با کودهای ریزمغذی حاوی جلبک دریایی و اسیدهای آمینه مانند الگورا ، زرگرین ، ویکرمیکس و ... توصیه می شود لازم به ذکر است هنگام محلول پاشی حتی الامکان از کناره های کرتها حرکت کرده و از تردد داخل مزارع زعفران خودداری نمایید.
🔴4- گندم و جو : از اواسط اسفند ماه آبیاری مزارع گندم و جو را با کودهای سرک اوره به میزان ۵۰ کیلوگرم در هکتار و کلرور پتاسیم ۵۰ کیلوگرم در هکتار شروع کنید در اراضی خیلی شور به جای کلرور پتاسیم از سولفات پتاسیم پودری استفاده نمایید. این کود سرک را در در فروردین ماه نیز تکرار کنید و یک نوبت مزارع گندم و جو را با کود روی (ZN) نیز محلول پاشی نمایید.
🔴5- با توجه به اینکه در زمستان امسال نیاز سرمایی بسیاری از ارقام پسته برطرف شده است لذا نیازی به روغن پاشی در بسیاری از مناطق نیست و فقط در باغاتی که رقم غالب آنها پسته سفید و بادامی میباشد روغن پاشی به میزان 30لیترروغن ولک در هزارلیتر آب توصیه می شود.
🔴6- استفاده از سمپاشی زمستانه برای درختان هسته دار مانند آلو ، زردآلو و بادام توصیه میشود و برای باغات زرشکی که شته ها روی سرشاخه های آن تخم گذاری کردهاند نیز سمپاشی زمستانه توصیه می شود در سایر موارد با مشورت کارشناسان کشاورزی سمپاشی زمستانه انجام شود بهترین زمان سمپاشی زمستانه دوهفته قبل از تورم جوانه های درخت می باشد.
لازم به ذکر است روغن ولکی که استفاده میکنید نباید بوی نفت یا گازوئیل و یا بوی تندی بدهد و تقریباً بدون بو و رنگ آن به رنگ زرد کرم یا کمرنگ باشد.
🔴7- در جابجایی نهال دقت نمایید که طوقه و ریشه های نهال کاملاً سالم و بدون غده و گره باشد و سرشاخههای نهال نیز فاقد آفات و علایم بیماری باشد حتی الامکان نهال را از نهالستان های معتبر تهیه نموده و از نهال های دارای لیبل و شناسه تولید کاشت نمایید.
🔴8- بهتر است در زمان تورم جوانه های درختان (دم زنبوری شدن) یک نوبت با کودهای فروت ست درختان را محلول پاشی نمایید تا باعث تقویت جوانه و باردهی بهتر درخت شود.
روابطعمومی جهادکشاورزی شهرستان نهبندان