به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مهدی جعفری گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون مرمت بیش از ۵۰۰ رشته قنات استان انجام شده یا با پیشرفت فیزیکی بالا در دست اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: از این تعداد مرمت ۳۶۰ رشته قنات به طول ۸۹ کیلومتر از محل اعتبارات سال ۱۴۰۰ در سال گذشته با اعتبار ۶۹۰ میلیارد ریال انجام شد.
رئیس جمهور در سومین سفر استانی دولت سیزدهم که شهریور ۱۴۰۰ به خراسان جنوبی انجام شد، دستور تشکیل ستاد احیا و بازسازی قنوات استان را صادر کرد و با تشکیل این ستاد بلافاصله بعد از سفر رئیس جمهور، مرمت قنوات استان با حرکت جهادی و جهشی دنبال شده که اقدامی موثر در شرایط خشکسالی و خشکیدگی قنات است.
وی اظهار داشت: از محل اعتبارات کمکهای فنی و اعتباری، وزارت نفت و بنیاد علوی سال ۱۴۰۱ نیز بیش از ۶۲۴ میلیارد ریال برای مرمت و بازسازی قنوات استان تخصیص یافته که عملیات اجرایی مرمت ۱۹۱ رشته از قنوات استان به طول ۸۰ کیلومتر در سال جاری شروع شده است.
جعفری اضافه کرد: از این تعداد عملیات اجرایی مرمت ۶۲ رشته قنات به اتمام رسیده و مابقی با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصد در حال اجراست.
وی با بیان اینکه عملیات احیا و مرمت ۱۶ رشته از قنوات استان نیز فقط با مشارکت مردم آغاز شده است گفت: شروع عملیات اجرایی قنوات اصلی و دارای اولویت برای عملیات احیا و مرمت، پس از تصویب کمیته فنی قنوات استان در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: این اقدام جهادی در دولت سیزدهم برای مرمت قنوات انجام شده در حالی که سال ۱۳۹۹ تنها ۲۱ کیلومتر از قنوات استان با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال مرمت و بازسازی شد.
وی قنوات را بهترین الگوی سازگاری با کم آبی دانست و گفت: با توجه به مصوبات دومین جلسه کارگروه اجرایی مدیریت جامع حوضه آبخیز استان، مقرر شد فاز اول محدوده پیشنهادی طرح موصوف در محدودهای که بیشترین تعدد قنوات را داراست، انجام شود.
وی ادامه داد: بهطور میانگین مرمت قنوات حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد در افزایش دبی آب تاثیر دارد و در برخی قنوات استان مرمت و باسازی باعث افزایش چند برابری آب قنات شده است.
وی با اشاره به رهاورد سفر رئیس جمهور برای خراسان جنوبی در حوزه قنوات گفت: قبل از سفر استانی، اعتبارات مرمت قنوات در قالب اوراق سه ساله بود که با پیگیری مسوولان استانی و دستور آیت الله رئیسی اعتبارات نقدی نیز تخصیص یافت.
وی افزود: یکی از مهمترین مصوبات سفر اول رئیس جمهور در بخش کشاورزی خراسان جنوبی مربوط به مرمت و احیای قنوات است که برای این منظور ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت.
جعفری گفت: از این مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، ۱۱۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی وزارت جهاد کشاورزی، ۲۰ میلیارد تومان توسط وزارت نفت و ۲۰ میلیارد تومان توسط استان تا ۱۴۰۳ تخصیص مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: با گشایش اعتباری برای مرمت و بازسازی قنوات از محل سفر رئیس جمهور، در زمینه مرمت قنوات انجام تعهدات عملیاتی شده و در سال مالی گذشته گشایش خوبی برای مرمت و بازسازی قنوات استان ایجاد شد.
براساس آمار سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از مجموع ۴۱ هزار رشته قنات در کشور، این استان با ۶ هزار و ۹۴۷ رشته قنات رتبه اول را دارد و سالانه حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از قنوات استان برای مصارف شرب و کشاورزی برداشت میشود.
سفرهای اول و دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی در شهریور ۱۴۰۰ و آذر ۱۴۰۱ انجام شد که مصوبات راهگشایی در حوزه عمرانی و زیربنایی برای این استان به همراه داشته است.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش