به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان،  عصر چهارشنبه(19 تیر98) در نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد گفت: برای پلاک‌گذاری دام های سبک و سنگین استان اعتباری در نظر گرفته نشده است لذا مردم هزینه ها را تقبل نکرده و تمایلی به این کار ندارند.

محمود اشرفی‌گل افزود: براساس مصوبه هیات دولت در بهمن ماه پارسال مقرر شد تمامی دام‌ها به منظور جلوگیری از قاچاق دام پلاک گذاری شوند و هویت آنها در سامانه پنجره واحد جهاد کشاورزی ثبت شود.

وی بیان کرد: مصوبه ای ابلاغ شد که دامدار باید هزینه‌های پلاک‌گذاری را پرداخت کند که مجری طرح انتخاب و کار آغاز شده اما روند کار بسیار کند است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک، ۳۰ هزار نفر شتر و حدود ۶۰ هزار راس دام سنگین (گاو) در استان باید پلاک‌گذاری شود.

وی با بیان اینکه هزینه های پلاک‌گذاری شتر زیاد است عنوان کرد: تصمیم داریم حداقل تا پایان شهریورماه دام شتر استان را پلاک‌گذاری کنیم تا با پدیده قاچاق مواجه نشویم.

اشرفی‌گل در ارتباط با شترهای توقیفی شهرستان نهبندان گفت: مالکان این دام‌ها اعلام می‌کنند شترهایی که پیاده در حال تردد هستند به ظن قاچاق توقیف می‌شوند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ نفر شتر در نهبندان پلاک‌گذاری شده است گفت: در این شهرستان حدود ۱۵ هزار نفر شتر موجود است که پلاک‌گذاری چهار هزار نفر نیز به زودی انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: برای پلاک‌گذاری دام با کارخانجات فعال در این زمینه قرارداد منعقد شد و شماره ۱۵ رقمی شامل دام، کارخانه تولید کننده و گونه دام به عنوان هویت در این ارقام گنجانده شده است.

وی با بیان اینکه برای پلاک‌گذاری هر نفر شتر ۳۵ هزار تومان (هر گوش) هزینه می شود عنوان کرد: دامداران برای پرداخت این هزینه مشکل دارند و همراهی نمی کنند.

اشرفی‌گل تصریح کرد: اکنون بحث خروج دام از کشور مطرح است، اما کسی که توانایی دارد دام زنده وارد کند بایستی شرایط به گونه ای فراهم شود تا از مسیر قانونی دام وارد شود.