به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قاینات کارگاه آموزشی مدیریت به باغی زرشک  در باغات زرشک منطقه خضری دشت بیاض برای کشاورزان زرشک کار با همکاری مرکز ترویج و توسعه زرشک و عناب کشور با مربیگری آقای مهندس فیضی برگزار شد. 

برنامه کودی و مدیریت باغات زرشک

 قبل از هرگونه توصیه کودی بایستی آنالیز کامل آب و خاک انجام شود و با توجه به آنالیز انجام شده ، توسط کارشناس توصیه کودی صورت پذیرد.

فروردین

کولش خاک و  برگردان کردن کود سبز منداب که قبلا در مهر ماه کاشت شده است. اگر قبل از باز شدن گلها در زیربرگها شته مشاهده شد بلافاصله با سموم بی خطر مانند تنداکسیر و ... سمپاشی نمایید.

اردیبهشت

استفاده از اوره فسفات یا کود کامل آبیاری (20 کیلو در هکتار)  همزمان با آب اول بصورت کود آبیاری و محلول پاشی با کودهای ریزمغذی (20-  20 – 20 +TE) قبل یا بعد از آبیاری در سال غیربار

اولین حمله آفت کرم برگخوار یا پارانشیم خوارزرشک (Pandemis cerasana)در مناطق آلوده در این ماه است خسارت این آفت را میتوان با کودهای گوگردی یا سم بیولوژیک بایولپ ((BTدر همان ابتدای ظهور کم نمود.

خرداد

در سال غیر بارور کود سولوپتاس (5کیلو در هکتار) + کود هیومیک اسید  (6 کیلو در هکتار) مخلوط با آب آبیاری -  اواخر خرداد ماه زمان نمونه برداری از برگ درخت جهت آنالیز برگ می باشد.

تیر

در سال بارور کود سولوپتاس (10 کیلو در هکتار) + کود هیومیک اسید  (3 کیلو در هکتار) مخلوط با آب آبیاری.

دومین حمله آفت کرم برگخوار زرشک در این ماه است خسارت این آفت را میتوان با کودهای گوگردی یا سم بیولوژیک بایولپ ((BTدر همان ابتدای خسارت کم نمود. برای سمپاشی با سموم کم خطر نیز با کارشناسان مربوطه مشورت نمایید.

مرداد

با توجه به احتمال حمله مجدد شته ی زرشک توصیه میشود در هنگام مشاهده آفت ، با سموم بی خطر مانند تنداکسیر و ... سمپاشی نمایید و یا جهت مبارزه با کارشناسان مربوطه مشورت شود.

خسارت لاروهای شب خوار زرشک (Agrotis spp.) معمولا در مرداد ماه آغاز میشود و جهت مبارزه میتوان طعمه مسموم (سم+سبوس) در پای طوقه درختان پاشید. نیاز به سمپاشی قسمتهای فوقانی درخت نیست مگر با آفت پارانشیم خوار به طور همزمان حمله کنند در این صورت بهتر است در شب های مهتابی سمپاشی نماییم.

شهریور

به محض سرد شدن هوا، قبل یا بعد از آبیاری محلول پاشی با کودهای ریزمغذی (20- 20–20+TE) در سال غیرآور و کود (36-12–12+TE) یا سایر کود های پتاس بالا در سال آور  (ضمنا در صورت وجود شته میتوان سم شته کش را با توصیه کارشناس با کود ریزمغدی مخلوط کرد.)

و استفاده از کود سولوپتاس مخلوط با آب آبیاری به میزان 10  کیلوگرم در هکتار در اوایل شهریور در سال آور

مهر

درصورتیکه محصول زرشک کم رنگ یا رنگ پریده باشد یک دفعه ی دیگر محلول پاشی با ریزمغذی پتاس بالا ودارای آهن و منگنز تکرار شود. یا با کودهای محرک رنگ میوه مانند کدابریکس یا هورتی کالر درختان را محلول پاشی نماییم. و کشت کود سبز منداب در مسیرهای آب را میتوان انجام داد.

آبان

در اواخر آبان ماه ، پس از برداشت محصول میتوان جهت تکثیر، پاجوشهای دو ساله را جابجا نمود و قبل از شروع یخبندان و پس از برگ ریزان درخت ، هرس زمستانه را نیز انجام داد .( البته بهترین زمان هرس زمستانه درختان اواخر بهمن ماه می باشد.)

آذر

کود زمستانه برای سال غیرآور با ترکیب : کود حیوانی پوسیده (ترجیحا گاوی) 10 تن در هکتار+ کود مرغی 2 تن+ سولفات پتاسیم 150 کیلو درهکتار+ فسفات آمونیوم 100 کیلو درهکتار+ سولفات آهن 25 کیلو درهکتار+ سولفات روی20 کیلو در هکتار+ سولفات منگنز 15 کیلو در هکتار + گوگرد بنتونیت دار (در آب و خاک شور) 300 کیلو در هکتار  +  سولفات مس 15  کیلو در هکتار

میتوان بجای کود حیوانی 5 تن در هکتار ورمی کمپوست استفاده کرد و مقادیر کودهای شیمیایی فوق را با آن مخلوط نمود.  ضمنا" بهترین زمان یخ آب زمستانه دی ماه و هرس زمستانه درختان اواخر بهمن ماه می باشد.

