مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت با توجه به سطح زیرکشت بیش از 2 هزار 700 هکتار زرشک شهرستان و اختصصاص رتبه سوم شهرستانی این محصول در استان با این وجود نبود بازار فروش مناسب، سهم ناچیز صادرات و نبود صنایع تبدیلی این محصول سبب شده که هر ساله با آغاز فصل برداشت، دلالان بازار محصول را تحت تاثیر قرار داده و سود بیشتری را نسبت به کشاورزان نصیب خود کنند.
در همین راستا و به منظور کنترل بازار و حمایت از کشاورزان شرکت تعاونی تولید اسدیه با همکاری سازمان تعاون روستایی و تشکل های روستایی بحث خرید این محصول را در دستور کار قرار داده است.
نصیرائی بیان کرد: هدف از این خرید توزیع سود متعارف و عادلانه بین فعالان این بخش وجلوگیری از سوء استفاده دلالان است تا زحمت یک ساله کشاورز به هدر نرود.
وی با بیان اینکه در وهله نخست باید روی بازاریابی این محصول در داخل کشور و افزایش مصرف محصول تازه زرشک کار شود، افزود: در قدم بعدی برای تولید زرشک خشک نیز باید روش های جدید به فعالان این بخش آموزش داده شود تا در کنار پایین آوردن هزینه ها کیفیت زرشک نیز حفظ شود.
نصیرائی در ادامه اظهار داشت: دستگاه های زرشک خشک کنی به دلیل کاهش در زمان خشک کردن و کاهش آلودگی و بار میکروبی بهترین گزینه جهت جایگزینی بارگاه های زرشک می باشد از این رو باید دستگاه های مناسب این امر وارد و جایگزین شود.
وی همچنین بر لزوم برندسازی زرشک تولیدی شهرستان تأکید کرد و گفت: در صورت تحقق این امر سود بیشتری عاید بهره برداران خواهد شد که شرکت تعاونی تولید اسدیه با برند کازه در حال فعالیت میباشد.
نصیرائی با اشاره به اینکه در حال حاضر هر کیلو زرشک تر از کشاورزتوسط شرکت تعاونی به قیمت 9 هزار تومان خریداری می شود.
وی ادامه داد: تشکل های کشاورزی باید خرید عمده داشته باشند اما توان خرید عمده را ندارند که نیاز است در این زمینه حمایت اعتباری ومالی شوند.اگربرای تشکل ها شرایط مالی واعتباری فراهم شود خود تشکل ها توان حل مشکل زرشک شهرستان را تا حد قابل قبولی خواهند داشت.