برای مشاهده متن لطفا بر روی گزینه مورد نظر کلیک کنید
پیام ترویجی دام
نكات مهم در پرورش و تغذيه گاو شيري
نکات ضروری برای کاهش بار ميکربي شير
پیام ترویجی آبزیان
نکاتی ضروری در پرورش ماهی قزل آلا
اصول فنی برای پرورش ماهیان گرم آبی
بیماری های مشترک بین انسان و دام
بیماری های مشترک بین انسان و دام
بیماری كيست هيداتيك
- راه پيشگيري از بيماريكيست هيداتيكدر انسان و دامها ، درمان به موقع سگهاي آلوده به انگل است.
- هرگز امعا و احشاي آلوده به كيست هيداتيك را به سگها ندهيد. انگل اين بيماري خطرناك به اين وسيله در بدن سگ ها به وجود مي آيد و با خوردن كاهو و سبزيها به شما منتقل مي شود.
- توجه داشته باشيد! انگلهايي كه روي بدن دامها هستند مي توانند بيماريهاي خطرناكي را به شما منتقل كنند. هرگز كنهها را با دست له نكنيد.
- براي پاك كردن و آماده سازي انواع گوشت و آلايش هاي خوراكي دامها، حتماً از دستكش استفاده كنيد.
- اگر مي خواهيد از بيماري سخت تب مالت دور بمانيد، شيرنجوشيده وساير لبنيات تهيه شده ازآن را نخوريد و به جنين، جفت و ترشحات دام، بدون دستكش، دست نزنيد.
- از مصرف گوشت دامهايي كه در خارج از كشتارگاهها و بدون نظارت مأموران دامپزشكي ذبح مي شوند، جداً خودداري كنيد.
- تب مالت بيماري رنجآور، توانفرسا و پرهزينهاي است، جوشاندن شير به مدت 15 دقيقه سادهترين و بهترين راه براي مبتلا نشدن به اين بيماري است.
- واكسيناسيون و خوراندن داروهاي ضدانگل به حيوانات خانگي، مانع از انتقال بسياري از بيماريهاي خطرناك به انسان مي شود.
- براي حفظ سلامتي خود، خانواده و جامعه، دام قرباني را تحت نظارت مأموران دامپزشكي ذبح كنيد.
- ذبح و قرباني دام در منازل و معابر، موجب آلودگي محيط زيست و انتتشار بيماريهاي قابل انتقال از دام به انسان و مي شود.
11. براي پيشگيري از ابتلا به بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كريمه-كنگو از ذبح دامها در منازل، معابر عمومي و خارج از كشتارگاهها جداً خودداري كنيد و گوشت و فرآوردههاي خام دامي را از فروشگاههاي مجاز و تحت نظارت دامپزشكي خريداري فرماييد.
12. براي پيشگيري از بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كريمه-كتگو از خوردن گوشت و جگر نيمپز جداً خودداري كنيد. علاوه براين لازم است گوشت تازه را قبل از مصرف به مدت 24 ساعت و جگر را به مدت 48 ساعت در دماي0 تا 4 درجه يخچال نگه داريد.