به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی،شامگاه چهارشنبه(12/2/97) استاندار خراسان جنوبی به همراه اعضا کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، جمعی از معاونین و مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی و همچنین تعدادی از مدیران استان با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله سید علیرضا عبادی در این دیدار با بیان اینکه آثار خشکسالی و تبعات به جای مانده از آن در مناطق روستایی این استان مشخص است و طبیعت خود به زبان بی زبانی آن را بیان می کند، افزود: بیش از ۱۹ سال خشکسالی در این منطقه راه معاش بیشتر مردم از راه کشاورزی را به بن بست رسانده است.

 وی با بیان اینکه با اجرای برخی طرح های مهم و خوب می توان به رونق کشاورزی در منطقه کمک کرد، گفت: با جلوگیری از هدررفت آب با استفاده از روش های نوین و اجرای طرح های آبخیز و آبخوان داری و خرید تضمینی محصولات کشاورزی می توان به کشاورزان منطقه تا حدودی کمک کرد.

 امام جمعه بیرجند وجود دلالان و واسطه ها برای خرید محصولات کشاورزی روستائیان را یکی از مشکلات بر سر راه فروش محصولات کشاورزان عنوان کرد و گفت: دولت باید محصولات کشاورزان استان را خرید تضمینی کند تا سود محصول به جیب روستایی زحمت کش برود نه دلالان.

 آیت الله عبادی آبرسانی با تانکر به بیش از 400 روستای استان را از نکات مورد توجه مسئولان ذکر کرد و اظهارداشت: در حال حاضر بیش از 400 روستا داریم که آب خوردن مردم توسط تانکر تامین می شود، از کشاورزی که در این منطق اصلا خبری نیست، لذا دولت باید برای رونق اشتغال مردم مناطق روستایی که بحران شدید آب دارند هم فکری بکند.

 وی با اشاره به اینکه نباید به مشکلات اقتصادی و بیکاری مردم مناطق روستایی استان تنها نگاه اقتصادی داشت، گفت: روستاهای این منطقه با توجه به مرزی بودن، اهمیت امنیتی نیز دارد.

 امام جمعه بیرجند خشکسالی و بیکاری عامل خالی از سکنه شدن روستاهای استان دانست و افزود: متاسفانه در برخی از مناطق، مردم آب برای خوردن مردم ندارند؛ شغل هم ایجاد نشده است و برای فروش محصولات خود هم مشکل دارند، اینها باید حل و فصل شود وگرنه اگر چنانچه منطقه خالی از سکنه شد، عواقب بدی را در پی خواهد داشت.

 سال ۹۶ بدترین سال از لحاظ بارندگی در شرق کشور بود

محمد مهدی مروج‌الشریعه دراین نشست گفت: در وضعیت فعلی و به علت خشکسالی و فقدان منابع آبی بیش از ۴۸۵ روستای استان حداقل آب برای آشامیدن ندارند و با تانکر آبرسانی می‌شود.

استاندار خراسان‌جنوبی اظهار داشت: در برنامه‌های وزارتی مجلس و کمیسیون‌های تخصصی بر اساس برنامه‌های نظارتی خود بازدیدهای میدانی از مناطق مختلف کشور انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه با بازدیدهای کمیسیون‌ها دو فرصت ایجاد می‌شود، گفت: ابتدا این فرصت برای مسؤولان است که می‌توانند مشکلات، پتانسیل‌ها و راهکارها را به کمیسیون بخش‌های مختلف در یک فضای صمیمی بیان کنند.

استاندار خراسان‌جنوبی افزود: همچنین یک فرصت دیگر این است که اعضای کمیسیون و نمایندگان مجلس از نزدیک با مردم روبرو می‌شود و مشکلات و مسائل را از نزدیک لمس می‌کنند.

مروج‌الشریعه تصریح کرد: خراسان‌جنوبی به لحاظ اقلیمی وضعیت خاصی دارد و سال گذشته بدترین سال از لحاظ بارندگی در شرق کشور بوده است.

وی ادامه داد: در وضعیت فعلی و به علت خشکسالی و فقدان منابع آبی بیش از 485 روستای استان حداقل آب برای آشامیدن ندارند و با تانکر آبرسانی می‌شود.

استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بسیاری از روستاها یک قطره آب برای آشامیدن ندارند، خاطرنشان کرد: امیدواریم خدمت شایسته‌ای به مردم شریف و ولایتمدار استان که با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنند، ارائه شود.

میانگین بارندگی در استان کاهش شدیدی داشته است

همچنین عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، در این دیدار گفت: بخش کشاورزی یکی از بخش‌های اصلی در استان است اما خراسان‌جنوبی با قهر طبیعت و خشکسالی مواجه است.

نظر افضلی اظهار داشت: حدود 30 درصد تولید ناخالص ما در بخش کشاورزی است و 50 تا 60 درصد زندگی مردم نیز به بخش کشاورزی وابسته هستند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: میانگین بارندگی در استان کاهش شدیدی داشته و مردم با خشکسالی 19 ساله مواجه هستند.

نظرافضلی با بیان اینکه استان در گیاهان دارویی جایگاه خوبی در کشور دارد، تصریح کرد: خراسان‌جنوبی رتبه دوم زعفران، رتبه نخست عناب و رتبه نخست زرشک در کشور است.

وی با بیان اینکه 2.5 میلیون واحد دامی رأس گوسفند در استان وجود دارد، ادامه داد: منطقه در بحث شترداری می‌تواند در کشور حرفی برای گفتن داشته باشد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی با قهر طبیعت و خشکسالی مواجه است، خاطرنشان کرد: حدود شش هزار و 200 رشته قنات و دو هزار حلقه قنات عمیق در استان وجود دارد.

نظرافضلی با بیان اینکه 1.5 میلیون هکتار در استان آبخیزداری انجام شده است، عنوان کرد: مردم در بحث منابع طبیعی مشکلات زیادی دارند، توسعه پایدار منطقه روی احیاء قنوات پیش می‌رود و باید در جهت رونق اقتصادی و فرآوری محصولات کشاورزی گام اساسی برداریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: خراسان‌جنوبی یک سرزمین باتقوا، با اخلاص و پاکی است.

اکبری با بیان اینکه با بازدید از استان‌ها می‌خواهیم از مشکلات و کاستی‌ها آگاهی‌های لازم را کسب کنیم، گفت: اکیپ‌هایی پیش‌بینی شده که در نقاط مختلف استان حضور پیدا خواهند کرد و بعد از انتقال موضوعات و مشکلات به جلسات نهایی استان فرصت دیگری برای کمیسیون در ماه‌های آینده برای پیگیری داشته باشیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از وظایف ما این است که کمیسیون‌های تخصصی مجلس به نقاط مختلف کشور حضور پیدا کنند و با مسائل و مشکلات مردم مواجه شوند.

اکبری تصریح کرد: در سال گذشته شورای ملی زعفران در خراسان‌رضوی در زمان استاندار وقت خراسان‌جنوبی برگزار شد و مباحث زعفران ارزیابی کردیم و در سال جاری نیز که حمایت از کالای ایرانی شعار سال است ایجاب می‌کند که در روزهای آتی مسائل و موضوعات مختلف را پیگیری کنیم.

وی با بیان اینکه زعفران یک برند ملی است، ادامه داد: خاندان عبادی نیز اسوه تقوا و نیکوکاری بودند و برای خراسان‌جنوبی منشأ خیر و برکت هستند.