پنج شنبه     15/شهریور/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی،  مدیر جهاد کشاورزی درمیان گفت: تاکنون آفت زنگ زرشک حدود ۴۰۰ هکتار از باغات شهرستان را آلوده کرده که مبارزه با این بیماری به صورت ضربتی در ۱۰۰ هکتار آن در دست انجام است.

سید محسن نصیرائی افزود:  این مبارزه با مشارکت بسیج سازندگی، قرارگاه پیشرفت و آبادانی، دهیاران و بخشداران به صورت ضربتی در دست انجام است.

وی هرس و سم پاشی درختان آلوده را ۲ روش مهم در مبارزه با زنگ زرشک ذکر کرد و گفت: در این طرح بسیجیان با همکاری مردم شاخه‌های آلوده را هرس و آتش می‌زنند و درختان را سم پاشی می‌کنند و کارشناسان حوزه حفظ نباتات جهاد ضمن نظارت بر عملیات، مسائل فنی را به باغداران گوشزد می‌کنند.

نصیرائی بیان کرد: با توجه به افزایش بارندگی‌ها در سال آبی جاری و بالا رفتن رطوبت هوا، امسال این بیماری نسبت به سال‌های گذشته شیوع بیشتری دارد و حالت طغیانی به خود گرفته است.

وی مبارزه همگانی را راهکار مناسبی برای از بین بردن آفت زنگ زرشک دانست و اضافه کرد: در برخی روستاها همه کشاورزان برای مبارزه اقدام نمی‌کنند و از طرفی صاحبان برخی باغات در شهرها زندگی می‌کنند و نسبت به هرس و رعایت بهداشت باغ خود اقدام نمی‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: آفت زنگ زرشک بیماری گیاهی با عامل قارچی است، علایم این آفت به صورت تاول‌هایی پشت برگ‌ درختان ظاهر می‌شود و در طول چند سال درخت را جارویی می‌کند.

نصیرائی گفت: این بیماری به راحتی به وسیله باد، انسان و علف‌های هرز منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: اولین‌بار این بیماری در سال ۱۳۸۶ در یکی از روستاهای بخش قهستان شهرستان درمیان مشاهده شد که به مرور به دیگر نقاط درمیان به ویژه مناطق مستعد آلودگی از جمله مناطق کوهستانی با درصد رطوبت بالا سرایت کرد.

وی عنوان کرد: گسترش این آفت هر ساله خسارت زیادی به باغداران شهرستان وارد می‌کند، با توجه به پتانسیل بالای این بیماری در به خطر انداختن زرشک منطقه همه ساله کارگاه‌های آموزشی زیادی برای زرشک‌کاران برگزار می‌شود و بروشورهایی در خصوص مقابله با زنگ زرشک و پرورش مناسب درخت زرشک در اختیار زرشک‌کاران منطقه قرار گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان با تاکید براینکه بیماری زنگ زرشک با همکاری مردم قابل کنترل است، گفت: در روستای ربیع آباد بخش مرکزی شهرستان به صورت پیاپی و در ۲ سال متولی تمام کشاورزان به صورت همگانی کار هرس و سم پاشی درختان خود را انجام دادند و این روستای از این آفت پاک شده است.

نصیرائی همچنین از کشاورزان شهرستان خواست تهویه مناسب را در زیر درختان ایجاد کنند و درختان را به گونه‌ای اصلاح کنند که از حالت چتری خارج و به صورت چند پایه‌ای درآید تا تهویه مناسب برای درختان ایجاد شود.

شهرستان درمیان با سطح زیر کشت ۲ هزار و ۶۸۰ هکتار و با تولید سالانه سه هزار تن زرشک خشک، سومین تولید کننده زرشک در استان خراسان جنوبی است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان گفت: نهضت گلخانه‌ای طرحی است که از سال گذشته در استان خراسان جنوبی استارت خورده و امسال نیز در راستای شعار سال تلاش می‌شود به طور جدی‌تر پیگیری شود تا شاهد جهش تولید محصولات گلخانه‌ای در خراسان جنوبی باشیم.

غلامرضا قوسی به سفر وزیر وقت جهاد کشاورزی در مهرماه سال 98  دستور حجتی برای توسعه گلخانه در خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: استاندار خراسان جنوبی نیز در سفر مهرماه 98 معاون اول رئیس جمهور به این استان کشت گلخانه‌ای را از برنامه‌های مهم و ضروری برای استان دانست.

وی بیان کرد: این امر در راستای مدیریت منابع آبی، فضای جدیدی را در حوزه‌های اقتصادی، اشتغال و درآمد زایی ایجاد می‌کند.

