به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات دامی این سازمان در بازدید از واحدهای پرورش شتر شهرستان نهبندان گفت: خراسان جنوبی نزدیک به 29 هزار نفر جمعیت شتر کشور را پرورش می­ دهد.

مدرسی با بیان اینکه از نظر جمعیت شتر، خراسان‌جنوبی رتبه دوم را در کشور پس از سیستان و بلوچستان دارد افزود: اقلیم استان برای پرورش شتر مناسب است و ظرفیت پرورش آن در استان وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: خراسان جنوبی میزان 190 هزار تن تولیدات دامی در سال دارد.

"شتر" می‌تواند بار توسعه اقتصادی نهبندان را بر دوش بکشد

سید جلال مدرسی با اشاره به اینکه بخش دام و طیور خصوصاً دام وابسته به مرتع، حساس‌ترین بخش در برابر خشکسالی است بیان کرد: متاسفانه خشکسالی چندین ساله علاوه بر مشکلاتی که برای دامداران برای تامین علوفه ایجاد کرده است باعث ضعف مراتع و خشک شدن بعضی از چاه‌های دامداری شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: شتر ظرفیت اقتصادی است که می‌تواند بار توسعه اقتصادی نهبندان را بر دوش بکشد و جان دوباره‌ای به این شهرستان بخشد و این امر نیازمند تدبیر ویژه مسئولان است.

وجود 17 هزار نفر شتر در شهرستان نهبندان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان نیز اظهار داشت: صنعت شترداری فواید بسیار زیادی دارد که عواید زیادی را نصیب بهره‌برداران خود می‌کند و از پوست، گوشت، شیر، کرک، و کوهان شتر می‌توان استفاده کرد و استفاده از هر کدام از این موارد می‌تواند صنعت پرورش شتر را به صنعتی سودآور تبدیل کند.

مالکی افزود: در شهرستان نهبندان 17 هزار نفر شتر وجود دارد و سالیانه 867 تن گوشت و 2100 تن شیر و 12 تن پشم در این شهرستان تولید می‌شود.

وی بیان کرد: شهرستان نهبندان قطب پرورش شتر است که بیش از 30 درصد جمعیت شتر استان در این شهرستان ساکن است اما خشکسالی‌های متوالی سبب بروز مشکلاتی از جمله کاهش شدید مراتع و کمبود علوفه شده و از سویی یکی از مشکلات خشکسالی که دامان شترداران نهبندان را گرفته خشک شدن چشمه‌ها و چاه‌های دامداری است و با توجه به حجم بالای مصرف آب شترداران خسارات زیادی را متحمل می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: سقط جنین، عدم آبستنی در شتر و لاغری مفرط که منجر به مرگ شتر می‌شود از پیامدهای خشکسالی در نهبندان است.

شهرستان نهبندان 10 درصد شتر کشور را دارد

محمد مالکی افزود: کمبود شدید نهاده‌های دامی از جمله سبوس، جو، کنسانتره یارانه‌ای، نداشتن نقدینگی برای خرید اقلام مورد نیاز شتر، کمبود شدید آب شرب، نبود اعتبارات آبرسانی سیار به شترداران، مرگ و میر شتران به دلیل لاغری شدید و بیماری ناشی از خشکسالی از دیگر مشکلات این تولیدکنندگان است و از آنجایی که سهمیه شترداران برای پرداخت بیمه بالا است و باید مبلغ زیادی را پرداخت کنند قادر به پرداخت بیمه نبوده که این خود مشکل دیگری جلوی پای این صنعت سودآور است.

وی با بیان اینکه و مبلغ غرامت پرداختی تنها 25 درصد ارزش واقعی شتر تلف شده است اظهار داشت: تخصیص اعتبار برای اجرای طرح آبرسانی چاهداشی به طول 60 کیلومتر به مناطق چاه رویی و  بابا جمال برای تامین آب شرب برای 60 هزار دام از خواسته‌های دامداران است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: شهرستان نهبندان 10 درصد شتر کشور را دارد و قطب پرورش شتر است که خشکسالی‌ها سبب خشک شدن 80 درصدی چشمه‌ها شده و شترها در بیابان و در محل چراگاه‌ها از کم آبی ناله سر می‌دهند.