به گزارش روابط عمومی:مبارزه با بیماری زنگ زرشک درسطح 400 هکتار از باغات زرشک شهرستان ازابتدای اردیبهشت ماه آغاز شد که 100 هکتار کانون این آلودگی شناسایی شده ودر حال مبارزه با آن هستیم. مدیرجهادکشاورزی شهرستان ،بیماری زنگ جارویی زرشک را از مهمترین عوامل خسارتزای باغات زرشک دانست ومهم ترین فاکتورهای شیوع آن؛ افزایش رطوبت هوا دانست.
نصیرائی از علائم این بیماری میتوان به حالت زنگ زدگی برگ ها و ایجاد حالت جارویی در شاخه های درختان آلوده اشاره کرد به همین علت به آن زنگ جارویی زرشک گفته میشود.
درادامه افزود: عامل بیماری قارچی می باشد و با گسترش در روی برگ؛ عملا کار غذا سازی برگ را مختل کرده و موجب ضعف و نهایتا خشکیدگی درخت می گردد واز مهمترین اقدامات کنترلی این بیماری میتوان به هرس و انهدام شاخه های آلوده، به محض ظهور علائم، اشاره کرد ونقش هرس در کنترل این بیماری به جهت افزایش تهویه بین شاخه های درخت و از طرفی حذف منبع آلودگی می باشد.
نصیرائی افزود: نکته قابل توجه این است که عملیات هرس و سوزاندن شاخه های آلوده به بیماری می بایست بصورت همگانی و در تمام باغات صورت پذیرد تا طی چند سال متوالی شاهد کاهش شدت آلودگی در منطقه باشیم که دراین راستا با استفاده ازتوان نیروهای بسیج سازندگی درروستاهای آلوده توانسته ایم اقدامات پیشگیرانه، هرس وسوزاندن شاخه های آلوده را انجام دهیم.
ایشان همچنین اشاره کردند در بخش هایی از شهرستان، باغ های رها شده ای وجود دارند که بعلت عدم رسیدگی به آن ها ، به کانون آلودگی تبدیل شده اند و بعنوان فاکتور منفی در مدیریت این بیماری تلقی می گردند ومبارزه شیمیایی در مرحله آخر برنامه مدیریت کنترل این بیماری قرار دارد و نوع سم، مقدار مصرف و زمان استفاده از ، آن بنا به تشخیص و توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی می باشد.ودر پایان لازم به ذکر است کشاورزان محترم از انتخاب پاجوش از مناطق آلوده به بیماری و انتقال آن به سایر باغات؛ جداً خودداری نمایند.