مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت:شهرستان درمیان قریب به ثلث گوشت مرغ استان را تولید می نماید وسهم عمده ای از تولید استان را به خود اختصاص می دهد.وی با بیان این مطلب که شهرستان درمیان با جوجه ریزی 6 میلیون قطعه ای در سال گذشته درفارم های مرغداری شهرستان شاهد بهبود تولید مرغ درشهرستان نسبت به زمان مشابه سال قبل بوده است.وی افزود: میزان جوجه ریزی مناسبی طی سال گذشته در شهرستان شکل گرفته وخروجی تولید مناسبی برآورد گردیده است.نصیرائی گفت: تولیدکنندگان مرغ شهرستان درمیان با همه مشکلات پیش روی تولید در زمان بحرانی وکمبود تولید استان، همیشه همراه و پای کار تولید پروتئین مردم بوده اند واین همیت جای تقدیر وتشکر وسپاسگزاری دارد.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان گفت با عنایت عدم نزول باران در سالهای زراعی ۱۳۹۹/۱۴۰۰ که در طی چهار سال گذشته بیسابقه بوده است و فقر بی سابقه بوده است و فقر بی سابقه مراتع و دشت های تحت تعلیف گله های دام سبک داشتی شهرستان چه در مناطق عرفی عشایری و چه در مناطق روستایی برای مدیریت در پی کمبود علوفه ها و نهادههای دامی یارانه ای دولتی که کفاف تغذیه دام را نمی دهد جلسه اضطراری با حضور تشکل های ذیربط و عوامل اجرایی مرتبط شهرستان برگزار کرد.نصیرائی در این خصوص افزود در این نشست معضلات حمل نهادههای دامی جایگزین آزاد اعم از وسیله حمل و نقل ،قیمتها ،محصولات جایگزین، اعتبار لازم برای خرید و غیره بررسی شد. وی افزود در این میان دستگاههای معین از قبیل فرماندهی محترم قرارگاه شهیدناصری جهت این مهم پای کار آمدند و با حرکتی جهادگونه بهکمک مدیریت جهاد کشاورزی برای حل مشکل دامداران منطقه شتافتند که جای تقدیر و تشکر ویژه دارد. نصیرایی در پایان گفت وقتی صحبت از رفع موانع تولید و پشتیبانی ها می کنیم این حرکت فرماندهی محترم قرارگاه شهیدناصری مصداق بارز این کلام است
پوسیدگی ریشه وطوقه درختان میوه در سطح 5 هکتارتهدیدی جدید وجدی برای باغات شهرستان درمیان
مدیرجهادکشاورزی شهرستان درمیان گفت: پوسیدگی طوقه و ریشه در بیشتر باغ های میوه های دانه دار،هسته دار و خشکباری مخصوصا پسته،گردو و بادام شیوع دارد و خسارت هنگفتی به آنها وارد می سازد.
نصیرائی افزود: نشانه ها روی اندام های هوایی،ضعف عمومی و کم برگ شدن درختان و پدیدار شدن زردی خفیف در برگها هستند. پوست طوقه و گاهی بخشی از بن تنه ترک می خورد بافت زیر پوست بن تنه در محل شانکر به رنگ قهوه ای مایل به سیاه در می آید. ریشه های اصلی و فرعی تیره رنگ شده بعدا بر اثر فعالیت دیگر میکرو ارگانیزم ها به رنگ سیاه در می آیند درختهای بیمار ممکن است خشک شوند .
وی در خصوص نشانه نهای این بیماری گفت:درختان مبتلا در هر سن و سالی که باشند نهایتا خشک شده و چنانچه با بیل خاک اطراف طوقه عقب زده شود، کپک سفید و خاکستری رنگی در سطح پوست طوقه و ریشه دیده می شود که همان عامل بیماری است. ریشه های نازک و فرعی زودتر فاسد شده و نهال ها و درختان مبتلا را راحت تر از خاک می توان بیرون کشید.
نصیرائی خاطرنشان کرد عامل بیماریقارچهایپیتیوم،فایتوفتراو یا روزلینیا میباشد. رشته های این قارچ ابتدا به صورت سفید رنگ در سطح ریشه ظاهر شده و به تدریج خاکستری رنگ و تیره می شود . این رشته ها در خاک رشد و پیشرفت نموده و خود را از درختان مبتلا به درختان سالم می رسانند.
وی در پایاناقداماتی که درکنترل بیماری با پوسیدگی ریشه درختان میوه موثر می باشدرا
1-به حداقل رساندن مدت اشباع خاک باغ،به ویژه درقسمت نزدیک به سیستم ریشه.
2-احداث باغ در زمین هایی بدون زه آب و نیز زهکشی و تهویه ی خاک های زه آب دار و مرطوب باغ های احداث شده.
3-کاشت درختان روی خاک پشته های کم ارتفاع به گونه ای که هنگام آبیاری،آب،اطراف تنه و طوقه ی درختان را فرانگیرد.
4-استفاده از پایه های متحمل در درختهای پیوندی .
5-استفاده از قارچ کش های سیستمیک، تا اندازه ای در جلوگیری از پیدایش بیماری و کنترل آن در درختان بیمار موثر است .تراشیدن قسمت های پوسیده و عفونی تنه ،طوقه و ریشه ها و انهدام بقایای تراشیده شده توسعه ی بیماری را در درختان بیمار کاهش داده، ومرگ درخت را به تاخیرمی اندازد، عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی حضورحجت الاسلام والمسلمین سجادی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه ومهندس قوسی ریاست محترم سازمان به همراه نصیرائی مدیر جهادکشاورزی درمیان در بین مردم شریف روستای خیر آباد در جهت بررسی حل مشکلات آب و دام و کشاورزی و اشتغال وابسته اهالی این روستای مرزی
ادامه مطلب: بررسی مشکلات کشاورزی روستای مرزی خیرآباد