شنبه     06/مرداد/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، محمد حسین اکبری در نشست خبری تشریح تفاهم نامه ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاه‌های کشاورزی برای اولین بار در کشور با بیان اینکه بخش کشاورزی استان از ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی جوار چاه‌های کشاورزی استقبال کرده است، اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس اعلام وزارت نیرو ۱۷ تا ۲۰ هزار مگاوات برق در کشور کمبود داریم و یکی از تصمیمات در این خصوص خاموشی ۴ تا ۵ ساعت هر روز چاه‌های کشاورزی بود که به دلیل گرمای زیاد به جای ۵ ساعت ۶ ساعت برق چاه‌ها قطع شد که این موضوع سبب ایجاد تنش آبی و تأثیر آن بر محصولات کشاورزی می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به این که اگر روند فعلی ادامه یابد، به بخش کشاورزی خسارات بسیاری وارد می‌شود، افزود: وزارت نیرو اعلام کرده که اگر چاه‌های کشاورزی ۷۰ درصد برق مورد نیاز خود را از طریق پنل خورشیدی تأمین کنند، برق آنها خاموش نخواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: در همه چاه‌های کشاورزی خط انتقال و ترانس مورد نیاز برای اجرای این طرح وجود دارد که این موضوع سبب صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیون تومانی در این زمینه خواهد شد.

به گفته وی برای ایجاد هر نیروگاه ۵۰ مگاواتی خورشیدی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیاز است که از طریق تسهیلات قرض‌الحسنه تأمین خواهد شد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: شرط ما برای سپرده گذاری کشاورزان برای دریافت تسهیلات از بانک مهر این بود که در طول مدت اجرای نیروگاه خورشیدی کشاورزان قسط پرداخت نکنند و ضمانت هم در اختیار بانک عامل قرار ندهند که در نهایت مقرر شد تسهیلات مورد نظر در قالب دو تسهیلات سه ساله و دو ساله به متقاضیان پرداخت شود.

اکبری در ادامه گفت: از سال سوم این نیروگاه‌ها درآمدزایی خواهد داشت و این اقدام در راستای جهش تولید انجام می‌شود که در این قالب دو هزار ۵۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد نیروگاه خورشیدی در مرحله اول در ۲۰۰ چاه کشاورزی از دو هزار چاه استان اجرا خواهد شد.

به گفته وی انجام این کار سبب افزایش تولید محصولات کشاورزی و جهش در تولید برق خورشیدی در خراسان جنوبی خواهد شد.

وی با اشاره به این که اجرای این طرح از نظر پدافند غیر عامل هم کار مناسبی است، خاطر نشان کرد: صاحبان هر چاه کشاورزی ۶۵۰ میلیون تومان برای ۵ سال باید در بانک سپرده گذاری کنند.

اکبری در ادامه تصریح کرد: از زمان انعقاد قرار داد برای فروش برق پرداخت اقساط تسهیلات مورد نظر آغاز می‌شود.

به گفته وی همه مرغداری‌ها و گاو داری‌ها و واحدهای شیلاتی استان هم از ما در خواست اجرای این طرح را داشته‌اند و شاهد استقبال کشاورزان استان از انجام این کار برای اولین بار در کشور هستیم.

به گفته وی شاید برای اولین بار است که در بخش کشاورزی خراسان جنوبی شعار سال با انجام این کار محقق می‌شود و اجرای آن به همکاری همه افراد مربوط در این خصوص نیاز دارد.

اکبری خاطر نشان کرد: در صورت وجود شرایط لازم در این خصوص، نیروگاه‌های مورد نظر ۵۰ تا ۸۰ مگاواتی در جوار چاه‌های کشاورزی ایجاد خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: ساده سازی و آمادگی ۱۰۰ درصدی بانک سبب اجرای این طرح از این طریق شد.