برنامه نهضت گلخانه‌ای که از سال گذشته در خراسان جنوبی رقم خورده تلاش دارد تا با برنامه ریزی جهشی 100 برابری در تولید گلخانه‌های استان را رقم زند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از 85 هزار بهره‌بردار کشاورز در خراسان جنوبی داریم اظهار داشت: 35 درصد جمعیت شاغلان استان را کشاورزان تشکیل می‌دهند و بخش کشاورزی اهمیت زیادی در توسعه پایدار استان دارد.

غلامرضا قوسی بیان کرد: با توجه به نقش کشاورزی در رونق اقتصادی و معیشت مردم به ویژه تغییر اقلیم هرگونه برنامه‌ریزی و تلاش برای تغییر در روش تولید محصولات کشاورزی و افزایش ضریب امنیت این بخش باید با نگاه کارشناسی و حساب شده رقم خورد.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای در استان کم  آب خراسان جنوبی که 20 سال با خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی دست پنجه نرم می‌کند از اهمیت زیادی برخوردار است. 



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیرامور باغبانی سازمان گفت: طبق برآوردهای اولیه ۶۷ تن زعفران طی سال ۹۸ در خراسان جنوبی تولید شده است.

عبدالرضا رضایی درباره میزان سطح زیر کشت و تولید سه محصول سه استراتژیک خراسان‌جنوبی در سال گذشته و مقایسه آن با سال ۹۷ بیان‌کرد: در سال ۹۸ طبق برآوردهای اولیه بالغ بر ۱۷ هزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیرکشت محصول زرشک در خراسان‌جنوبی داشته‌ایم.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه این آمار در سال ماقبل آن ۱۶ هزار و ۷۲۶ هکتار سطح زیرکشت بوده است، اظهارکرد: طبق برآورد اولیه در سال گذشته ۲۰ هزار و ۸۰۰ تن محصول زرشک برداشت کردیم که این آمار در سال ۹۷ حدود ۱۸ هزار و ۸۳۰ تن بوده است.

رضایی بیان‌کرد: میزان سطح زیرکشت عناب در سال ۹۷ نیز سه هزار و ۶۳۱ هکتار بوده که این آمار در سال گذشته به سه هزار و ۸۶۳ هکتار رسیده است.

وی ادامه داد: میزان تولید عناب در خراسان‌جنوبی در سال ۹۷ نیز ۶ هزار و ۳۰۹ تن بوده که این میزان در سال گذشته به هفت هزار تن افزایش داشته است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به میزان سطح زیر کشت زعفران، طلای سرخ خراسان‌جنوبی در سال ۹۷ گفت: در بازه زمانی مطرح شده سطح زیرکشت زعفران در خراسان‌جنوبی ۱۶ هزار و ۲۵۳ هکتار بوده است.

رضایی با بیان اینکه سطح زیر کشت زعفران در سال ۹۸ بر اساس برآوردهای اولیه ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار بوده است، یادآور شد: میزان تولید زعفران در سال ۹۷ نیز ۶۳.۱۸ تن بوده که طبق بررسی‌های اولیه در سال ۹۸ به بالغ بر ۶۷ تن رسیده است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی سربیشه، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه کاهش هزینه های تولید به دلیل استفاده کمتر از ماشین آلات را یکی از مزایای کشاورزی حفاظتی برشمرد و گفت: در سال زراعی جاری در سطح ۳۰۰۰ هکتار از اراضی شهرستان روشهای کشاورزی حفاظتی انجام شده است.

مریم جوادی بایگی افزود: در روش کشاورزی حفاظتی تاکید بر حفظ بقایای گیاهی در سطح خاک، کاربرد حداقلی ماشین های خاک ورزی در سطح مزرعه ووافزایش ماده آلی خاک از طریق کشت گیاه منداب و اضافه نمودن آن به خاک می باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی و فقر مواد آلی خاک در استان چاره ای جز حرکت به سمت کشاورزی حفاظتی نمی باشد و انجام اصول کشاورزی حفاظتی می تواند پایداری تولید محصولات کشاورزی را به همراه داشته باشد.

جوادی کاهش فرسایش آبی و بادی در سطح خاک را یکی دیگر از مزایای کشاورزی حفاظتی خواند و ادامه داد: از دیگر مزایای کشاورزی حفاظتی، می توان به حفظ حاصلخیزی خاک، مصرف کمتر کودهای شیمیایی و همچنین حفظ رطوبت در سطح خاک و کاهش مصرف آب در هکتار اشاره کرد.