سه شنبه     13/شهریور/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، گیاه زیره سبز به عنوان یکی از گیاهان دارویی ارزشمند دارای ویژگی‌هایی است که جایگاه آن را در الگوی کشت مناطق خاصی از کشور تثبیت شده ‌و صادرات  زیره سبز از نظر اقتصاد کشور و کمک به افزایش درآمد روستائیان حائز اهمیت است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه در این خصوص گفت: با آغاز برداشت زیره سبز در بشرویه پیش‌بینی می‌شود 280 تن از این محصول در شهرستان برداشت شود.

حسین سرچاهی افزود: 700 هکتار از زمین‌های زیرکشت این شهرستان به زیره سبز اختصاص دارد که یک هزار و 520 نفر بهره بردار این محصول هستند. 

وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 280 تن زیره سبز به ارزش حدود 15 میلیارد و 400 میلیون تومان با احتساب قیمت هر کیلوگرم 55 تا 60 هزار تومان از مزارع بشرویه برداشت شود. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه مشکلات کاشت این محصول را در شهرستان نبود متولی خرید تضمینی، نداشتن ثبات قیمتی و کارگاه‌های فراوری و بسته‌بندی برشمرد و ادامه داد: زیره سبز اواسط آبان کشت می‌شود و تا اوایل دی ماه ادامه دارد و برداشت آن نیز از اوایل اردیبهشت ماه شروع می‌شود.

حسین سرچاهی تشریح کرد: زیره سبز یکی از محصولات کم آب است به طوری که از زمان کشت تا برداشت 4 مدار آبیاری انجام می‌شود و این درحالی است که در سال‌های پرباران نیاز به آبیاری ندارد.

وی افزود: محصول زیره سبز با توجه به نیاز آبی کم نسبت به اقلیم گرم و خشک منطقه مقاوم است و از این حیث صرفه اقتصادی خوبی دارد که کشت آن قبل از محصولات جالیزی توصیه می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه یادآور شد: ضددرد، نفخ، باکتری و سرطان و بی حس کنندگی از جمله خواص زیره سبز است که محصول آن تا نیمه خرداد در خراسان جنوبی برداشت می‌شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف گفت: خروج 2 محصول عمده و استراتژیک پیاز گل نرگس و بذر پنبه مله این شهرستان از خراسان جنوبی ممنوع شد.

سید حسن رضوی افزود: سال گذشته درخواست های زیادی توسط استان های دیگر با قیمت های بسیار بالاتر از قیمت استان برای خریداری پیاز گل نرگس و بذر پنبه مله (قهوه ای رنگ) داشتیم.

وی گفت: این موضوع سبب شد کشاورزان شهرستان را توجیه کنیم و تذکر دهیم به هیچ وجه این محصولات را هر چند با قیمت های بالا در اختیار افراد غیربومی قرار ندهند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف با بیان اینکه سه ماه تابستان فصل جا به جایی پیاز گل نرگس است اظهار داشت: پارسال با استقبال زیاد کشاورزان شهرستان برای کشت گل نرگس مواجه شدیم و همین موضوع باعث شد جلوی خروج پیاز این نوع گل از شهرستان گرفته شود.


وی افزود: کشاورزان امسال نیز به افراد غیربومی پیاز نرگس را نفروشند و دستگاه های دولتی نیز با نظارت و رصد دقیق، از خرید و فروش پیاز گل نرگس و خروج آن از استان جلوگیری کنند.

رضوی سطح زیرکشت گل نرگس شهرستان خوسف را 24 هکتار عنوان کرد و گفت: هر سال حدود 12 میلیون شاخه گل از سطح اراضی برداشت می شود و به فروش می رسد.

وی درباره فروش گل نرگس بیان کرد: پارسال بخشی از محصول تولید شهرستان خوسف توسط شهرداری بیرجند خریداری و در مراکز سطح شهر با قیمت مناسب فروخته شد همچنین با انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمان تعاون روستایی، مقرر شد غرفه ای در تهران برای فروش این محصول در نظر گرفته شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف ادامه داد: فرودگاه های سطح کشور برای خرید این محصول اعلام آمادگی کرده اند و امسال در صورت مازاد تولید گل نرگس به خارج استان ارسال خواهد شد.

