به گزارش روابط عمومی مدیرجهادکشاورزی گفت: در سطح شهرستان درمیان براساس آخرین سرشماری که در مهرماه انجام گرفت 821 کلنی زنبور عسل فعال است که از این تعداد ۵۰ درصد کلنیها در گزیک، ۳۵ درصد در درمیان و ۱۵ درصد باقیمانده در سطح شهرستان پراکنده است.
نصیرائی بیان کرد: در این زنبورستانها حدود ۴۰ نفر مشغول به کار هستند به طور کلی زنبورداری با توجه به سرمایه ثابت و در گردش که برای آغاز کار مورد نیاز دارد و هزینه های سربار آن به نسبت سایر محصولات تولیدی کمتر و وابستگی ان به نهاده های مختلف به خصوص نهاده های واردتی نیز کم است و از طرف دیگر ارزش افزوده محصول تولیدی مناسب تر میباشد بویژه محصولات اصیل و خالص تولید شده از گیاهان داروئی منطقه ؛ یکی از مشاغل تولیدی بسیار خوب بخش کشاورزی است که علاوه بر عسل تولیدی محصولات جانبی آن نیز از ارزش اقتصادی ،غذایی و دارویی بالایی برخوردارند .
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه شهرستان درمیان در تولید زرشک، عناب، زعفران و سایر گیاهان دارویی دارای پتانسیل منحصربه فردی است، عسل تولیدی در شهرستان دارای کیفیت بسیار مرغوبی است.
نصیرائی افزود:عسل تولیدی درمیان از نظر طعم ، خلوص و خواص درمانی خاص است و از این رومردم برای تهیه و خرید عسل درمیان استقبال خوبی در بازارعرضه استان دارند .
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان درمیان میزان عسل تولیدی امسال در شهرستان درمیان را بیش از3 تن اعلام وبا اشاره به عدم برند سازی عسل شهرستان درمیان بیان کرد: در این خصوص نیاز است زنبورداران نسبت به تشکیل یک تعاونی زنبورداران اقدام عاجل نمایند و در ذیل این تعاونی نسبت به برند سازی و اخذ استانداردهای مختلف و مورد توجه بازار تقاضا اقدام نمایند در این خصوص مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در حال پیشگیری برای تشکیل این تعاونی است و نمایندگی تعاون روستایی شهرستان نیز در حال انجام مراحل ارزیابی و سیر مراحل اداری آن میباشد .
نصیرائی درخصوص پرداخت تسهیلات گفت: متقاضیان بامراجعه به سامانه سیتا وداشتن مجوزنسبت به ثبت نام اقدام نمایند . در این رابطه تسهیلات سرمایه ای با نرخ 14 درصد وبازپرداخت هفت ساله و سرمایه در گردش با نرخ 10 درصد وبازپرداخت یک ساله قابل ارائه و پرداخت به متقاضیان و علاقه مندان پرورش زنبور عسل میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان گفت: با توجه به شرایط آب و هوا در فصل های سال برای کیفیت و بازدهی بالای عسل تولیدی باید با توجه به شرایط و منطقه در هر فصل کلنی ها را جابجا کرد. به طوری که در مناطق معتدل باید اواخر شهریور تا اوایل مهر زنبورستان را به محل نگهداری در پاییز و زمستان انتقال داد ، تا همانجا زمستان گذرانی کرده و برای بهار سال بعد آماده شوند.نصیرائی گفت: در حال حاضر عمدهترین مشکل زنبورداران شهرستان، وجود عسل تقلبی در بازار است که علاوه بر تهدید سلامت جامعه عسل مرغوب تولیدی را نیز دچار بحران فروش مینماید در ایخصوص و در راستای حمایت از جهش تولید در عسل و محصولات جانبی که از محصولات منحصر بفرد تولیدی بخش کشاورزی است بایستی دولت حمایت از خرید توافقی یا تضمینی را در دستور کار قرار دهد و نظارت بر عسل های تقلبی موجود در بازار را افزایش دهد و برخورد قانونی ویژه ای در این خصوص نماید وی یاد آور شد: این موارد مولفه های نمایان و لاینفک حمایت از تولید داخلی است و نمیتوان از حمایت تولید سخن گفت ولی نظارت بر تولید و کیفیت آن نداشت .