یکشنبه     11/شهریور/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهادکشاورزی سربیشه از رفع تداخل ۳۹۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و هچنین جهش بیش از ۱۴ برابری و خیره کننده صدور سند برای اراضی کشاورزی شهرستان خبر داد و گفت: با عنایت ویژه به ضرورت حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی جامعه، فقدان اسناد اراضی کشاورزی احساس می گردد.

 محمدرضا زرگری افزود: یکپارچه سازی اراضی کشاورزی برای اقتصادی کردن کشاورزی امری ضروری،که لازمه آن سنددار شدن اراضی کشاورزی است.

وی ادامه داد: با توجه به ضرورت سنددار کردن اراضی کشاورزی و ایجاد تحول در بخش کشاورزی با مقایسه ای ساده میتوان عزم بالای دولت برای سنددار کردن اراضی کشاورزی را مورد بررسی قرار داد که با مقایسه آمار و اطلاعات تا پایان سال ۱۴۰۰، تنها ۷۹۴ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سربیشه سنددار شده اند که این امر با ایجاد قرارگاه صدور اسناد مالکیتی برای اراضی کشاورزی تا به امروز ۱۱۰۰۰  هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سنددار شده و پیش بینی می شود تا پایان سال 1403 سطح اراضی دارای سند مالکیت رسمی با توجه به تقاضا و استقبال بالای کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی به صورت قابل توجهی افزایش یابد. 

زرگری خاطر نشان کرد: همچنین در راستای ماده 54 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور فرآیند اجرایی رفع تداخلات اراضی از سال ۱۳۹۶ در شهرستان سربیشه آغاز گردید.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان سربیشه گفت: اجرای این طرح ملی بعنوان یکی از سیاست های کلان وزارت جهاد کشاورزی، مقدمه و لازمه صدور اسناد کشاورزی بوده که در کشور و همچنین در استان خراسان جنوبی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی اظهار کرد: میزان اجراء در راستای طرح فوق تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰۰۰  هکتار از کل اراضی مشمول رفع تداخلات شهرستان بود.

زرگری افزود: پس از آن طی سالهای اخیر و  با پایان طرح در مردادماه سال جاری  حدود ۳۹۰۰۰ هکتار اراضی مشمول در سطح شهرستان سربیشه، رفع تداخل شده و شهرستان سربیشه بعنوان دومین شهرستان استان خراسان جنوبی موفق به اجرای این طرح شد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان در خصوص مجوز باغ مادری در خراسان جنوبی گفت: این مجوز  به پشتوانه تحقیقات گسترده و دانش فنی مهندسان و کارشناسان بومی استان حاصل شده و  دستاورد بزرگی برای بخش کشاورزی استان بشمار می رود.

مهندس اکبری از کسب مجوز احداث باغ مادری عناب در خراسان جنوبی بعنوان یک کار فوق العاده، علمی و فنی یاد کرد و افزود: با اخذ مجوز باغ مادری و تولید نهال هایی باکیفیت شاهد ارتقای سطح تولبدات این محصول خواهیم بود.

وی به  تولید محصولات یکدست و بازار پسند بعنوان دیگر ویژگی های این دستاورد علمی مهم اشاره و اذعان داشت: قطعا عناب تولید شده از طریق باغ مادری بازار فروش ویژه ای هم خواهد داشت.

شایان ذکر است که باغات مادری ( بانک ژن های اصیل و سالم نهال ) از پیشرفته ترین مراکز دانش بنیان می باشند که در کشورهای پیشرفته جهان وظیفه تولید انواع ارقام نهال اصیل و سالم را به عهده دارند، خوشبختانه در کشور  ما ایران نیز چند سالی است با تاکیدات مقام معظم رهبری و  هم چنین رییس جمهور، وزارت جهاد کشاورزی توانسته  با  برنامه ریزی مدونی در این حوزه   ورود پیدا کرده و به  موفقیت هایی  هم دست یافنه است. هم اکنون در کشور  تعداد انگشت شماری باغ مادری احداث و یا در حال احداث است چرا که دریافت مجوز باغ مادری ( بانک ژنتیک گیاهی ) نیازمند دانش فنی بخصوصی می باشد و بسادگی حاصل نمی شود.

در خراسان جنوبی هم بعد از سفر وزیر وقت جهاد کشاورزی در مهر ماه 1399به استان و تاکید بر ایجاد باغ  ذخایر ژنتیکی در زمینه محصولات استراتژیک به همت متخصصین و کادر فنی استان تحقیقات گسترده ای آغاز شد و در حال حاضر بعد گذشت بیش از 3 سال استان خراسان جنوبی  موفق به دریافت اولین و تنها مجوز احداث باغ مادری پیوندک گروه محصولی دارویی ( عناب ) در استان و کشور شده است و می توان گفت خراسان جنوبی  جزو معدود استان‌های کشور است  که توانسته مجوز احداث باغ مادری را بواسطه کسب دانش فنی ، برای محصولات دارویی و استراتژیک را دریافت کند.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: توزیع کود «اوره» بین کشاورزان استان پس از توقف ۵۰ روزه توسط شرکت‌های پتروشیمی از سرگرفته شد.

احمد احمدنژاد افزود: شرکت های پتروشیمی به دلیل پیگیری و تعیین تکلیف مطالبات خود در طول ۵۰ روز گذشته از تحویل کود اوره پیشگیری کرده بودند، اکنون سامانه پایش مواد کودی با ابلاغ مصوبه هیات دولت بازگشایی شده و صدور حواله کودهای شیمیایی یارانه‌ای در حال انجام است.

وی بیان کرد: برنامه تامین و توزیع کود اوره در سال جاری به میزان ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن از سوی وزارت جهاد کشاورزی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و از طریق نهادهای مربوط به شرکت های پتروشیمی اوره‌ساز ابلاغ شده است، با این میزان سهمیه اوره بخش کشاورزی در سال جاری، می توان نیاز به نیتروژن کلیه محصولات کشاورزی در چارچوب الگوی کشت را تامین کرد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان جنوبی ادامه داد: بر اساس دستور و ابلاغ مدیر عامل و اعضای هیات مدیره شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مبنی بر توزیع هرچه سریع تر این نهاده راهبردی و رساندن آن به دست کشاورزان به منظور جلوگیری از کمبود کود جهت آغاز کشت پاییز، با ایجاد کارگروه و انجام هماهنگی با ادارات کشاورزی شهرستان ها و کارگزاران، روند توزیع و فروش کود اوره در سطح استان تسریع شد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، محمدحسین اکبری در تشریح برنامه‌های هفته دولت گفت: «همزمان با هفته دولت 70  پروژه با سرمایه‌گذاری بالغ بر 1123 میلیارد ریال آماده افتتاح و بهره‌برداری است.»

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: «با افتتاح این پروژه‌ها زمینه اشتغال مستقیم 41 نفر فراهم و 3 هزار و 794 اشتغال نیز تثبیت می‌شود.»

وی اظهار داشت: «با بهره‌برداری از این پروژه‌ها 28 هزار و 373 نفر در قالب 8 هزار و 443 خانوار از مزایای آن برخوردار می‌شوند.»

اکبری گفت: در هفته دولت 70  پروژه با سرمایه‌گذاری بالغ بر 1123 میلیارد ریال با تسهیلاتی بالغ بر 370 میلیاردريال و همچنین خودیاری با مبلغی بیش از 395 میلیارد ريال به بهره برداری خواهد رسید.