جمعه     16/شهریور/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان گفت: حدود ۸۰ درصد گوشت شتر مرغ به خارج از استان صادر و مابقی در خود استان مصرف می‌شود.

محمود اشرفی گل افزود: حدود ۲۰ درصد از گوشت شتر مرغ استان به مصرف داخلی می‌رسد و ۸۰ درصد آن به خارج از استان صادر می‌شود.

وی با اشاره به این که در ۳ ماهه ابتدای امسال حدود ۲۳۴ تن گوشت شتر مرغ در استان تولید شده است، افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال تغییری نداشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه پارسال تولید گوشت شتر مرغ در استان به حدود ۹۳۶ تن رسید، عنوان کرد: درآمد استان از صادرات گوشت شتر مرغ به خارج از استان سالیانه به حدود ۶۰۰ میلیارد ریال می‌رسد.

اشرفی بیشترین میزان تولید گوشت شتر مرغ استان را مربوط به شهرستان قائن دانست و ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۵ واحد پرورش شتر مرغ در استان فعال است.

گوشت شترمرغ منبع غنی ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B۶ و B۱۲ است که میزان ویتامین B۶ در گوشت شترمرغ حدود ۱۰ بار بیشتر از گوشت‌های دیگر مانند گوشت مرغ است. در گوشت شترمرغ یکی از مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های طبیعی مانند ویتامین E زیاد یافت می‌شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قاین گفت: امسال بیش از 4 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان قاین، زیر کشت گندم رفته است که پیش بینی می‌شود بالغ بر ۴ هزار تن گندم از این مزارع برداشت شود.

سیدعبدالحسین سجادی با بیان اینکه سطح زیر کشت جو در قاین حدود 4 هزار هکتار می باشد، عنوان کرد: این شهرستان با ۸ هزار و ۱۹۰ هکتار سطح زیر کشت، بزرگترین تولید کننده غلات در خراسان جنوبی است که پیش بینی می‌شود بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن گندم از این سطح برداشت شود.

وی افزود: تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری و روانه مراکز خرید شهرستان قاین شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قاین اظهار داشت: بمی، روشن، سرخ گندم و پیشگام از ارقام گندم‌های تولیدی شهرستان قاین است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با بیان اینکه کشاورزی حفاظتی گام موثری در بهبود و افزایش تولیدات کشاورزی می باشد، گفت: کشت مستقیم، روشی حفاظتی است که در آن بذر بدون هیچگونه عملیات خاکورزی در زمین و در بقایای محصول قبلی کشت می گردد  و با هدف کنترل پدیده گرد وغبار درمنطقه انجام می شود.

مریم جوادی بایگی با اشاره به اینکه در این روش نود درصد بقایای موجود درسطح خاک مزرعه دست نخورده باقی میماند، افزود: از مهمترین مزایای این روش حفظ بقایا و تهویه بهترخاک، حفظ رطوبت، صرفه جویی در مصرف آب، تنظیم دمای خاک، کاهش اثرات استرسهای محیطی، کاهش فشردگی خاک، ترافیک ماشین درمزرعه وکاهش مصرف سوخت وانرژی می باشد.

وی بیان داشت: آغاز عملیات کشت مستقیم درکانون های گرد و غبار دشت مختاران در محل چاه روشنی در سطح 5 هکتار و در محل چاه دکتر مشار در سطح  7 هکتارشروع گردیده است و همچنین پیش بینی می شود عملیات کشت مستقیم دربیش از صد هکتار از اراضی شهرستان صورت پذیرد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان بیان کرد: تاکنون برای 32 واحد بسته‌بندی با ظرفیت 70 تن مجوز صادر شده که بیشتر از ظرفیت تولید است.

غلامرضا قوسی با اشاره به اینکه علی رغم صدور مجوز در زمینه فراوری و بسته‌بندی، اما از همه ظرفیت تعیین شده استفاده نمی‌شود و فعال نیست، تصریح کرد: دلیل غیرفعال بودن و عدم استفاده از تمام ظرفیت این واحدها نیز عمدتا بروز نبودن ماشین‌آلات، مشکلات فروش و نبود بازار مناسب، نیاز واحدها به تسهیلات و سرمایه در گردش و ... است که فعالیت این واحدها را با محدودیت مواجه کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: برای رفع مشکلات این واحدها، ارائه  تسهیلات ارزان قیمت، نوسازی ماشین‌آلات فرسوده و استفاده از دستگاه‌هایی بر اساس تکنولوژی جدید، بهره‌گیری از کارشناسان متخصص و ورود دانش جدید به صنایع، آموزش و ترویج استفاده از محصولات فراوری شده، تسهیل روند صادرات محصولات فرآوری شده و غیره، ضروری است.