وی در ارتباط با خروج بذر پنبه مله از استان گفت: این نوع محصول از قدیم مخصوص خوسف بوده است اما سه دهه اخیر به فراموشی سپرده شده بود.

رضوی اضافه کرد: 2 سال قبل بذر این محصول به میزان کم در شهرستان خریداری شد و تصمیم گرفتیم با کشت مجدد آن، مجدد پنبه مله را رواج دهیم.

وی بیان کرد: پنبه مله با رنگ قهوه ای کمرنگ از زمان های گذشته برای تهیه پارچه های مقدس از جمله جانماز، عبا و از این قبیل لوازم مورد استفاده مردم محلی قرار می گرفت و رنگ پنبه تا ابد ثابت است و از بین نمی رود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف گفت: کشورهای عربی خواهان این نوع پارچه هستند لذا با همکاری میراث فرهنگی استان، پنبه مله تبدیل به پارچه می شود.

وی یادآور شد: پارسال کشت پنبه مله به صورت نشا در سطح سه هکتار از اراضی شهرستان خوسف انجام شد تا نسبت به تهیه بذر و گسترش محصول اقدام کنیم.

رضوی با بیان اینکه پنبه مله به نام خوسف ثبت ملی شده است ادامه داد: کاشت این نوع پنبه از نیمه فروردین آغاز می شود و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد که پیش بینی می شود امسال 30 هکتار از اراضی شهرستان به این نوع محصول اختصاص یابد.
شهرستان خوسف در فاصله 36 کیلومتری بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان گفت: میزان تولید در سال گذشته در کل محصولات بهاره 451 هزار و 885 تن بوده که با توجه به اقدامات به زراعی و به نژادی پیش بینی می‌شود افزایش تولید در حدود 30 هزار تن در کل محصولات بهاره داشته باشیم.

غلامرضا قوسی  اظهار کرد: گیاهان به لحاظ تاریخ کاشت به دو دسته بهاره و پاییزه تقسیم می‌شوند.

وی ادامه داد: کاشت بهاره از نیمه اسفندماه آغاز و تا پایان خردادماه ادامه دارد و برداشت این گروه محصولات از اواسط تابستان آغاز و تا اواخر پاییز ادامه دارد. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: کشت بهاره برای محصولاتی مانند حبوبات، سبزی و صیفی، جالیز، سبزیجات، پنبه، چغندرقند، دانه‌های روغنی و محصولات علوفه‌ای است. 

قوسی اظهار کرد: موارد استفاده از این محصولات، خوراک انسان، موارد مصرف سبزی و صیفی، تعلیف دام و صنایع پارچه بافی، روغن کشی و تهیه شکر است.

وی توصیه‌هایی برای کاشت و برداشت و اصول نوین در زراعت بهاره نیز داشت و افزود: توسعه کشت‌های نشایی، اصلاح الگو و آرایش کشت، توسعه کشاورزی حفاظتی، رعایت تراکم کاشت، توسعه مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت و برداشت، تغذیه به موقع و به میزان کافی در مراحل مختلف کاشت و داشت و کنترل عوامل خسارت‌زا از جمله این توصیه ‌ها است که لازم است مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: میزان تولید در سال گذشته در کل محصولات بهاره 451 هزار و 885 تن بوده که با توجه به اقدامات به زراعی و به نژادی پیش بینی می‌شود افزایش تولید در حدود 30 هزار تن در کل محصولات بهاره داشته باشیم. 

قوسی یادآور شد: پیش بینی می‌شود امسال افزایش سطح کشت بهاره در استان به جز در کشت‌های دیم(باتوجه به بارندگی‌های اخیر) نداشته باشیم.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، ظهر امروز شنبه (28 اردیبهشت) رییس سازمان به همراه مدیران کل ادارات تابعه، معاونین و تعدادی از مدیران سازمان با سید کمال الدین میرجعفریان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در محل دفتر معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری دیدار و گفتگو کردند.