جمعه     16/شهریور/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک، گفت: هرس و سوازندن شاخه‌های آلوده، جمع‌آوری و سوزاندن برگ‌های آلوده، استفاده از آبیاری قطره‌ای و حفاظت گیاه در برابر سرمازدگی زمستانه از جمله راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری است.

مریم جوادی بایگی اظهار کرد: علائم ابتدایی بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک روی برگ‌ها شامل؛ ایجاد لکه‌های کوچک، نامنظم، سبز تیره و آبسوخته است.

وی افزود: در بعضی مواقع هاله رنگ پریده و باریکی نیز در اطراف لکه‌ها شکل می‌گیرد و با گسترش روند بیماری این لکه‌ها به رنگ قهوه‌ای و بنفش تغییر رنگ می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه بیان کرد: برگ‌های آلوده قبل از رشد کامل از بوته می‌ریزند و آلودگی شاخه‌های باریک آسیب دیده باعث سوختگی جوانه‌های برگی می‌شود.

جوادی بایگی ادامه داد: عامل بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک به برگ بوته‌های زرشک حمله می‌کند و بهترین شرایط برای توسعه این باکتری شرایط خنک و مرطوب در فصل بهار است.

وی با بیان اینکه عامل بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک، Pseudomonas berberidis است، تصریح کرد: شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای ٢١ الی ٢۵ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه اظهار کرد: زمستان گذرانی عامل بیماری در بین جوانه‌های برگی صورت می‌گیرد و باکتری عامل بیماری به وسیله آبیاری، باد، حیوانات و ادوات کشاورزی منتقل می‌شود.

جوادی بایگی با اشاره به راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری، گفت: هرس و سوازندن شاخه‌های آلوده، جمع‌آوری و سوزاندن برگ‌های آلوده، استفاده از آبیاری قطره‌ای و حفاظت گیاه در برابر سرمازدگی زمستانه از جمله این راه‌ها است.

وی با اشاره به مبارزه شیمیایی با این بیماری، یادآور شد: کنترل شیمیایی بیماری باید با مشورت و راهنمایی کارشناسان حفظ نباتات و یا کلینیک‌های گیاهپزشکی برای تشخیص بهترین زمان سمپاشی و انتخاب سم مناسب انجام پذیرد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان گفت: با آغاز برداشت محصول کلزا در استان، خرید دانه روغنی کلزا به‌صورت تضمینی در این استان آغاز شد.

غلامرضا قوسی با بیان اینکه ۲۱۷ هکتار از اراضی خراسان‌‍جنوبی زیر سطح کشت کلزا قرار دارد، اظهار داشت: سطح زیرکشت کلزا در استان در سال جاری از رشد چشمگیری در مقایسه با سال گذشته برخوردار است.

 وی بیان داشت: دانه روغنی کلزا سومین گیاه روغنی مهم دنیا است که مقاومت به کم‌آبی، ارزش تناوبی زیاد، مقاومت نسبی به بافت خاک و قابلیت بالا برای رقابت با علف‌های هرز از مزایای این محصول است.

رئیس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار سطح زیرکشت کلزا حدود یک تن و ۷۰۰ کیلوگرم کلزا برداشت شود، گفت: در سال زراعی جدید سطح زیر کشت کلزا در استان نسبت به سال زراعی گذشته افزایش ۳.۵ برابری داشته است.

قوسی مطرح کرد: 14 رقم کلزا در استان کشت می‌شود که کشت بهاره این دانه‌های روغنی در استان از اسفند ماه تا اواسط فروردین‌ماه انجام می‌شود و زمان برداشت محصول اوایل شهریور ماه است.

وی از کشت کلزا در شهرستان‌های نهبندان، خوسف، طبس، سربیشه، زیرکوه، قاین، سرایان و درمیان خبر داد و مطرح کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۳۰۰ تن کلزا در استان برداشت شود.

رئیس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی عنوان کرد: کلزا از جمله محصولاتی است که دولت آن را به‌صورت تضمینی از بهره‌برداران خریداری می‌کند و امسال نیز این محصول به ازای هر کیلو ۴۶ هزار و ۶۰۰ ریال از کشاورزان خریداری می‌شود.

گیاه کلزا در تناوب با محصولات کشاورزی مانند غلات کشت می‌شود زیرا در کنترل بیماری‌ها و آفات مؤثر است

 قوسی از تجهیز و راه‌اندازی یک مرکز خرید در شهرستان خوسف خبر داد و بیان داشت: گیاه کلزا معمولاً در تناوب با محصولات کشاورزی همچون غلات کشت می‌شود زیرا در کنترل بیماری‌ها، آفات و علف‌های هرز مزارع مؤثر است.

وی با تأکید بر اینکه روغن کلزا به‌دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است، عنوان کرد: دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.

