برگزاری رزمایش مبارزه با ملخ صحرایی

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه رزمایش مباره با ملخ صحرایی ، امروز با حضور فرماندار و اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان به صورت نمادین برگزار گردید .

حسین سرچاهی مدیر جهاد کشاورزی گفت رزمایش مبارزه با ملخ صحرایی با حضور دستگاههای فعال در ستاد پیشگیری هماهنگی وفرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان بشرویه در منطقه درریگ شهرستان بشرویه برگزا ر گردید.

 حسین سرچاهی افزود: ملخ صحرایی یکی از خطرناکترین آفات محصولات کشاورزی بوده که در سنوات قبل خسارات جبران ناپذیری را به بخش کشاورزی شهرستان وارد نموده وطبق گزارشات واصل از سازمان جهانی وفائو وسازمان حفظ نباتات کشور احتمال ریزش گسترده وجمعیت انبوه افت در شهرستان دور از انتظار نیست لذا این رزمایش جهت امادگی بیشتر دستگاههای حوزه پاسخ به بحران برگزار گردید.
 این رزمایش با مشارکت هشت اکیپ فنی برگزار گردید وشامل اکیپهای رصد ودیده بانی،.اموزش وترویج.مستندسازی واکیپهای سمپاشی بود.:

حسین سرچاهی افزود: ملخ صحرایی مهمترین گونه از ملخ های مهاجر موجود در جهان است و در صورت مهاجم بودن ، خطرناکترین آفت نباتی محسوب می شود. این آفت قدرت پرواز بالایی داشته و در صورت مهاجم بودن در دستجات متراکم قابلیت تحرک و جابجایی زیادی دارد و در مدت یک هفته قادر است تا مسافت 1000 کیلومتر جابجا شود.  ملخ صحرایی گونه ای چند نوع خوار بوده و بخصوص در حالت مهاجری از گیاهان گوناگون تغذیه میکند. هر ملخ بطور متوسط روزانه به اندازه  وزن بدن  خود تغذیه میکند( حدود 2 گرم).

ملخ صحرایی همیشه به عنوان  یک آفت مهم مد نظر بوده و تراکم بالای آن  میتواند بصورت گله ای از یک کشور به کشور دیگر مهاجرت کند.

به همین دلیل کنترل و مدیریت ملخ صحرایی بصورت یک موضوع بین المللی  مطرح میباشد. سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) برای کنترل هر چه بهتر این آفت در هر منطقه کمیسیونهایی تشکیل داده و این کمیسیونها وظیفه کنترل این آفت را در وهله اول در کشور خود و در مرحله بعد در کشورهای همسایه را برعهده دارند و از مهاجرت این آفت به کشورهای همجوار باید جلوگیری نمایند.

در همین راستا و با توجه به این موضوع که در سال گذشته و اوایل سال جاری قسمت هایی از استان خراسان جنوبی با شدت های متفاوت درگیر هجوم ملخ صحرایی گشته بودند و از طرف دیگر در شهرستان فردوس نیز در چند مورد مبارزه محدود انجام شده بود لذا این مدیریت با توجه به حساسیت موضوع نسبت به برگزاری رزمایش شهرستانی مبارزه با ملخ صحرایی با همکاری و هماهنگی ارگان های مربوطه جهت آمادگی بیش از پیش نیرو ها اقدام نموده است . در مرحله اول این رزمایش که در تاریخ 17 دی ماه انجام شد یک دوره آموزشی جهت کارشناسان جهاد کشاورزی ، محیط بانان منابع طبیعی ، قرق بانان محیط زیست ، دهیاران ، چوپانان و کشاورزان برگزار گردید . طی این دوره که با تدریس جناب آقای مهندس یوسفی مدیر محترم حفظ نباتات استان و کارشناس مربوطه انجام گرفت ، مدعوین با نحوه شناسایی ، دیده بانی و ثبت اطلاعات در نرم افزار ( ایلوکاست موبایلی ) آشنا شدند.

در مرحله دوم رزمایش ، پیرو جلسه شورای فرعی پدافند غیر عامل شهرستان و مصوبه بند اول این جلسه :

مقرر گردید جهاد کشاورزی با توجه به موضوع هجوم ملخ های صحرائی به مزارع کشاورزی شهرستان، پیش بینی هاو اقدامات  لازم را اتخاذ  نماید.ضمنا در صورت هر گونه نیاز به امکانات بیشتر از ظرفیت های سایر ادارات شهرستانی و استانی استفاده گردد.

این مدیریت نسبت به برگزاری مرحله عملیاتی رزمایش اقدام نموده است . در این مرحله که با مشارکت تعدادی از کشاورزان ، تراکتور داران ، کارشناسان جهاد کشاورزی و محیط بانان منابع طبیعی و با هماهنگی با ارگان های ذی ربط و تحت نظارت و مدیریت ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان بشرویه و فرماندار محترم شهرستان برگزار می گردد ، نیرو های شرکت کننده ضمن آمادگی لازم با نحوه مبارزه مطلوب و به موقع با آفت ملخ صحرایی آشنا می گردند.

این رزمایش شامل مجموعه اقدامات زیرمی باشد:

* انجام دیده بانی، رصد و پایش تهدید زیستی )توسط اکیپ های دیده بانی، رصد و پایش )

* آموزش شکل شناسی آفت وزیست شناسی آفت، نحوه تغذیه و خسارت همچنین تذکربه

اهمیت تشخیص به موقع مرحله زیستی آفت، تراکم گیری وتعیین زمان سمپاشی وتاکید به

هشدار سریع جهت انجام عملیات سمپاشی درصورت نیاز )توسط اکیپ کارشناسی و آموزشی(

* اجرای عملیات آماده سازی ناوگان سمپاشی )توسط اکیپ پشتیبانی )

* اجرای عملیات سمپاشی نمادین )باآب( درخصوص آموزش نحوه سمپاشی و تست دستگاههای سمپاش)توسط اکیپ عملیاتی و اکیپ های پشتیبانی(

* تاکید به اطلاع رسانی درخصوص عدم چرای دام درمنطقه هایی که سمپاشی شود)توسط -

اکیپ آموزشی و نصب تابلو درمحل( می باشد.