دی

بهمن

اسفند

کود اوره 50 کیلو درهکتار در آب شیرین و یا کود سولفات آمونیوم 100 کیلو در هکتار همراه با آب آبیاری در سال غیرآور 

  سمپاشی زمستانه با سم اتیون (2در1000) و روغن ولک (20در1000) مخصوصا در  سال آور  علیه تخم شته زرشک دو هفته قبل از بیدار شدن جوانه ها انجام شود.

باغاتی که آلوده به بیماری زنگ زرشک هستند در اسفندماه زودتر بیدار شده و لذا شاخه های آلوده را میتوان تشخیص داد و هرس نمود و معدوم کرد و سپس با سموم قارچکش مناسب مانند فالکن ،فولیکور، تیلت و یا آمیستاراکسترا سمپاشی نمود.

مقادیر توصیه شده فوق  به صورت کلی و با فرض خاکی فقیر از عناصر غذایی بوده، ولی برای تعیین مقادیر کودها به صورت دقیق، بایستی آنالیز خاک انجام شود.

نکات :

 1- با توجه به اینکه رشد ریشه ها از اواسط بهمن ماه شروع شده و تا پایان آبان ماه ادامه دارد لذا در طول این مدت بایستی از حفر کانال یا چاله جهت کوددهی خودداری نمود. ضمنا دقت شود زمان چال کودزمستانه ، یخ زدگی اتفاق نیافتد.

 2-کودهای حاوی کلسیم و مس با سموم شیمیایی مخلوط نشود.

3- موقع برداشت فقط قسمتی ازشاخه که میوه دارد را قطع کنید و بقیه شاخه تا زمان زرد شدن برگها روی درخت باقی بماند تا مواد غذایی آن به درخت برگشت نماید . سپس در اواخر بهمن ماه آن شاخه ها را نیز هرس نمائید. بطوری که چتر درخت حفظ شود.

4-مهمترین نکته در مدیریت باغات زرشک این است که هرگز نباید کودحیوانی یا شیمایی و یا حتی خاک را اطراف طوقه درخت بریزید که باعث پوسیدگی طوقه و زرد شدن درخت و زوال آن میشود. کودها باید در حاشیه سایه انداز درخت مصرف شوند. و زیر درخت را تیلر نزنید که ریشه ها آسیب می بیند. 

رضا بهروان



روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قاینات تمام کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی این شهرستان را به حضور باشکوه در راهپیمایی روز قدس دعوت می نماید

 

 

برای آزادیت خواهیم آمد.


راهپیمایی روز جهانی قدس در قائن


وعده ما: جمعه ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۳  


🕥 ۱۰/۳۰ صبح
مکان تجمع: میدان امام خمینی(ره) شهر قائن

 



به مناسبت ایام الله دهه فجر اردوی جهادی در راستای جهاد تبیین در روستای علی آباد موسویه توسط شبکه دامپزشکی شهرستان قائنات با همکاری کانون بسیج جامعه کشاورزی این شهرستان برگزار گردید در این اردوی جهادی معاینه دام و کلاس آموزشی برای دامداران و همچنین درمان رایگان دام انجام شد



به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قاینات ، در اولین روز کاری سال 1403 کارکنان این مدیریت قبل از شروع کار با یکدیگر دیدار نمودند و در این دیدار پس از قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید ، آقای مهندس سید موسی موسوی مدیر این مجموعه ضمن تبریک سال نو همکاران را به تلاش بیشتر در راستای تحقق شعار سال

((جهش تولید با مشارکت مردم)) توصیه نمودند.

 




    به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان قاینات استان خراسان جنوبی،  دوشنبه (16 بهمن) کاروان آموزشی -  ترویجی زرشکاران شهرستان قائنات در شهر قائن برگزار گردید در این کارگاه عملی نحوه هرس درختان زرشک و تغذیه و کوددهی باغات زرشک آموزش داده شد و زرشککاران از سراسر شهرستان در این کارگاه آموزشی شرکت نمودند.
مدرسین این کارگاه آموزشی آقای دکتر خیاط عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند و آقای دکتر عزیزی از مرکز ترویج و توسعه زرشک و عناب و مهندس بهروان از مدیریت جهاد کشاورزی قائن بودند
   گفتنی است این جلسه با حضور  بیش از 50 نفر از زرشک کاران مناطق مختلف شهرستان در راستای جهاد تبیین و آموزش عملی نحوه هرس باغات زرشک برگزار گردید.



زیر مجموعه ها

بازدید امروز20
بازدید دیروز92
بازدید هفته313
بازدید کل323415