جمعه     09/آذر/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیرجهادکشاورزی شهرستان سربیشه گفت: شهرستان سربیشه دارای 17عدد استخر دو منظوره به مساحت 38350 مترمربع با تولید 90 تن ماهی گرمابی و3 تن ماهی سردآبی می باشدکه زمینه اشتغال 30 نفررا فراهم ساخته است.

مریم جوادی بایگی با بیان اینکه پرورش ماهی تیلاپیا برای اولین بار در سربیشه آغاز و در استخری به مساحت 2025 مترمربع با تعداد 8000 هزارقطعه به صورت رایگان توزیع شد، افزود: تیلاپیا جز ماهیان گرمابی بوده و در مزارع کشورهای مختلف با اقلیم های گرمسیری و نیمه گرمسیری پرورش داده میشود و همچنین این ماهی در برابر بیماری مقاوم و دارای رشد سریع و در تغییرات کیفیت از آب شیرین تا لب شور قابلیت رشد دارد.

وی باشاراه به اینکه دوره پرورش از 120 تا180روز بوده با دمای مطلوب 27 تا30 درجه است، ادامه داد: با توجه به اینکه ماهی تیلاپیا را با روش متراکم و با استفاده از مکانیزاسیون تا 200 قطعه در مترمربع می توان پرورش داد، پیگیرمجوز دادن کلیه استخرهای دو منظوره هستیم.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان سربیشه  از پیش بینی برداشت حدود 4 تن ماهی خبر داد و اظهار داشت: برای ارائه بچه ماهی تیلاپیا، داشتن مجوز فعالیت پرورش ماهی تیلاپیا مورد نیاز است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، محمود اشرفی‌گل با بیان اینکه میزان تولید تخم مرغ در استان در سه ماه امسال ۶ هزار و ۵۰ تن و سال گذشته ۲۴ هزار تن بوده است، گفت: اگر مشکلات تولیدکنندگان و فعالان صنعت دام و طیور در تأمین نهاده حل شود وضعیت بهتری را در عرضه این محصولات خواهیم داشت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: سه ماه نخست امسال حدود ۱۲ هزار و ۱۰۰ تن و پارسال بیش از ۵۸ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید شده است.

وی بیان کرد:  شیوع بیماری کرونا و کاهش مصرف مرغ در پی تعطیلی رستوران‌ها و مراسم مختلف در اسفند، فروردین و اردیبهشت آسیب‌های فراوانی را به فعالان صنعت طیور وارد کرد و تولیدکنندگان، گوشت مرغ را با قیمت بسیار پایین‌تر از قیمت تمام شده و حتی قیمت مصوب در استان عرضه کردند.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان سطح زیرکشت زعفران استان را 16 هزار و 800 هکتار با ظرفیت تولید 63 تن اعلام کرد و گفت: هم اکنون 38 هزار بهره بردار در زمینه تولید این محصول فعالیت می کنند.

غلامرضا قوسی افزود: برای بهره وری بیشتر از این محصول استراتژیک هم اکنون 4 واحد فراوری با ظرفیت 7.5 تن راه اندازی شده که در این خصوص نیازمند صدور جواز برای 24 تن زعفران دیگر نیز هستیم. همچنین تاکنون برای 32 واحد بسته بندی با ظرفیت 70 تن هم مجوز صادر شده که بیش تر از ظرفیت تولید است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه علی رغم صدور مجوز در زمینه فراوری و بسته بندی، اما از همه ظرفیت تعیین شده استفاده نمی شود و فعال نیست، تصریح کرد: دلیل غیرفعال بودن و عدم استفاده از تمام ظرفیت این واحدها هم عمدتا بروز نبودن ماشین آلات، مشکلات فروش و نبود بازار مناسب، نیاز واحدها به تسهیلات و سرمایه در گردش و ... است که فعالیت این واحدها را با محدودیت مواجه کرده است.

وی اظهار داشت: برای رفع مشکلات این واحدها، ارائه  تسهیلات ارزان قیمت، نوسازی ماشین آلات فرسوده و استفاده از دستگاه هایی بر اساس تکنولوژی جدید، بهره گیری از کارشناسان متخصص و ورود دانش جدید به صنایع، آموزش و ترویج استفاده از محصولات فراوری شده، تسهیل روند صادرات محصولات فراوری شده و ... ضروری است.

وی تاکید کرد: برای صادرات محصولات فرآوری شده، باید یک کار بین المللی صورت گیرد و این محصولات با برند جغرافیایی یا منطقه ای ایران، در سطح جهانی معرفی شود. در این خصوص نیاز است تا فرایند صادرات تسهیل و مشوق هایی هم برای صادرکنندگان در نظر گرفته شود که با این اتفاق، صنعت زعفران بخصوص در خراسان جنوبی که پس از گلخانه ها؛ بر اساس محاسبه میزان هزینه و درآمد، رتبه دوم ارزش اقتصادی را دارد، توسعه پیدا می کند.

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به راه اندازی بورس زعفران خراسان جنوبی با حمایت صندوق توسعه بخش کشاورزی؛ از سال گذشته، بیان کرد: بورس بستر امنی برای معاملات اقتصادی است و ورود زعفران خراسان جنوبی به بازار بورس و قرار گرفتن نام آن در تابلوهای معاملاتی، سبب شده تا دست دلالان از بازار این محصول کوتاه شود و این محصول به قیمت روز و توافقی بین خریدار و فروشنده بصورت نقدی معامله شود.

قوسی با بیان اینکه به دلیل فراهم نشدن ظرفیت ها، صادرات زعفران از خراسان جنوبی، صورت نمی گیرد، گفت: با توجه به اینکه صادرات زعفران به سمت مرز افغانستان انجام نمی شود و بهترین بازار برای صادرات آن، بازارهای اروپایی است، هم اکنون زعفران خراسان جنوبی از طریق استان های همجوار از جمله خراسان رضوی و تهران که این فرایند و بستر در آن فراهم است، انجام می شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان با بیان اینکه پیش بینی می‌شود امسال حدود ۷ هزار و ۷۷۰ تن خیار از اراضی استان برداشت شود، افزود: امسال در ۱۱۷ هکتار از اراضی خراسان جنوبی خیار کشت شده است.

محمدرضا اکبری اظهار کرد: امسال از هر هکتار زیر کشت خیار در استان حدود ۲۳ هزار و ۶۰۰ کیلو گرم از این محصول برداشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: پارسال ۱۰۶ هکتار از اراضی استان به کشت خیار اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه پارسال میزان تولید خیار در خراسان جنوبی حدود هزار و ۹۰۰ تن بوده است، گفت: سال گذشته از هر هکتار زیر کشت این محصول حدود ۱۷ هزار و ۹۴۳ کیلو گرم خیار برداشت شد.

اکبری همچنین در رابطه با زمان برداشت خیار، اظهار داشت: برداشت این محصول از مزارع استان در فصل تابستان آغاز می‌شود.