کرک :

تولید کرک:

الیاف دامی توسط دو نوع فولیکول موجود در پوست به وجود می آید و رشد الیاف نیز به فعالیت فولیکول ها بستگی دارد. الیاف مو توسط فولیکول های اولیه و الیاف کرک توسط فولیکول های ثانویه به وجود می آید.

ارزش اقتصادی کرک:

مهمترین استفاده کرک در تهیه لباس های زمستانی می باشد. لباس و پوشاک تهیه شده از کرک، بسیار زیبا، گرم و ظریف هستند. به همین سبب مشتریان زیادی در کشورهای خارجی دارند. کرک خاصیت جذب رطوبت دارد و به آسانی شعله ور نمی شود. به همین دلیل در صنعت هم از آن استفاده می گردد. خاصیت کرک باعث بالا رفتن ارزش آن در دنیا شده و کرک موکشی شده و تمیز با قیمت بسیار بالایی در دنیا خرید و فروش می شود.

متأسفانه در این منطقه کرک توسط دلالان با قیمت پایین خریداری و صادر می گردد.

عوامل موثر در ارزش کرک:

  • نسبت بالای کرک نسبت به مو در بیده
  • ظرافت بیشتر تارهای کرک
  • بلندی طول کرک
  • رنگ کرک، کرک سفید بالاترین قیمت را دارد و بعد از آن کرک های قهوه ای، خاکستری، آهویی و سیاه دارای ارزش هستند.
  • تمیز بودن کرک، هر قدر بیده کمتر به گرد و خاک، عرق و خار و خاشاک آلوده باشد قیمت آن بیشتر می شود.
  • وضعیت تولید کرک شهرستان:
  • جمعیت دامی بز شهرستان: 92558 راس بز و بزغاله می باشد .
  • میزان تولید کرک  شهرستان در سال 10 تن می باشد  که به ازای هر راس به طور میانگین 0.12 کیلوگرم کرک تولید می شود .
  • میزان تولید مو  شهرستان در سال 15 تن می باشد  که به ازای هر راس به طور میانگین 0.16 کیلوگرم مو تولید می شود .

 

  • درآمد حاصل از فروش کرک سالانه : 10000000000 ریال
  • درآمد حاصل از فروش مو سالانه : 90000000 ریال