به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، محمود حجتی عصر جمعه در حاشیه بازدید از مجتمع کشت و صنعت بیدمشک سربیشه افزود: یکی از آرزوهای دیرینه ما این بوده که کشاورزی را به صورت زنجیره تعریف و در عمل پیاده کنیم. 

وزیر جهاد کشاورزی گفت: افزایش راندمان آبیاری با سامانه های نوین و افزایش بهره وری آب با نوع کشت و چگونگی خاک ورزی از سیاست های جهاد کشاورزی است.

وی گفت: مجتمع کشت و صنعت بیدمشک علیرغم محدودیت منابع آبی در بخش طیور، توسعه دامداری، تامین علوفه و بهره وری آب موفق عمل کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی، کشت نشایی را یکی از مسایل جدید افزایش بهره وری آب عنوان کرد و افزود: این نوع کشت در ذرت و چغندر در خراسان جنوبی و کشت و صنعت بیدمشک انجام شده که قابل تقدیر است. 

وی تصریح کرد: خراسان جنوبی علیرغم خشکسالی و تنش آبی سنگین توانسته است دستاوردهای خوبی در بهره وری آب و توسعه زنجیره تولید به دست بیاورد. 

حجتی گفت: نشاکاری یکی از شاخصه های افزایش بهره وری است که در کاشت چغندر با این روش 30 درصد مصرف آب کاهش یافته است. 

وی با بیان اینکه اصلاح نظام آبیاری باعث افزایش تولید شده است گفت: خراسان جنوبی هنوز در بحث گلخانه ها عقب است که امیدواریم با همت مردم استان این عقب افتادگی تاریخی با پشتیبانی دولت و نمایندگان جبران شود. 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بازدید امروز خود از گلخانه پرورش گل رز در بیرجند افزود: اگرچه از لحاظ کیفی عملکرد گلخانه ها در استان خوب بوده اما از لحاظ کمی باید هنوز در زمینه سرشاخه گل و سبزی گلخانه ها توسعه یابد. 

وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی در دامپروری از دیرباز فعالیت داشته است اظهار داشت: پرورش شتر و شترمرغ در این منطقه می تواند برای سرمایه گذاری گزینه های خوبی باشد. 

حجتی گفت: با توجه با ارزش غذایی شیر شتر و تقاضای آن در بازارهای ملی و بین المللی این صنعت می تواند بیشتر رونق گیرد و ما نیز از نژادهای خوبی که از نقاط مختلف دنیا وارد کشور شود، حمایت می کنیم. 

وی طبیعت مستعد خراسان جنوبی را از مزایای مهم صنعت دامپروری دانست و افزود: به خصوص خارشتر که در جیره غذایی حتی به صورت کشت تولید می شود در این منطقه بستر آن فراهم است. 

وی ابراز امیدواری کرد: مردم با بهره وری تولید خارشتر بدون تخریب طبیعت از رفاه بیشتری بهره مند شوند.