کرک :
تولید کرک:
الیاف دامی توسط دو نوع فولیکول موجود در پوست به وجود می آید و رشد الیاف نیز به فعالیت فولیکول ها بستگی دارد. الیاف مو توسط فولیکول های اولیه و الیاف کرک توسط فولیکول های ثانویه به وجود می آید.
ارزش اقتصادی کرک:
مهمترین استفاده کرک در تهیه لباس های زمستانی می باشد. لباس و پوشاک تهیه شده از کرک، بسیار زیبا، گرم و ظریف هستند. به همین سبب مشتریان زیادی در کشورهای خارجی دارند. کرک خاصیت جذب رطوبت دارد و به آسانی شعله ور نمی شود. به همین دلیل در صنعت هم از آن استفاده می گردد. خاصیت کرک باعث بالا رفتن ارزش آن در دنیا شده و کرک موکشی شده و تمیز با قیمت بسیار بالایی در دنیا خرید و فروش می شود.
متأسفانه در این منطقه کرک توسط دلالان با قیمت پایین خریداری و صادر می گردد.
عوامل موثر در ارزش کرک:
- نسبت بالای کرک نسبت به مو در بیده
- ظرافت بیشتر تارهای کرک
- بلندی طول کرک
- رنگ کرک، کرک سفید بالاترین قیمت را دارد و بعد از آن کرک های قهوه ای، خاکستری، آهویی و سیاه دارای ارزش هستند.
- تمیز بودن کرک، هر قدر بیده کمتر به گرد و خاک، عرق و خار و خاشاک آلوده باشد قیمت آن بیشتر می شود.
- وضعیت تولید کرک شهرستان:
- جمعیت دامی بز شهرستان: 92558 راس بز و بزغاله می باشد .
- میزان تولید کرک شهرستان در سال 10 تن می باشد که به ازای هر راس به طور میانگین 0.12 کیلوگرم کرک تولید می شود .
- میزان تولید مو شهرستان در سال 15 تن می باشد که به ازای هر راس به طور میانگین 0.16 کیلوگرم مو تولید می شود .
- درآمد حاصل از فروش کرک سالانه : 10000000000 ریال
- درآمد حاصل از فروش مو سالانه : 90000000 ریال