مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان گفت: فعالیت پایش و رصد ملخ صحرایی در زمینهای کشاورزی آغاز شد
.نصیرائی اظهار داشت: ریزش ملخهای مهاجم در شهرستان احتمالا از اواخر اسفندماه آغاز خواهد شد و کارشناسان پایش در قالب گروههای دیدهبانی به منظور رصد ملخها در روستاها مستقر شده اند تا در صورت مشاهده وارد عمل شوند.
وی تصریح کرد: اگر به موقع با ملخهای صحرایی مقابله و مبارزه نکنیم، بهطور قطع خسارات بسیار سنگینی به محصولات کشاورزی کشور وارد میکنند و امنیت غذایی کشور را به خطر میاندازند. ملخهای صحرایی در مسیر حرکت خود با تغذیه از سبزینههای مختلف جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند، موجب قحطی در منطقه مورد هجوم میشوند.
وی از بهرهبرداران و کشاورزان خواست در صورت مشاهده ملخ صحرایی به مراکز کشاورزی و یا مدیریت جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
نصیرائی افزود:4 تیم پایش به منظور پیشگیری از ریزش این آفت تشکیل شده و پیش بینی لازم برای سمپاشی زمینهای کشاورزی انجام شده است.
نخستین بار ، ملخ صحرایی در اردیبهشت 1398 در مزارع شهرستان مشاهده شد. اوج ریزش این آفت نابودکننده در تابستان ۱۳۹۸ در بسیاری از مناطق شهرستان مشاهده شد و کشاورزان متحمل خسارت سنگینی شدند.
در آن زمان عملیات مقابله و کنترل این آفت در شهرستان به صورت زمینی با مشارکت ادارات همکار و بهرهبرداران بخش کشاورزی شهرستان انجام شد.