به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، محمدحسین اکبری سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰۴ تن زرشک از استان با ارزآوری ۹۱۵ هزار دلار صادر شد.
محمدحسین اکبری افزود: در سال گذشته نیز ۷۴۳ تن زرشک از استان با ارزآوری هزار و ۱۲۵ دلار صادر شده است.
وی از خرید توافقی هزار و ۷۷۵ تن زرشک در استان در سال جاری خبرداد و گفت: امسال با اقدامات انجام شده قیمت زرشک نسبت به سال گذشته ۶۵ درصد افزایش یافته است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه رتبه اول جهانی و کشوری تولید زرشک به مقدار ۱۲۳ هزار تن زرشک تر در سال از آن خراسان جنوبی است، اظهار کرد: این مقدار ۱۰۰ درصد زرشک بی دانه جهان و بیش از ۹۹ درصد تولید کشور را شامل میشود که ارزش اقتصادی آن ۴۸ هزار میلیارد ریال است.
اکبری قیمت تمام شده هر کیلو زرشک تازه در سال جاری را ۲۰۹ هزار ریال اعلام کرد و افزود: میزان درآمد خالص برای هر خانوار از محل تولید زرشک ۵۸۰ میلیون ریال در سال است.
وی با اشاره به وجود ۱۰ واحد فرآوری زرشک در خراسان جنوبی، گفت: از این تعداد چهار واحد فعال، ۲ واحد نیمه فعال و چهار واحد هم غیر فعال است.
اکبری اظهار کرد: میزان جذب زرشک در این واحد ها در سال جاری حدود ۸۰۰ تن بوده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور زراعت جهادکشاورزی استان گفت: پیش بینی میشود امسال ۱۷ هزار و ۹۵۰ تن چغندرقند برداشت شود.
رزقی با اشاره به اینکه شهرستان قاین با ۳۸۰ هکتار سطح زیر کشت بیشرین سطح را در خراسان جنوبی دارد افزود: ۸۷۰ بهره بردار در این حوزه فعالیت میکنند که کمبود آب و قیمت پایین محصول از مشکلات آنان است.
وی با بیان اینکه راه اندازی مجدد کارخانه قند قهستان مشکل خرید این محصول را تا حدودی رفع کرده است گفت: هرکیلوگرم چغندر قند با عیار ۱۶ درصد ۳۹۳۰۰ ریال و بالاتر از عیار ۱۶ به ازای هرعیار مبلغ ۳۰۲۰ ریال خریداری می شود و به ازای هرتن چغندر تحویلی توسط بهره بردار به کارخانه ۲۰ کیلوگرم تفاله و ۲ کیلوگرم شکر رایگان به وی تحویل میشود.
برداشت چغندرقند از ۴۶۰ هکتار از اراضی استان آغاز شده و تا اوایل اسفند ادامه دارد و همچنین سال گذشته ۱۸ هزار و ۳۵۰ تن چغندرقند در خراسان جنوبی برداشت شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، محمد حسین اکبری سرپرست سازمان، دکتر هاشمی رئیس مجمع نمایندگان استان و همچنین مدیران کل ادارات تابعه با دکتر غلامرضا نوری وزیرجهادکشاورزی درخصوص برنامهها و اهداف خانواده کشاورزی خراسان جنوبی دیدار و گفتگو کردند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی در این دیدار ضمن تشریح برنامههای اجرایی کشاورزی استان، گفت: با توجه به خسارتهای ناشی از قطعی برق بخش کشاورزی، راهاندازی نیروگاههای خورشیدی یکی از مهمترین برنامههای جهادکشاورزی در راستای کاهش ناترازیهای تابستان، کاهش خسارت به محصولات کشاورزان و تولید پایدار محصولات کشاورزی میباشد و اجرای پنل خورشیدی یکی از راههای برونرفت کشاورزان از مشکلات است.
مهندس اکبری با اشاره به کسری ۲۰ هزار مگاواتی برق طی سال جاری در استان، ادامه داد: «این میزان کسری برای سال آینده تا ۲۷ هزار مگاوات نیز پیشبینی شده است که ختم به خاموشی چاههای کشاورزی میشود و باید به سمت نصب پنلهای خورشیدی در جوار چاهها پیش برویم».
وزیر جهادکشاورزی در این دیدار پس از شنیدن برنامهها و مشکلات حوزه کشاورزی از زبان رئیس سازمان، درخصوص تخصیص اعتبار لازم برای تکمیل پروژهی راهبردی آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی مرجع شرق کشورو همچنین اعتبارات لازم برای نوسازی و بهسازی مرغداریها و دامداریها در جهت افزایش بهرهوری و کاهش ضریب تعدیل و نیز اعتبار لازم برای احداث سردخانه ۲هزار تنی، کشتارگاه و انبار ذخیرهسازی نهادهها در مرکز استان بمنظور حذف انحصار و افزایش کیفیت خدمترسانی به مردم موافقت و قول مساعدت داد.
گفتنی است که این دیدار با توجه به پیگیرهای مستمر رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی برای بیان اهداف و مشکلات بخش کشاورزی استان و تسریع و تسهیل امور بهرهبرداران و جامعه هدف کشاورزی استان با همراهمی رئیس مجمع نمایندگان استان انجام شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مهندس اکبری از تامین ۴ تا ۶ هزار تن جو مدتدار برای عشایر استان خبر داد و گفت: پیرو برگزاری جلسه شورای اداری شهرستان نهبندان با حضور استاندار محترم و حسب دستور ایشان در نشست با فعالان اقتصادی برای درخواست دامداران و عشایر جهت پیگیری و رفع مشکل تامین نهاده این شهرستان، دیداری با رئیس سازمان عشایر کشور انجام شد و دکتر نادری برای تامین جو مدتدار به میزان ۴ تا ۶ هزار تن قول مساعدت داد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: در مرحله اول میزان ۲ هزار تن جو مدتدار برای عشایر استان ارسال میشود و الباقی نیز در دستور کار قرار دارد و پیگیریهای لازم انجام خواهد شد.
گفتنی است که این دیدار با حضور مهندس اکبری سرپرست سازمان جهادکشاورزی، مهندس ابراهیمی مدیرکل عشایر استان و نیز دکتر بخشی مدیرکل دامپزشکی استان درخصوص مطرح نمودن مباحث مختلف و پیگیری برای رفع موانع و خدمت به عشایر غیور خراسان جنوبی انجام شد.