به گفته وی چاه‌هایی که مشکل زمین دارند هم به طور متمرکز می‌توانند در یک مکان برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی اقدام شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، با حضور جواد قناعت استاندار، محمدحسین اکبری سرپرست سازمان جهادکشاورزی و جمعی از مسئولین و مدیران استان، تفاهم نامه ایجاد نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاههای کشاورزی فی مابین استانداری، سازمان جهادکشاورزی، شرکت توزیع نیروی برق، بانک قرض الحسنه مهر ایران و اتاق اصناف کشاورزی استان خراسان جنوبی امضا و مبادله شد.

براساس اطلاعات مندرج در این تفاهم نامه؛ این اقدام به پیشنهاد سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال با موضوع" جهش تولید با مشارکت مردم" به منظور کمک به ارتقاء جایگاه تولید در بخش کشاورزی و حمایت از مشارکت مردم در امر تولید برق پاک و پایدار از محل انرژی های تجدید پذیر با بهره گیری از ظرفیت چاه های کشاورزی، شبکه بانکی و سایر ظرفیت های موجود استان به منظور ایجاد نیروگاه های خورشیدی در محل چاه موتورهای کشاورزی استان و براساس ضوابط و بخشنامه های ابلاغی بانک مرکزی و ضوابط و دستورالعمل افتتاح حساب های قرض الحسنه ویژه صورت می گیرد.

موضوع این تفاهم نامه؛ تسهیل در روند مراحل بررسی درخواست، اخذ مجوز و اعطای تسهیلات قرض الحسنه به مالکان چاه های آب کشاورزی (حقیقی/ حقوقی) معرفی شده از سوی جهاد کشاورزی با عاملیت بانک از محل وجوه حساب قرض الحسنه ویژه مالکان چاه های کشاورزی و همچنین حمایت بانک معادل 100 درصد آورده معرفی شدگان،از طریق اعطای تسهیلات قرض الحسنه (از محل منابع بانک)به افراد معرفی شده، طبق شرایط تفاهم نامه و ضوابط جاری بانک در جهت اجرای نیروگاه های خورشیدی( با ظرفیت میانگین 50 کیلووات در مجاورت 200 حلقه چاه کشاورزی در استان) از طریق سپرده گذاری و تخصیص اعتبار از محل منابع بانک قرض الحسنه مهر ایران با اهداف کمک به ارتقاء جایگاه تولید در بخش کشاورزی و حمایت از مشارکت مردم در امر تولید انرژی های تجدید پذیر می باشد.

مشارکت مؤثر و واقعی مردم در امر سرمایه گذاری، تولید و تحقق شعار سال و افزایش تولید برق پاک، مدیریت بهینه مصرف برق و خارج شدن چاه های کشاورزی از برنامه خاموشی برق شرکت توزیع در ساعات اوج مصرف، جلوگیری از ایجاد خلل در مدار آبیاری چاه های کشاورزی و پیشگیری از کاهش عملکرد در واحد سطح محصولات کشاورزی، کمک به افزایش تولید محصولات کشاورزی و جلوگیری از بروز خسارت به این بخش و استفاده بهینه از منابع بانکی با مشارکت مردم از اهداف  اجرای این طرح بزرگ عنوان شده است.

ایجاد نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس به خودکفایی برق در چاه های کشاورزی خواهد انجامید و آورده اقتصادی خوبی برای مالکان چاه ها به همراه خواهد داشت.

در راستای تحقق اهداف قید شده در این تفاهم نامه، نیروگاه های خورشیدی با ظرفیت میانگین 50 کیلو وات در مجاورت 200 حلقه چاه کشاورزی در استان احداث می شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اظهارداشت: تا پایان روز جمعه 29تیرماه میزان 19هزار و 456 تن گندم از کشاورزان استان در سال جاری خرید تضمینی شده‌ است.

میثم پیشدادیان افزود: این مقدار گندم با 5 هزار و 474 محموله از 3 هزار و 269 کشاورز خریداری شده‌ و بیشترین گندم متعلق به شهرستان بشرویه است.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی افزود: ازمیزان 19هزار و456 تن گندم خریداری شده، 2هزار و 530 تن توسط مراکز خرید ملکی و 16هزار و 926 تن به مراکز خرید مباشر تحویل شده است.

