به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، پنبه یکی از محصولات استراتژیک در خراسان جنوبی است که از سالیان گذشته تاکنون بهره‌برداران در این استان به کشت این محصول پرداخته‌اند و شاید همین امر سبب شده تا الیاف پنبه خراسان جنوبی مرغوبیت بهتری در مقایسه با سایر استانها داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۷ هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت پنبه است، گفت: انحصار تولید پنبه از نوع رقم خرداد به دلیل زودبازده بودن از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی است.

غلامرضا قوسی اظهار داشت: کشت پنبه بسیار مهم و حائز اهمیت است در کشوری که اشتغال مهمترین بخش اساسی است تولید محصولات زراعی مانند پنبه می‌تواند راهگشای اشتغال و اقتصاد باشد.

وی با بیان اینکه 7 هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت پنبه است افزود: پنبه به دلیل این‌که پیشران توسعه بسیاری از صنایع است لازم است در کشور ما و خراسان‌جنوبی مورد توجه باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: عمده تمرکز اصلی سازمان در حوزه زراعت افزایش عملکرد در واحد سطح است و اقدامات به نژادی و به زراعی از جمله مواردی است که باعث افزایش واحد سطح می‌شود.

قوسی گفت: اگرچه پنبه محصول آب بَری است اما نسبت به محصولات کم آب‌بر دارای میزان بهره‌وری و ارزش افزوده بالاتری است. خراسان جنوبی در بحث تولید پنبه استان شاخصی است و انحصار تولید پنبه از نوع رقم خرداد به دلیل زودبازده بودن از دیگر برنامه‌های جهاد کشاورزی است.

وی با بیان اینکه عمده محصولات زراعی استان شامل گندم، جو، پنبه، محصولات جالیزی و دانه‌های روغنی می‌شود اظهار داشت: یکی دیگر از اقداماتی که برای بخش کشاورزی در خراسان‌جنوبی مورد توجه است شناسایی ارقام پر بازده و سازگار با شرایط اقلیمی استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در خراسان‌جنوبی بحث تهیه و تولید بذور اصلاح نژاد شده مورد توجه است گفت: در استان در زمینه کشت جو، پنبه، گندم و دانه‌های روغنی از بذور اصلاح نژاد شده استفاده می‌شود.

گفتنی است که یکی از ارقام اصلاح شده پنبه، بذر خرداد است که محصولی کم آب‌بر می باشد و خراسان جنوبی از نظر سطح زیرکشت و میزان تولید پنبه مقام پنجم را در کشور دارد.