به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان از آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های خراسان‌جنوبی خبر داد وگفت: سطح کشت گل محمدی در استان خراسان‌جنوبی 260/7 هکتار است، که از این میزان 155/5 هکتار بارور و مابقی غیربارور است.

محمدرضا اکبری اظهار داشت: برداشت گل محمدی تا اواخر اردیبهشت‌ماه در این استان ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود ۳۶۵ تن گل محمدی از باغ‌های استان برداشت شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه گل محمدی با توجه به شرایطی که استان دارد یکی از گیاهان بسیار مقاوم به تنش‌های محیطی است، تبیین کرد: خراسان‌جنوبی ظرفیت فوق‌العاده‌ای در  تولید گل محمدی دارد.

وی اضافه کرد: نیاز آبی بسیار کم، قابلیت کشت دیم، سازگار به شرایط آب و هوایی منطقه و مقاومت به تنش‌های محیطی موجود، قابلیت نگهداری پس از برداشت و قابلیت کشت در زمین‌های فقیر و سنگلاخی از مزایای کشت گل محمدی است.

اکبری با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در خراسان‌جنوبی به شهرستان سربیشه اختصاص دارد، عنوان کرد: گل محمدی برداشت شده در خراسان‌جنوبی به‌روش‌های صنعتی و سنتی گلاب‌گیری می‌شود و علاوه بر مصرف در داخل استان به استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی از افزایش ۳۰ درصدی سطح زیرکشت گل محمدی در سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: تعداد بهره‌برداران گل محمدی در استان ۳۱۰ نفر هستند و در استان هفت واحد فرآوری داریم که ۵۰ درصد گل تولیدی استان را فراوری می‌کند.

وی مطرح کرد: علاوه بر بحث های اسانس‌‌گیری و فرآوری غنچه از این گل برای تغذیه زنبورهای عسل، تولید مربا و گلاب نیز استفاده می‌شود و ۵۰ درصد دیگر گل محمدی تولیدی به خارج از استان صادر و غنچه این گل نیز از طریق یک شرکت خریداری و به هندوستان صادر می‌شود.