به گزارش روابط عمومی مدیرجهادکشاورزی از مقابله عارضه ریزش زرشک در باغ های شهرستان خبر داد.نصیرائی گفت دلایل ریزش و قرمز شدن محصول درختان زرشک که طی سالهای اخیر در حال افزایش است مربوط به تغذیه درختان بوده وخواستار رعایت مدیریت در باغات زرشک جهت جلوگیری از ریزش میوۀ آن شد.نصیرائی در ادامه به دلایل این عارضه اشاره کرد وخاطرنشان کرداین عارضه مهمترین عنصر در تشکیل و توسعه میوه و محصول درختان، کلسیم است کلسیم در دیواره سلولی میوه نقش مهمی ایفا کرده ولی متاسفانه دارای حرکت کند در گیاه است و گیاه زود دچار کمبود این عنصر می گردد. علاوه بر این به دلیل خشکسالی منیزیم آب نیز افزایش یافته و این امر باعث بر هم خوردن تعادل بین کلسیم و منیزیم شده و کلسیم جذب درخت نگردیده و همین امر باعث کمبود کلسیم و ریزش میوه می گردد. با توجه به این که کلسیم جزو عناصر پر مصرف کم تحرک است بهتر است کود کلسیم را محلولپاشی نمایید.
وی همچنین گفت:عنصر بعدی که در تشکیل میوه نقش دارد بُر است و کمبود این ماده نیز باعث ریزش میوه می گردد. اين عنصر برای تنظيم مقدار آب و هدايت آن در سلول، انتقال کلسيم در گياه نقش دارد. بعلت عدم پويايی و تحرك بُر در گياه، کمبود آن بسیار سریع بروز مینمايد. اگر کمبود بُر همراه با کمبود کلسيم باشد، ميوه در بعضی قسمتها ترک بر می دارد. در کمبودهای خفيف سطح ميوه پوشيده از شکاف ريز شده که ظاهر ميوه را به رنگ حنايی در می آورد.نصیرائی در ادامه گفت به طور كلي به علت نقش اين عنصر در فرايند تشکيل ميوه، کمبود آن سبب رشد و نمو ضعيف پرچم ها، کاهش دوره گرده افشانی موثر و در نتيجه کاهش تشکيل ميوه میشود. ميوه ها قبل از رسيدن می ريزند و در زير پوست ميوه لکه های آبگز، قهوه ای، چوب پنبه ای و گوشت ميوه ها تلخ، بدمزه و پوک میشود. این کود را نیز باید محلولپاشی کنید
مدیرجهادکشاورزی به عامل سوم که اسیدهای آمینه هستند اشاره وعنوان کرد مقاومت در برابر شرایط غرقابی، مقاومت به آفات و بیماریها، مقاومت به کلیه عوامل استراس زا نقش مهمی را ایفا میکنند. لذا اسید آمینه را نیز روی درخت محلول پاشی کنید.
نصیرائی درپایان دلیل اصلی قرمز شدن زود هنگام زرشک، سرمازدگی فروردین و تنش ناشی از این سرمازدگی اشاره کرد و برای رفع این تنش استفاده از کود سولوپتاس در آب آبیاری و به نسبت 25 کیلو در هکتار را توصیه نمود.