پیشدادیان اضافه کرد: ۱6 مرکز ویژه خرید گندم برای تسهیل در خرید محصول کشاورزان آماده تحویل گرفتن دسترنج گندم‌کاران استان است.

وی یادآور شد: از این تعداد ۱4 خرید مباشر و ۲ مرکز خرید ملکی از ابتدای خرداد تا نیمه شهریور ماه نسبت به تحویل گندم مازاد بر نیاز کشاورزان اقدام می‌کنند.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی گفت: قیمت خرید هر کیلوگرم گندم معمولی در سال جاری ۱۷۵ هزار ریال و گندم دروم ۱۸۰ هزار ریال بوده که توسط شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی تعیین شده است.

پیشدادیان افزود: خرید تضمینی گندم ابتدای خرداد امسال از شهرستان نهبندان شروع شد و ارزش گندم خریداری شده از کشاورزان، 343 میلیارد و360 میلیون تومان می باشد که تاکنون 8 میلیارد و 451 میلیون تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل 28 درصد افزایش داشته است.

مدیر تعاون روستایی خراسان‌جنوبی نیز در این راستا اظهارداشت: یکی از اقداماتی که هر ساله توسط شرکت های تعاونی کشاورزی صورت می‌پذیرد خرید تضمینی گندم از کشاورزان است.

سید حسن رضوی با بیان اینکه در سال جاری ۱۴ مرکز تشکل های تعاون روستایی اقدام به خرید تضمینی گندم از کشاورزان نموده‌اند، تصریح کرد: از ابتدای اجرای این طرح در استان تاکنون حدود ۱۷ هزار تن گندم توسط این مراکز خریداری شده است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، محمدحسین اکبری گفت: با وجود اینکه این استان در منطقه کویری واقع شده ولی در بخش کشاورزی با حدود 82845 نفر بهره بردار از پتانسیلهای مناسبی برخوردار است که در صورت توجه و حمایت می تواند موجب «نگهداشت جمعیت در منطقه»، «تأمین بخشی از نیاز غذایی منطقه و در بعضی از محصولات، کشور» و «اشتغال پایدار» گردد.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر سهم این بخش، از اشتغال استان معادل 19/6 درصد و سهم ارزش افزوده آن نسبت به کل بخش های اقتصادی استان 21/35 درصد می باشد.

وی با بیان اینکه در پایان سال گذشته، استان دارای 76381/2هکتار اراضی زیر کشت آبی و دیم برای محصولات زراعی با تولید بالغ بر 903 هزار تن بوده، گفت: همچنین 102994 هکتار سطح زیر کشت آبی و دیم برای محصولات باغی با تولید بالغ بر 316 هزار تن بوده است.

وی افزود: خراسان جنوبی با سطح زیرکشت بالغ بر 4/397 هزار هکتار گیاهان دارویی رتبه پنجم کشوری در سطح زیر کشت و با میزان تولید 7230 تن، مقام سوم کشوری را در تولید گیاهان دارویی به خود اختصاص داده است.

اکبری بیان کرد: در این استان 800 گونه گیاه دارویی شناسایی شده که عمده ترین آن شامل آنغوزه، شیرین بیان، وشاء، آویشن، خاکشیر، زیره سبز،کلپوره، درمنه، بومادران، بابونه، کما، آلوورا، سماق، نعنا فلفلی و نعنای محلی، به لیمو، اسطخودوس، رزماری، کتیرا، بادام کوهی و ... می باشد.

وی گفت: علاوه بر این در بخش دام نیز استان دارای حدود 2540 هزار واحد دامی است که با تولید 233 هزار تن محصول اصلی (شامل شیر، گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ و عسل) علاوه بر تامین نیاز استان، بخشی از نیاز سایر استان‌های همجوار نیز تامین می‌گردد.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی استان، حدود 21/35 درصد است و این خود نشان دهنده اهمیت بخش کشاورزی در معیشت مردم استان می‎باشد.

اکبری گفت: درصد سهم شاغلین بخش کشاورزی استان، به نسبت جمعیت شاغل، 19/6 درصد و نسبت به کل جمعیت استان، 7/4 درصد می باشد.