جمعه     16/شهریور/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورز ی شهرستان قاین گفت: امسال به دلیل نزولات آسمانی کافی و مناسب، گیاهان دارویی بسیاری در شهرستان روییده است که در افزایش درآمد خانواده های روستایی نقش ارزنده ای دارد.

سیدعبدالحسین سجادی این گونه های گیاهی را شامل زیره سیاه و سبز، شوید، گل بومادران، بادرنجبویه، استوقودوس، گل زوفا، کلپوره، خاکشیر، مستار و... اعلام و پیش بینی کرد که از هر هکتار دیم زیرکشت زیره سبز حدود 250 کیلوگرم و در هر هکتار آبی 800 کیلوگرم برداشت شود.

وی با اشاره به برداشت یک تن شوید از هر هکتار، ادامه داد: از حدود دو سال پیش سطح زیر کشت شوید در روستاهای اندریک، گل، کلاته سعید، فلک، معواج، مهنج، کره، سفتوک، باراز و کلاته سعید افزایش چشمگیری داشته است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان از فعالیت ۲۵ واحد گلخانه‌ای هیدروپونیک در استان خبر داد، گفت: این نوع کشت  بدون استفاده از خاک صورت می‌گیرد، و محلول‌های مغذی در آب به صورت چرخشی گیاه را تغذیه می‌کنند.

غلامرضا قوسی با اشاره به اینکه مهمترین اثرات کشت هیدروپونیک (آب کشت)، حذف آفت کش‌ها و سموم است افزود: در این روش، بیماری‌های ارگانیک و انگلی گیاهان کاهش می‌یابد و ارزش غذایی محصولات نسبت به سایر روش‌های کشت افزایش می‌یابد.

وی از وجود ۲۵ واحد تولیدی هیدروپونیک در استان خبر داد و بیان کرد: ۳۵ واحد دیگر نیز در حال احداث هستند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به ابلاغ ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای حوزه هیدروپونیک در استان در سال ۹۸ اظهار داشت: از این رقم ۱۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده است و برای سال ۹۹ نیز هنوز اعتباری ابلاغ نشده است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان از آغاز برداشت زیره سبز خبر داد وگفت: زمان برداشت زیره سبز از نیمه اردیبهشت ماه آغاز و تا نیمه خرداد ماه ادامه دارد.

محمدرضا اکبری با بیان این که امسال سطح زیر کشت این محصول در استان ۳ هزار و ۴۱۷ هکتار است، افزود: سالانه از هر هکتار سطح زیر کشت به طور متوسط ۴۵۰ کیلوگرم زیره سبز برداشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: شهرستان سرایان با داشتن هزار و ۷۵۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت این محصول را در استان به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: پیش بینی می‌شود امسال از مزارع زیر کشت زیره سبز استان هزار و ۵۴۰ تن محصول برداشت شود.

اکبری با اشاره به این که هر ساله کشت زیره سبز در استان از نیمه آبان ماه شروع می‌شود عنوان کرد: کشت این محصول تا پایان آذر ماه ادامه دارد.

گفتنی است که زیره سبز دارای خواصی از جمله ضددرد، نفخ، باکتری و سرطان و بی حس کنندگی است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور باغبانی سازمان با بیان اینکه پیش بینی می‌شود امسال هزار تن قارچ در استان تولید شود،گفت: میزان تولید قارچ خوراکی استان در سال ۹۸، ۸۰۰ تن بوده است که این میزان از حدود ۲۱ واحد سنتی و صنعتی تولید و برداشت شده است.

عبدالرضا رضایی با اشاره به اینکه بیشترین میزان تولید قارچ خوراکی استان مربوط به شهرستان سرایان می‌باشد. اظهار کرد: تولید قارچ خوراکی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ کاهش ۲۰ درصدی داشت.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به مصارف قارچ در داخل استان بیان کرد: بخش عمده این تولیدات به استان‌های همجوار خراسان رضوی ، سیستان و بلوچستان و همچنین به استان تهران صادر می‌شود.

گفتنی است که قارچ منبع عظیمی از پروتئین است که بخش اعظمی از پروتئین‌های مورد نیاز بدن انسان را تأمین می‌کند و همچنین قارچ در صنعت داروسازی، درمان بیماری‌های سرطانی، دیابت و فشار خون نیز استفاده می‌شود.