جمعه     16/شهریور/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر زراعت گفت: امسال برداشت گوجه فرنگی در استان به بیش از ۱۱ تن می‌رسد.

سیدمجتبی حسینی ادامه داد: پیش بینی می‌شود امسال ۱۱ هزار و ۲۰۰ تن گوجه فرنگی از مزارع استان برداشت شود.

وی با اشاره به این که پارسال سطح زیر کشت گوجه فرنگی در استان ۴۰۲ هکتار بوده است، افزود: در سال زراعی قبل ۹ هزار و ۲۰۰ تن گوجه فرنگی در استان تولید شد.

حسینی اظهار کرد: امسال سطح زیر کشت این محصول در استان ۳۹۹ هکتار است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: از هر هکتار زیر کشت گوجه فرنگی در استان حدود ۲۸ تن محصول برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه مصارف گوجه فرنگی تولیدی استان بیشتر در خود استان است، تصریح کرد: گوجه فرنگی حاوی ویتامین‌های زیادی از جمله ویتامین A، C، B۳، B۶، E و k است. از بین این ویتامین‌ها ویتامین C برای مقابله با خستگی و ایجاد احساس نشاط و سرزندگی فوق‌العاده است. ویتامین C نقش زیادی در حفاظت از سلول‌ها دارد و اثرات رادیکال‌های آزاد و آلاینده‌ها را کاهش می‌دهد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان از تولید حدود ۱۱۱ تن محصول ارگانیک در یک سال گذشته در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: این محصولات شامل ۱۰۳ تن زرشک، ۲۳۴ کیلوگرم زعفران و ۷ تن و ۶۲۴ کیلوگرم گل محمدی است که سالم و بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی، تولید شد.

غلامرضا قوسی افزود: در خراسان جنوبی، ۱۵۱ هکتار زمین زیر کشت محصولات ارگانیک است که از این مقدار، ۳۸ هکتار مربوط به زرشک، ۸۴ هکتار مربوط به زعفران و ۲۹ هکتار مربوط به گل محمدی است.

وی بیان کرد: محصولات ارگانیک استان در شهرستان‌های قاین، زیرکوه، سرایان، بیرجند و سربیشه تولید می‌شود که بیشترین آن مربوط به شهرستان‌های زیرکوه و قاین است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: محصولات ارگانیک تولید شده در خراسان جنوبی به استان‌های خراسان رضوی و تهران و همچنین کشور‌های اروپایی، آلمان و فرانسه فرستاده می‌شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور باغبانی سازمان با اشاره به تولید روزانه سه هزار شاخه گل در خراسان‌جنوبی گفت: خراسان‌جنوبی ظرفیت بسیار خوبی برای پرورش گل رز داشته و گل تولیدی در این منطقه بر اساس بررسی‌های صورت گرفته از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

عبدالرضا رضایی با بیان اینکه دو واحد پرورش گل رز در خراسان‌جنوبی وجود دارد، بیان‌کرد: این دو واحد به طور متوسط اشتغال‌زایی برای ۲۰ نفر از شهروندان ایجاد کرده‌اند و بیشتر گل رز تولیدی نیز مربوط به شهرستان بیرجند است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به تولید سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: متأسفانه شیوع کرونا در ماه‌های ابتدایی سال ۹۹ و تعطیلی برخی مراسم‌ها تقاضا برای خرید گل را به شدت کاهش داد.

وی ادامه‌داد: این کاهش تقاضا برای خرید، گلخانه‌داران استان را وادار به کاهش تولید کرد و این مسئله در کنار کاهش قیمت خسارت زیادی را به تولیدکنندگان گل رز استان وارد کرد.

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر تولید گل رز تا حد زیادی در خراسان‌جنوبی به روال عادی برگشته است، گفت: روزانه در خراسان‌جنوبی بین سه هزار تا سه هزار و ۵۰۰ عدد گل رز تولید می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: گل تولیدی در خراسان‌جنوبی به استان‌های مشهد، اصفهان و تهران ارسال شده و بخشی از آن نیز در داخل مصرف می‌شود.

رضایی ادامه‌داد: با توجه به کیفیت بالای گل رز تولیدی در خراسان‌جنوبی، استان ظرفیت صادرات این محصول را با لحاظ شرایطی دارا است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی یادآور شد: افزایش سطح زیر کشت تولید گل رز یکی از الزامات صادرات محور شدن تولید این محصول در استان است و با لحاظ این شرایط می‌توانیم پایانه صادراتی گل رز در خراسان‌جنوبی داشته باشیم.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون سازمان از تولید ۱۲ هزار و ۱۰۰ تن گوشت مرغ در استان خبر داد و گفت: اگر مشکلات تولیدکنندگان در تأمین نهاده حل شود وضعیت بهتری را در عرضه خواهیم داشت.

محمود اشرفی گل اظهار کرد: در سال ۹۸ میزان تولید گوشت قرمز در خراسان‌جنوبی ۱۳ هزار و ۶۰۰ تن بوده است که این آمار در سه ماه نخست سال ۹۹ به حدود ۴ هزار و ۱۵۰ تن رسید.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ در خراسان‌جنوبی ۱۱۴ هزار و ۸۰۰ تن شیر تولید شده است، افزود: آمار تولید شیر در سه ماهه نخست سال ۹۹ نیز ۳۴ هزار و ۵۰۰ تن است.

اشرفی در زمینه میزان تولید گوشت مرغ در خراسان‌جنوبی نیز گفت: در سه ماهه نخست سال ۹۹ حدود ۱۲ هزار و ۱۰۰ تن و در سال ۹۸ بیش از ۵۸ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید شده است.

وی با بیان اینکه میزان تولید تخم مرغ در خراسان‌جنوبی طی سه ماهه نخست امسال ۶ هزار و ۵۰ تن و در سال گذشته ۲۴ هزار تن بوده است، ادامه‌داد: خراسان‌جنوبی قطب تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در کشور است و اگر مشکلات تولیدکنندگان و فعالان صنعت دام و طیور در تأمین نهاده حل شود وضعیت بهتری را در عرضه این محصولات خواهیم داشت.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: متأسفانه شیوع کرونا و کاهش مصرف مرغ در پی تعطیلی رستوران‌ها و مراسم‌های مختلف در اسفند، فروردین و اردیبهشت آسیب‌های فراوانی را به فعالان صنعت طیور وارد کرد و تولیدکنندگان، گوشت مرغ را با قیمتی بسیار پایین‌تر از قیمت تمام شده و حتی قیمت مصوب در خراسان‌جنوبی عرضه کردند.