به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، در سومین روز هفته جهادکشاورزی مهندس اکبری سرپرست سازمان به همراه جمعی از معاونین و مدیران ارشد استان در حوزه های کشاورزی و منابع طبیعی، نظامی و انتظامی، دانشگاهیان و بسیجیان با آخرین دستاورها و یافته های تحقیقاتی مرکز آشنا و از برداشت هسته های اولیه  ارقام گندم و جو  و مزارع تکثیری و برداشت آزمایش های به نژادی گندم و جو بازدید کردند.

مهندس اکبری ضمن تقدیر و تشکر از زحمات کارکنان مرکز به مدیران ارشد استانی گفت: اقدامات پژوهشی مرکز در رفع چالش های کشاورزی استان ارزشمند است و تشویق و ترغیب زارعان و کشاورزان به استفاده از ارقام اصلاح شده که حاصل تلاش پژوهشگران است، جهش تولید با مشارکت مردم را در استان محقق خواهد کرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر برگزاری مداوم شورای تحقیقات کشاورزی استان از پژوهشگران خواست فعالیت های در حال انجام و دستاوردهای تحقیقاتی را در جلسات شورا مطرح کنند.

اکبری همچنین با یاد کردن از افرادی که نقش موثری در راه اندازی مرکز در سالهای ابتدایی تاسیس داشتند، گفت: تکریم بزرگان و گرامیداشت فعالیت آنها راه روشنی برای کسانی است که صادقانه برای توسعه و بهبود کشاورزی استان تلاش می کنند.

مقری فریز رئیس مرکز نیز در این مراسم ضمن تبیین پنجاه سال تلاش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حوزه امنیت غذایی  گفت: شعارما در این رویداد « مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، افزایش بهره وری در محصولات مزیت دار و کم آب بر» است و تلاش کرده ایم که آنچه گذشتگان، پیش از ما با اهداف عالی آموزش و پژوهش در حوزه کشاورزی استان ایجاد کرده اند را حفظ کنیم و با توسعه آن به سمت دانش بنیان کردن کشاورزی استان حرکت کنیم و تمام توان خویش را برای رفع  چالش های کشاورزی استان به کاربگیریم تا بتوانیم امروز در پنجاهمین سال تاسیس شاهد لبخند رضایت کشاورزان و بهره برداران استان باشیم.

وی همچنین در بازدید از آخرین یافته های تحقیقاتی غلات در مزارع گندم و جو استان گفت: این مرکز در سال زراعی 1403-1402 بر اساس مصوبات گردهمایی غلات آبی کشور، 0.4 هکتار تولید بذر پرورش یک، 1.9 هکتار تولید بذر پرورش دو و 10 هکتار تولید بذر پرورش سه ارقام گندم ارگ، نارین، پریان، برزگر و حیدری و ارقام جو یوسف، ریحان 03، مهر، گلشن و طبس کشت شد. وی پیش بینی کرد که از این سطح 840 کیلوگرم بذر پرورش یک، 8000 کیلوگرم بذر پرورش دو و 50.000 کیلوگرم بذر پرورش سه تولید گردد. بذور پرورش سه تولید شده، پس از بوجاری و ضدعفونی به منظور تولید بذر مادری در اختیار شرکت های سهامی زراعی خضری، سهامی زراعی اسلام آباد و شرکت خدمات حمایتی خواهد گردید. علاوه بر این، 58 هکتار از مزارع ایستگاه تحقیقات محمدیه به تولید گندم و جو غیربذری اختصاص داده شده است که علی رغم خسارت شدید سرما در اسفند ماه سال گذشته، با توجه به بارندگی های مناسب در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری پیش بینی می شود که عملکرد گندم و جو حداقل دو برابر میانگین استان باشد.

در این مراسم اعضای هیأت علمی و پژوهشگران مرکز ضمن معرفی دستاوردهای تحقیقاتی خویش اهداف تحقیقاتی آینده را تبیین کردند.