یکشنبه     04/آذر/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، متخصصان کشاورزی معتقدند که رسیدگی دقیق در زمان مناسب باعث رشد چند برابری محصول و حفاظت کامل از مزارع و باغات می گردد. بدین سبب نکات و توصیه های مناسب در خصوص محصول پسته در ذیل جهت کشاورزان محترم پیشنهاد می شود:

با توجه به نیاز تغذیه ای بالای محصول پسته توصیه می شود با زخم­آب بعد از برداشت با چهار عنصر اساسی مورد نیاز تغذیه گردد

  • در صورتی که مقدار عنصر غذایی بُر (B) از PPM 120 (قسمت در میلیون) در تجزیه برگ کمتر باشد استفاده از اسید بوریک به مقدار 30 کیلوگرم در هکتار توصیه می گردد.
  • سولفات آمونیم به مقدار 150 کیلوگرم در هکتار
  • نیترات کلسیم 25 تا 50 کیلوگرم در هکتار( نکته قابل توجه اینکه چون نیترات کلسیم با سایر کودها قابل اختلاط نمی باشد توصیه می شود در یک طرف درخت از نیترات کلسیم و در طرف دیگر از اسید بودیک و سولفات آمونیم استفاده شود)

با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه و تفاوت این شرایط در مناطق مختلف استان، توصیه می شود که هرگونه عملیات داشت و اجرای نکات فنی در مراحل مختلف، تنها با نظر کارشناسان کشاورزی صورت پذیرد تا محصولی پربار و با کیفیت تر تولید و عرضه گردد.

 



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، کارشناسان کشاورزی بر این باورند که رسیدگی دقیق در زمان مناسب باعث رشد چند برابری محصول و حفاظت کامل از مزارع و باغات می گردد. بدین سبب نکات و توصیه های مناسب در خصوص محصول زعفران در ذیل جهت کشاورزان محترم پیشنهاد می شود:

  • ضدعفونی پیازهای زعفران حتما با سموم قارچ کش و کنه کش به صورت اسپری کردن محلول سمپاشی روی پیاز ها باشد بوسیله سمپاش، پیازها را نباید در محلول سمی غوطه ور کرد
  • کاشت پیاز باید در عمق 20 – 15 صورت گیرد و کاشت در عمق کتر باعث شیوع کنه می شود
  • بهترین زمان اولین آبیاری زعفران زمانی است که متوسط دمای شبانه روز در حداقل 48 ساعت حدود 12- 10 درجه سانتی گراد باشد
  • آبیاری زود هنگام باعث رشد سبزینه زعفران شده که با افزایش ضایعات و مشکلات برداشت گل را به دنبال خواهد داشت و آبیاری دیر هنگام باعث سرمازدگی زعفران خواهد شد
  • خاک دهی مزارع زعفران قبل از اولین آبیاری حتما باید انجام شود و همه ساله حدود به ارتفاع 2-1 سانتیمتر باید به مزرعه اضافه شود

با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه و تفاوت این شرایط در مناطق مختلف استان، توصیه می شود که هرگونه عملیات داشت و اجرای نکات فنی در مراحل مختلف، تنها با نظر کارشناسان کشاورزی صورت پذیرد تا محصولی پربار و با کیفیت تر تولید و عرضه گردد.

 



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، عبدالرضا رضایی در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود ۱۹ هزار و ۱۰۰ تن زرشک در استان برداشت شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی افزود: زرشک یکی از محصولات استراتژیک خراسان‌جنوبی محسوب شده که در حال حاضر سطح زیر کشت این محصول در استان 15 هزار و 563 هکتار است.

وی تعداد بهره‌برداران زرشک در استان را 25 هزار نفر عنوان کرد و افزود: آغاز برداشت این محصول در استان از اواسط مهرماه بوده و زمان برداشت آن تا اواخر آذرماه ادامه دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بیشترین میزان برداشت زرشک در سطح استان مربوط به شهرستان قاین است، یادآور شد: سال گذشته 19 هزار و 94 تن زرشک در استان برداشت شده و پیش‌بینی می‌شود امسال میزان برداشت این محصول به 19 هزار و 100 تن برسد.

رضایی افزود: تعداد 10 کارخانه فرآوری با ظرفیت 11 هزار و 348 تن و همچنین تعداد 373 بارگاه بهداشتی زرشک مجوز دریافت کرده که 28 واحد به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به شرایط آب و هوایی استان و وارد آمدن خسارت به کشاورزان زرشک‌کار استان گفت: با توجه به اعلام میزان خسارت توسط مدیریت بحران استانداری و وزارت جهاد، میزان خسارت سرمازدگی به این بخش حدود 64 میلیارد ریال بوده که شهرستان‌های زیرکوه، خوسف، درمیان، سربیشه و قاین تحت‌ تأثیر قرار گرفته‌اند.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مهدی بهدانی صبح امروز یکشنبه (8مهرماه) از ابلاغ دستورالعمل اجرایی بند "خ" ماده 33 قانون برنامه ششم به بانکهای عامل خبر داد و گفت: به موجب این بند وام های پرداختی به کشاورزان خسارت دیده، حداکثر به مدت 3 سال استمهال شده و سود جرایم متعلقه بخشیده می شود.
مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: دستورالعمل اجرایی مربوطه نیز در بانک کشاورزی ابلاغ و به شعب تحت پوشش ارسال شده است.
مهندس بهدانی اظهار داشت: سایر بانک های شعب استانی دستور العمل مربوطه را دریافت و در حال پیگیری می باشند.
مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: پس از ابلاغ دستورالعمل کارگروه شهرستانی استمهال، جلسات خود را برگزار کرده و طرح های واجد شرایط را احصاء می نمایند و پس از تعیین تکلیف طرح ها، فهرست آنها برای انجام استمهال به بانک های عامل ابلاغ خواهد شد.