به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در سومین جشنواره ملی زرشک خراسان جنوبی گفت: بر اساس تاکید وزیر جهاد کشاورزی باید تلاش شود با استفاده از نتایج دانش بنیانها در تمام مراحل تولید تا عرضه، بهبود کیفیت، ساماندهی زنجیره های ارزش و تکمیل فرایندهای پس از تولید، ارزش افزوده زرشک را ارتقا داده و زرشک را به بازارهای داخلی و خارجی بشناسانیم.
مهندس داریوش سالمپور در این جشنواره پیام وزیر جهاد کشاورزی به سومین جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی را قرائت کرد.
وی در این جشنواره گفت: ایران با تولید ۱۲۵ هزار تن زرشک تر رتبه اول دنیا در تولید این محصول را دارد و خراسان جنوبی ۹۸ درصد زرشک بیدانه جهان را تولید می کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، در سومین جشنواره ملی زرشک سه تفاهمنامه برای رونق تولید زرشک در خراسان جنوبی به امضا رسید.
این تفاهمنامهها شامل توسعه صادرات محصول زرشک بین اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان با سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، تفاهمنامه توسعه زنجیره ارزش محصول زرشک بین دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی است و همچنین سومین تفاهمنامه همکاری در راستای توسعه کشاورزی قراردادی بین دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان است. علاوه بر این از شناسنامه باغات زرشک استان رونمایی و لوح یادمان سومین جشنواره زرشک امضا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان با تأکید بر اینکه تلاش ما بر این است که اعطای مجوز احداث بارگاهها تسهیل شود، گفت: امیدواریم در همین ایام جشنواره این اتفاق صورت گیرد.
محمدحسین اکبری اظهار کرد: در حال حاضر ۲۶ هزار و ۳۰۰ بهره بردار زرشک وجود دارد که نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی خراسان جنوبی ایفا می کنند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: بیشترین بهره برداران زرشک مربوط به شهرهای قاین، بیرجند زیرکوه، درمیان و سربیشه است.
وی بیان کرد: مجموع سطح زیر کشت زرشک خراسان جنوبی بالغ بر ۲۷ هزار هکتار است.
وی با تأکید بر اینکه هدف از برگزاری جشنواره زرشک معرفی ظرفیتهای این محصول مزیت دار استان و رفع مشکلات بهره برداران این بخش است، گفت: یکی از مشکلات حوزه زرشک بار میکروبی این محصول است.
وی ادامه داد: از علل افزایش بار میکروبی زرشک این است که گاه فرآیند خشک شدن آن در بارگاههای و مکانهای غیر بهداشتی انجام و نگهداری میشود.
اکبری بیان کرد: مجوز بارگاهها در گذشته توسط جهاد کشاورزی داده میشد ولی دستگاههای نظارتی جلوی آن را گرفتند.
وی گفت: از آنجایی که هر کشاورزی که بخواهد در زمین خود بارگاه زرشک تولید کند نیاز به تغییر کاربری دارد فرآیند اعطای مجوز کمی طولانی میشود.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه تلاش ما بر این است که اعطای مجوز احداث بارگاهها تسهیل شود، گفت: امیدواریم در همین ایام جشنواره این اتفاق صورت گیرد.
اکبری یادآور شد: وقتی که بارگاهها احداث شود زرشک در فضای بار خشک نخواهد شد و در نتیجه بار میکروبی آن کاهش مییابد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، محمد حسین اکبری سرپرست سازمان با اشاره به میزان برداشت زعفران در سال گذشته و پیشبینی میزان برداشت این محصول در امسال، گفت: پیشبینی میزان برداشت محصول زعفران در سال جاری حدود ۳۵ تن است و نسبت به تولید سال گذشته که ۲۸ تن بوده، روند برداشت محصول افزایشی بوده است.
وی با بیان چگونگی وضعیت بازار زعفران خراسان جنوبی، گفت: عمده تولیدات زعفران خراسان جنوبی به بازارهای استانهای خراسان رضوی، تهران، اصفهان، یزد و همچنین کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان و اسپانیا صادر میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به تسهیلات و حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی از کشاورزان استان، افزود: سازمان جهاد کشاورزی با تسهیلات حمایتی تحت عنوان بیمه محصول زعفران و همچنین برخی از کودهای شیمیایی مورد نیاز زعفران در قالب سبد حمایتی دولت برای کشاورزان محصول زعفران قرار گرفته است.
اکبری با اشاره به میزان نظارتی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی در فصل برداشت محصول زعفران و در طول سال خود، خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینه اصول کاشت، تغذیه مزارع زعفران، روشهای مبارزه با علفهای هرز، راهکارهای افزایش عملکرد محصول در فصول مختلف برای جامعه هدف زعفرانکار استان برگزار میشود.