اطلاعیه افزایش دما

1. افزایش دفعات خوراک دهی اما در مقادیر کم و در اوقات خنک تر روز، 4تا 6 مرتبه در روز
- خوراک تازه باعث تشویق مصرف می شود.
- گاوهاکنجکاو بوده بنابراین، اگرمحل خوراک دهی جای مناسبی باشد با افزایش دفعات
خوراک دهی گاوها بیشتر به طرف آخورحرکت می کنند.
2. ازآنجاییکه که گاوسعی در دورکردن حرارت دارد، جریان خون به دستگاه گوارش کاهش
می یابد. استفاده از خوراک هایی با کیفیت بالاتر و با خوش خوراکی بیشتر توصیه می گردد.
3. طراحی سایبان در بالای آخور
9
4. هنگام استفاده از نسبت های بالاتر کنسانتره در جیره توصیه می شود که از ب کیربنات
سدیم )جوش شیرین( برای پیشگیری از اسیدی شدن محیط شکمبه استفاده نما یید. توصیه
می شود که به ازای هر گاو در روز حدود 114 تا 227 گرم ب کیربنات سدیم استفاده نما یید.
5. از افزایش بیش از حد پروتئین در جیره خودداری کنید. جیره ها باید حدود 18 درصد
یا کمتر پروتئین داشته باشند. فقط گاوهای با بالاترین تولید به 18 درصد پروتئین نیاز دارند.
6. به منظور بهبود استفاده انرژی در دام های تحت استرس گرمایی می توان از نیاسین) 6
گرم در روز به ازای هر دام( به عنوان کی ماده افزودنی استفاده کرد.
7. مخازن آب نزدیک به آخور باشد تا دفعات مصرف آب افزایش یابد.
8. آب سبب نرمی فیبرجیره وکاهش گرد و غبار آن و افزایش خوشخوراکی جیره و ماده
خشک مصرفی می شود.
9 .جیره باید کام لاً مخلوط شود تا امکان انتخاب به حداقل برسد.
10 .آب خنک وکافی در اختیار دام قرار گیرد. برای هر 20 راس گاو یک آبشخور
با ذخیره 20 لیتر در نظر بگیرید. آب مصرفی به علت کاهش مصرف ماده خشک، بطور
چشمگیر کاهش می یابد. قراردادن آب تمیز در نزدکی محل تغذیه گاوها سبب تشویق آنها
برای خوردن و نوشیدن می شود. گاوها آب 21 تا 26 درجه سانتی گراد را به آب خیلی
سرد ترجیح می دهند و معمولا نیاز روزانه گاوهای شیرده به آب بین 130 تا 150 لیتر می
باشد. وقتی گاوها تحت استرس گرمایی هستند، نیاز آبی آ نها 2/ 1 تا 2 برابر م یشود. در زمان
استرس گرمایی، گا وها پس از ترک محل شیردوشی، آب بیشتری مصرف خواهند کرد.
11 .از بروز هر نوع تنش در گله خودداری نما یید.
12 .درماههای گرم تابستان نباید فیبر اضافی درجیره وجود داشته باشد، زیرا فیبر اضافی
موجب افزایش حرارت هنگام تخمیردرشکمبه می شود.
13 .نسبت علوفه به کنسانتره را کاهش دهید. البته کاهش شدید علوفه ها در جیره های
مصرفی در اکثر گله ها منجر به افزایش تولید اسید در شکمبه و کاهش میزان مصرف خوراک
می گردد.
14 .ایجاد سایبان بر روی اصطبل ها، آخور ، آبشخور ، بازگذاشتن دور تا دور اصطبل
) 3/5 – 4/5 مترمربع سایبان برای هر گاو بالغ(.

15.نظافت تابستانی رعایت شود و پره های فن ها را از گرد و غبار پاک کنید، زیرا با کند
شدن حرکت پره ها امکان جابجایی مناسب هوا وجود ندارد.
16 .در طول تابستان برای جلوگیری از تجمع خوراک فاسد و جلبک، باید آبشخورها
حداقل یک روز در میان با محلول ضدعفونی کننده رقیق شده شسته شوند و آبشخورهای
بیشتری نزدیک محوطه انتظار شیردوشی قرار گیرند.
17 .باتوجه به اینکه گاوها در بهاربندها پراکنده هستند جهت خنک کردن بدن آنها،
جایگاه انتظار شیردوشی بهترین مکان خنک سازی هستند که باید توسط هواکش ، پنکه و مه
پاش ها دمای بدن دام را کاهش داد.
18 .استفاده از پنکه یا کولر در سالن شیر دوشی و مصرف آب سرد بلافاصله پس از
دوشش.
19.کاهش زمان انتظار قبل از شیر دوشی؛ کاهش تعداد گاو در هر گروه شیر دوشی.
20 .جایگاه نگهداری دام طوری طراحی و ساخته شود که تهویه به خوبی در آن صورت
گیرد )ساخت جایگاه مناسب در جهت شمالی جنوبی بدون دیوار برای جابجایی هوا(.
21 .هواکش با زاویه 30 درجه به سمت پایین نصب گردد.
22 .به گاوهایی که زایمان آنها نزدیک است توجه بیشتری شود و آخور خوراک آنها را
برای پیشگیری از فساد ناشی ازتابش آفتاب پوشانده شود.