روغن کلزا به‌عنوان یک روغن سالم معرفی شده و در بازارهای سراسر جهان تقاضای زیادی دارد

 رئیس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با تأکید بر اینکه روغن کلزا به‌عنوان یک روغن سالم و سلامتی بخش معرفی شده و در بازارهای سراسر جهان تقاضای زیادی دارد، خاطرنشان کرد: استفاده از روغن کلزا در یک وعده غذایی یک چهارم ویتامین E مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر هماهنگی ترویج ‌سازمان گفت: کارگاه آموزشی ویژه هفته انتقال یافته ها با حضور جمع کثیری از کشاورزان و کارشناسان کشاورزی برگزار گردید.

شراره شیبانی آشنایی با آخرین یافته‌های علمی ارقام گندم و جو را یکی از اهداف این کارگاه آموزشی برشمرد و افزود: آموزش و ترویج کشاورزی در هر شرایطی انجام می شود و اکنون با توجه به شرایط موجود در خصوص ویروس کرونا، این کارگاه آموزشی با تمهیدات ویژه در دو روز متوالی برگزار گردید.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: گسترش و پایه ریزی کشاورزی دانش بنیان یکی از اهداف اصلی مدیریت هماهنگی ترویج سازمان می باشد.

وی عنوان کرد: بازدید از مزارع الگویی و آشنایی با ارقام و آفات گندم و جو از برنامه‌های این کارگاه آموزشی بود.

شیبانی با بیان اینکه حداقل ۳۰ رقم گندم، جو و تریتیکاله از گذشته تا به امروز معرفی کردیم، گفت: این کارگاه آموزشی دو روزه برای کشاورزان و همکاران برای معرفی جدیدترین ارقام برگزار گردید که می تواند در افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش درآمد کشاورزان تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس اداره روابط عمومی سازمان با اشاره به اهمیت نقش روابط عمومی ها در جامعه گفت: به منظور ایجاد ارتباط سازنده درون دستگاهی و همچنین تعامل و پیگیری مطالبات مردمی، روابط عمومی ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و این امر تا بدانجا مهم است که می­توان به درستی روابط عمومی را قلب تپنده هر ارگان یا سازمانی نامید.

حامد عارفی نیا فزود: در همین راستا روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی توانسته است با بهره­­گیری از توان نیروی انسانی متخصص خود و با ایجاد و حفظ تعامل پیوسته با همه رسانه‌ها (مکتوب و غیر مکتوب) نقش ارزنده‌ای در پیگیری امور مرتبط با جامعه کشاورزی استان ایفا نماید.

رییس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی به سبب جایگاه ذاتی خود و ارتباط سازمانی با چندین نهاد متولی بخش کشاورزی و اهمیت این بخش به عنوان اصلی­ترین محور توسعه در استان با تاکید بر اشتغال و تامین منابع غذایی سالم سعی نموده است تا با اولویت قرار دادن کشاورز و فهم خواسته­های آن­ها تمام تلاش خویش را برای ارتباط مناسب به انجام برساند.

وی ادامه داد:  در همین زمینه و برای نخستین بار شورای هماهنگی روابط عمومی­های سازمان جهاد کشاورزی با حضور مسئولین روابط عمومی های ادارات و سازمانها و ارگانهای تابعه وزارت جهاد کشاورزی در استان برگزار گردید.

وی بیان کرد: تشکیل شورای رسانه سازمان (برای اولین بار)، تشکیل کمیته های ویژه جهت اطلاع رسانی در خصوص موضوعات مختلف، روزها و مناسبت ها از قبیل دهه مبارک فجر، هفته جهاد کشاورزی، حوادث غیر مترقبه و عضویت در شورای هماهنگی روابط عمومی های استان تنها بخشی از اولویت­های کاری روابط عمومی جهاد کشاورزی است.

عارفی نیا افزود: روابط عمومی­ها باید بتوانند از طریق ایجاد بسترهای مناسب و نوین با اولویت قراردادن هدف، مسئولیت، مخاطب و ماهیت امور مرتبط نسبت به توسعه ارتباطات، برای فهم هرچه بهتر از کارکرد "روابط عمومی" تلاش نمایند.

رییس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در همین راستا مسئولین امر نیز می­بایست از طریق کمک به توسعه سواد رسانه­ای در بین مدیران و کارکنان خود و ایجاد بستر مناسب برای حفظ جایگاه روابط عمومی­ها (خارج از بسترهای تبلیغاتی) به ایجاد تحول در این بخش کمک نمایند.

وی در پایان گفت: شاید مهم­ترین دلیل و مثال برای تایید این موضوع تجربه اتفاقات و مسائل اخیر از جمله کرونا و ... است که ما را به سمت پذیرش روابط عمومی به  عنوان یک ضرورت ساماندهی شده، سوق می­دهد.