به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، ظهر روز گذشته (14 آبان) رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در نشست تخصصی خشکسالی استان که در دفتر روزنامه آوای خراسان جنوبی برگزار گردید، گفت: خسارت از سه جهت به بهر برداران بخش کشاورزی آسیب وارد میکند که ابتدا برای تولید محصول، سپس در بخش تاسیسات زیربنایی بخش کشاورزی از قبیل قنوات، مجتمع ها و غیره می باشد و در نهایت موجودیت آنچه بهره برداران با آن ارتزاق میکنند، یعنی خسارتی که به گیاه، محصول، دام، طیور، آبزیان و... وارد می گردد.

مهندس غلامرضا قوسی با بیان اینکه استان ما حدود 20 سال است که درگیر بحث خشکسالی است،  افزود: بارندگی موثر برای کشاورزی استان مفید است و این بارندگی باعث جاری شدن سیلاب می شود. تاثیر مثبت این سیلاب ها برای آب شویی و بالابردن سطح کیفی، افزایش تولید و عملکرد کشاورزی می شود.

وی با اشاره به اینکه ما با دو نوع خسارت بهاره و زمستانه مواجه هستیم اما برای هرکدام برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت داریم، ادامه داد: برنامه ریزی کوتاه مدت ما در زمان وقوع خسارت انجام می گردد اما برنامه بلند مدت که تحقیقات و آموزش کشاورزی و همچنین طرح و اجرای تدابیر زراعی و باغی است، که در حال اجرا می باشد.

وی عنوان کرد: در وزارت جهاد و سازمان های جهاد کشاورزی، به دلیل حساسیت موضوع، اداره بحران و مخاطرات داریم که سیاستها و برنامه های مباحث بحران را در سازمان و شهرستان ها پیگیری می نمایند.

قوسی رعایت نکات فنی برای جلوگیری از خسارت را بهترین راه پیشگیری عنوان کرد و تصریح کرد: همکاری همه ی آحاد مردم و مخصوصا روستاییان و بهره برداران بخش کشاورزی، می تواند گام بسیار مفیدی برای پیشگیری از خسارات احتمالی گردد.

وی با بیان اینکه مسیر سیلاب را نباید به سمت میله چاه ها و قنوات منحرف کرد، افزود: گاهی دیده شده که پوشش گیاهی بالادست قنوات رو هم تخریب کردند که این حرکت بسیار نامناسب و خسارتزا می باشد.

وی اظهار داشت: حریم رودخانه ها و قنوات برای ما بسیار با ارزش است و اجازه نمیدهیم که ساخت و ساز انجام دهد و یا درخت هایی در این حریم کاشته شود و همچنین توصیه میشود که از احداث بندهای خاکی غیرفنی که منجر به خسارت به قنوات میگردد، جدا خودداری نمایند.

وی با اشاره به اینکه از سر شکاف کردن قنوات، به خصوص در این فصل سال، باید خودداری بعمل آید، متذکر شد: واحدهای پرورش دام و طیور می بایست از حریم محدوده جاری شدن سیلاب دور شوند و همچنین یکی دیگر از راه های جلوگیری از ایجاد خسارت، اجرای واکسیناسیون به موقع و عدم استفاده از دام قاچاق به دلیل اینکه شاید آن دام آلوده و حامل بیماری باشد.

قوسی با بیان اینکه ما در سال گذشته عملکرد مناسبی در حوزه آب و خاک داشتیم، تصریح کرد: اجرای سیستم های نوین آبیاری در سال های گذشته بسیار موثر بوده و در سال گذشته در سطح 12 هزار هکتار در استان، این سیستم ها مورد بره برداری قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: بهره برداران عزیز می بایست در فصل سرما آب داخل لوله های آبیاری تحت فشار را بطور کامل تخلیه و حتی برق سیستم را قطع نمایند تا از برزو هرگونه یخ زدگی و خسارت جلوگیری گردد.

غلامرضا قوسی در پایان از کلیه کشاورزان و بهره برداران جامعه هدف کشاورزی خواست که از بیمه کشاورزی برخوردار گردند تا در موقع بروز حادثه، از مزایای صندوق بیمه کشاورزی بهره مند گردند.