به گزارش روابط عمومی جهادکشاورزی شهرستان درمیان درخصوص دقت وتسریع ورسیدن به برنامه ابلاغی تکلیفی صدور اسناد اراضی کشاورزی ازتاریخ۱۴ فروردین ماه الی ۱۹ فروردین با حضوربخشداران،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، شوراها ودهیاران وکشاورزان خبره وشرکت نگار مبنا دربخشهای مختلف شهرستان درمیان جهت اطلاع رسانی وتسریع در صدور اسناد کشاورزی جلساتی برگزار گردید.
در این جلسات حاضرین بیان داشتند: صدور اسناد مالکیت با شناسایی و تثبیت املاک و مالکیت اراضی کشاورزی نقش بسیار موثری در کاهش دعاوی و پرونده های کیفری مرتبط دارد و یکی از دارایی های با ارزش کشاورزان زمین است که سند دار کردن این اراضی، باعث رفع دغدغه کشاورزان و جلوگیری از معضل زمینخواری میشود.
رییس اداره ثبت اسناد و املاک بیرجند با اشاره به اولویت این سازمان در راستای صدور اسناد اراضی کشاورزی، تصریح کرد: پروندههای زیادی مرتبط با دعاوی در رابطه با مشکل نبودن ملک و نبود سند مالکیت اراضی کشاورزی تشکیل می شود که به طور قطع با صدور سند مالکیت و شناسایی ملک و تثبیت مالکیت، شاهد کاهش دعاوی و پروندههای کیفری مربوطه خواهیم بود.وی با تاکید بر اینکه کشاورزان هر چه زودتر برای دریافت سندهای زمین های کشاورزی اقدام کنند.
براتی رییس اداره ثبت اسناد واملاک بیرجند ادامه داد: برای صدور سند همکاران ما با حضور در روستاها از طریق شوراهای روستا و دهیاری نسبت به تشکیل پرونده اقدام می کنند و نیازی هم به مراجعه حضوری کشاورزان به ادارات نیست و همچنین برای نقشه برداری مرتبط با تعیین محدوده و صدور اسناد ملکی نیز همکاری لازم با کشاورزان انجام می شود.
جاویدی مدیرجهاد کشاورزی شهرستان افزود: هوشمندسازی در بخش کشاورزی یکی از اهداف صدور سند برای اراضی کشاورزی است، با هوشمندسازی کشاورزی علاوه بر رصد محصولات کشاورزی از مزرعه تا تحویل به مصرفکننده محصول موجب بهبود کیفیت محصولات زراعی خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان نیز در ادامه با اشاره به اینکه سالانه بیشترشکایات مربوط به اختلافات زمینهای کشاورزی است، اظهار داشت: با سنددار شدن اراضی زراعی و باغی مشکلات مرزی و اختلافات بین کشاورزان و باغداران مرتفع میشود.
از اساسیترین رویکردهای سنددار کردن اراضی کشاورزی میتوان تثبیت مالکیت شرعی و قانونی افراد و حفظ حقوق دولت در انوع اراضی، ایجاد بستر مناسب در راستای خدمت رسانی بهتر به کشاورزان عنوان کرد.
وی هدف از اجرای این طرح را حمایت از کشاورزان عنوان کرد و تصریح کرد: همچنین کشاورزان با دریافت سند مالکیت اراضی خود می توانند از مزایایی مربوطه همچون دریافت تسهیلات و وام مرتبط با فعالیت های کشاورزی نیز استفاده کنند.
در ادامه یکی از کشاورزان منطقه اظهار داشت: قطعاً سند دار شدن زمین به نفع ما کشاورزان است منتها برای سنددار کردن اراضی مشکلاتی هم داریم مثلا که کسانی که الان روی زمین کار میکنند آن کسانی نیستند که ۶۰ سال پیش سند بنچاقی به نام آنها صادر شده چون مرگ و میر و خرید و فروش زیادی در این سالها اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: طبق قولنامه از ارث پدری من 3هکتار و نیم زمین دارم، اما در طی این مدت عده ای سودجو از اهالی روستا نیم هکتار آن را تصرف کرده اند و اکنون شاهدان عینی قولنامه هم در قید حیات نیستند و اثبات این امر پیچیده است و روند پرونده را طولانی می کند.
این کشاورز گفت: اگر آن زمان بجای قولنامه دست نوشته برای سند رسمی اقدام می شد الان شاهد این مشکلات نبودیم.
از اساسیترین رویکردهای سنددار کردن اراضی کشاورزی میتوان تثبیت مالکیت شرعی و قانونی افراد و حفظ حقوق دولت در انوع اراضی، ایجاد بستر مناسب در راستای خدمت رسانی بهتر به کشاورزان، استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات به منظور افزایش سرعت و دقت و استفاده از ظرفیتهای بخش غیر دولتی در انجام وظایف تصدیگری از جمله از شرکتهای تحت نظارت و مدیریت کشاورزی نام برد.
بنابراین اجرای کامل این طرح؛ توسعه کشاورزی، کاهش ورود پرونده ها به محاکم قضایی و صرفه جویی در وقت و هزینه را بدنبال خواهد داشت.