به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، هاشم ولی پور مطلق روز گذشته در کمیته هماهنگی خرید گندم استان که در سالن جلسات استانداری برگزار گردید، گفت: امسال 21 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت محصول گندم است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درصد کاهش دارد اما میزان خرید نسبت به سال گشذته روند افزایشی دارد.

وی بابیان اینکه در محصولات مختلف کشاورزی خرید ها تضمینی، توافقی و خریدهای مختلف دیگری اعمال می شود، گفت: اما در مورد محصول گندم به دنبال خرید حداکثری هستیم در حالی که برای محصولات مانند پنبه بیشتر برای خرید نگاه حمایتی داریم.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: در محصولاتی که امکان خرید توافقی توسط تشکل های بخش کشاورزی وجود داشته باشد با تزریق نقدینگی به آن واگذار می کنیم.

 ولی پور مطلق با اشاره به اینکه شهرستان قائن بیشترین سطح زیرکشت محصول گندم را امسال دارد، ادامه داد: امسال 12 هزار و 100 تن کود بین کشاورزان توزیع شده است.

 وی از پیش بینی 22 مرکز خرید گندم در سطح استان خبر داد و عنوان کرد: در سال جاری قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان یک هزار و 300 تومان است که نسبت به سال قبل تغییری نکرده است.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به وجود 9 هزار و 116 نفر بهره‌بردار گندم در استان اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود در سال جاری 65 هزار تن گندم در استان تولید شود.

 ولی پور مطلق با اشاره به پیش بینی خرید تضمینی بیش از 21 هزار تن گندم در سال جاری از کشاورزان استان، افزود: زمان خرید گندم تضمینی از یکم فروردین ماه آغاز شده و تا 30 آذرماه امسال ادامه خواهد داشت و همچنین خرید گندم براساس ثبت اطلاعات پهنه‌ها انجام می شود.

 به گفته وی در سال جاری حدود 700 تن بذور اصلاح شده گندم در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و امسال اقدامات خوبی در خصوص مراکز خرید گندم  و تجهیز آن انجام شده است.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: سال گذشته پول خرید تضمینی گندم کشاورزان طی دو مرحله پرداخت شد.

استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست تاکید کرد: فرمانداری ها و ادارات جهاد کشاورزی شهرستان ها می بایست فرآیند خرید گندم و هرگونه کمک یارانه ای را به کشاورزان اطلاع رسانی کنند تا گندمکاران مجبور به فروش گندم به دلالان نشوند.

محمدمهدی مروج الشریعه افزود:پیشنهاد افزایش قیمت یا تامین هزینه حمل گندم همین امروز به شورای اقتصاد در تهران ارسال شود.

وی گفت: مسئولان کشور باید متوجه این موضوع شوند که با وجود افزایش هزینه های تولید گندم اعم از کود،سم و بذر، قیمت خرید تضمینی افزایشی نداشته است.

استاندار خراسان جنوبی همچنین با اشاره به تداوم خشکسالی و کم آبی در خراسان جنوبی افزود: استانی مانند اصفهان، تهدید کم آبی را تبدیل به فرصت کرده اند و با ارایه طرح های کاربردی و خلاقانه در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، اعتبار ملی می گیرند.

مروج الشریعه گفت: مجریان مدیریت مصرف آب در استان باید در ازاری هر گونه آب صرفه جویی شده در استان برنامه عملیاتی داشته باشند و مازاد آب را در برنامه تغییر الگوی کشت مصرف کنیم.