به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور باغبانی سازمان از پیش بینی تولید ۴۸ هزار تن انار در استان خبر داد و گفت: سطح زیر کشت انار در استان ۴ هزار و ۳۷۰ هکتار است.
عبدالرضا رضایی با اشاره به اینکه پارسال میزان برداشت انار از سطح باغات استان ۵۴ هزار و ۷۴ تن بوده است افزود: پیش بینی میشود امسال ۴۸ هزار تن انار در استان تولید شود.
وی بیان کرد: بیشترین سطح زیر کشت انار در استان متعلق به شهرستان فردوس با ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: بهره برداران انار در استان ۹ هزار و ۶۰۰ خانوار هستند.
رضایی با اشاره به اینکه زمان برداشت انار از نیمه اول مهر ماه آغاز میشود و تا نیمه اول آذر ماه ادامه دارد تصریح کرد: مهمترین ارقام کشت شده انار در استان شامل شیشه کپ، شهسوار، قند، ملس یزدی، شیرین یزدی، زاغ یزدی، خزر، واندرفول و ارقام بومی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، استاندار خراسان جنوبی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند برگزار شد، با بیان اینکه محصولات استراتژیک را میتوان تبدیل به قطب گردشگری کرد افزود: از این ظرفیت میتوان بیشترین بهرهبرداری را داشت بنابراین در این زمینه طراحی لازم انجام و ساز و کار تهیه شود، ما نیز حمایت میکنیم.
«حمید ملانوری» اظهار داشت: دستگاههای متولی از جمله بانک، اتاق تعاون، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر متولیان نهایت همکاری و تلاش را برای تسهیل فرایند و رفع موانع انجام دهند.
وی درباره فروش محصول زرشک، تشکیل تعاونی محصولات استراتژیک استان و خوشه خشکبار گفت: چند جلسه این موضوع در دستور کار قرار گرفته اما فرصت نشد درخصوص آن بحث کنیم لذا در چند روز آینده در دفتر استاندار جلسهای در این زمینه برگزار میکنیم.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: بارها گفتهایم و معتقدم بزرگترین و بهترین ساز و کاری که میتواند موضوع محصولات استراتژیک استان را به سامان برساند تشکیل تعاونی است اما زمان را داریم از دست میدهیم.
وی گفت: یک ماه و نیم است که منتظریم در این خصوص چه اقداماتی صورت گرفته و فرصت نشده است لذا اگر قرار باشد برای ادامه فعالیت این گونه پیش برویم زمان را از دست خواهیم داد.
ملانوری تصریح کرد: این موضوع خیلی مهم است و نباید معطل جلسه بعدی اتاق بازرگانی باشیم لذا در این خصوص جلسهای در دفتر استاندار برنامهریزی میکنیم تا بحث و تبادل نظر شده و به جمعبندی برسیم.
وی طراحی خوشه خشکبار در خراسان جنوبی را مناسب دانست و گفت: حتی میتوان ظرفیت محصولات استراتژیک استان از زمان گلدهی تا برداشت و فروش محصول را تبدیل به جریان گردشگری کرد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه محصولات استراتژیک را میتوان تبدیل به قطب گردشگری کرد افزود: از این ظرفیت میتوان بیشترین بهرهبرداری را داشت بنابراین در این زمینه طراحی لازم انجام و ساز و کار تهیه شود، ما نیز حمایت میکنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی از زرشک کاران خواست برای فروش محصول خود عجله نکنند.
ضیائیان احمدی گفت: با توجه به نشانه های مثبتی که از بازار دریافت می شود که به دلیل رفع محدودیت ها و هوشمند سازی قرنطینه است؛ قیمت ها در بازار زرشک و زعفران در حال ترمیم بوده لذا از تمامی زرشک کاران درخواست میکنم که در شرایط فعلی با دقت بیشتری عمل کرده و با پیشه کردن صبر بتوانند محصول خود را با قیمت مناسب تری بفروش برسانند.
وی افزود: قیمت واقعی زرشک بالاتر از قیمتی است که هم اکنون تعدادی از دلالان از کشاورزان خرید می کنند ضمن اینکه تقاضا برای خرید زرشک خشک شده بشدت در حال افزایش است از طرفی میزان زرشک موجود در استان نیز بسیار کمتر از اعدادی است که بیان می شود.
مدیر تعاون روستایی استان در ادامه گفت: مجموع این عوامل باعث رشد قابل توجه قیمت زرشک پفکی در بازارهای فروش مانند مشهد شده بنحوی که در روز جاری قیمت خرید زرشک مرغوب استان تا 75 هزار تومان افزایش داشته است که نوید بخش رونق دوباره بازار است.
ضیائیان احمدی گفت: در این شرایط توصیه ما به تمامی کشاورزان این است که از فروش زرشک تازه خودداری کرده و اقدام به خشک کردن زرشک به شکل اصولی کنند؛ قطعا با توجه به افزایش رونق قیمت زرشک در صورتی که باغداران بتوانند زرشک خود را به شکل مرغوب خشک کنند عواید قابل توجهی از فروش آن دریافت خواهند کرد.
وی افزود: تعاون روستایی استان نیز آمادگی دارد تا زرشک با کیفیت کشاورزان را با قیمت مناسب از آنها خریداری کند ضمن اینکه برنامه ریزی و خرید زرشک تازه (به صورت شاخه)نیز در حال انجام است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان با بیان اینکه سالانه حدود 300 کیلوگرم قرص زعفران، 2 تن و 200 کیلوگرم پودر ، 2 تن عصاره و بیش از سه هزار لیتر نوشیدنی زعفران در خراسان جنوبی تولید میشود، گفت: فرآوری و صادرات مناسب محصولات مزیت دار استان را نیازمند حمایت ملی است و در زمینه فرآوری این محصول هنوز عقبماندگیهای زیادی داریم.
غلامرضا قوسی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی رتبه دوم تولید زعفران و رتبه اول تولید زرشک و عناب را در کشور دارد از افزایش سطح کشت زعفران در خراسان جنوبی خبر داد. و ادامه داد:سطح کشت زعفران در استان را 17 هزار و 152 هکتار اعلام است که شهرستان قاینات با پنج هزار و 88 هکتار سطح کشت و تولید 22 تن و 738 کیلوگرم زعفران، رتبه نخست تولید این محصول را در استان دارد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون فصل کشت پیاز زعفران در استان افزود: پیاز زعفران به قیمت هر کیلوگرم پنج هزار تومان تا 10 هزار تومان به فروش میرسد و برای تامین آن در حال حاضر مشکلی در استان وجود ندارد.
قوسی ادامه داد: خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت زعفران و رتبه دوم تولید این محصول در کشور را دارد، و در حال حاضر 32 هزار و 282 بهرهبردار زعفران در خراسان جنوبی فعالیت میکنند که خردهمالکی مشکل عمده استان در این حوزه محسوب میشود.و همچنین صادرات این محصول از مبدا استان انجام میشود اما تعرفههای بالای صادراتی سبب شده بازار کشورهای پرمصرف مانند هندوستان در اختیار کشورهای دیگر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه قیمت پایین زعفران به تناسب افزایش قیمت سایر کالاها و محصولات سبب کاهش انگیزه کشاورزان میشود، افزود: سال گذشته 70 هزار و 155 کیلوگرم زعفران خشک از مزارع خراسان جنوبی برداشت شد که با توجه به کیفیت و نوع جمعآوری محصول از کیلویی هفت میلیون تومان تا 12 میلیون تومان به فروش رسید.