به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور طیور سازمان با اشاره به فرارسیدن 9 اکتبر "روز جهانی تخم‌مرغ" گفت:  این رویداد برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ توسط “کمیسیون بین‌المللی تخم‌مرغ” (International Egg Commission) آغاز شد تا آگاهی عمومی در مورد اهمیت تغذیه‌ای و نقش اقتصادی تخم‌مرغ افزایش یابد.

 حامد عارفی نیا  از پیش‌بینی تولید بیش از 32 هزار تن تخم مرغ تا پایان سال جاری در استان خبر داد وگفت: این میزان تخم مرغ در64 واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت بالغ بر چهار میلیون قطعه تولید شده است.

وی اضافه کرد: کل واحد های مرغ تخم گذار استان 84  واحد با ظرفیت بالغ بر چهار میلیون قطعه است که از این میزان 20 واحد به ظرفیت بالغ بر یک میلیون قطعه به امر پرورش پولت می­پردازند.

مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به تولید متوسط 100 تن تخم مرغ در استان گفت: از این میزان 30 درصد به مصرف داخل و 70 درصد تخم مرغ تولیدی به سایر استان­ها و کشورهای هدف صادر می­شود.

وی با اشاره به ضرورت حمایت همه جانبه از تولیدات استان توجه جدی به موضوع فرآوری تخم مرغ در استان را از برنامه­های این سازمان برشمرد و افزود: ایجاد راهکارهای مناسب در جهت توانمند سازی بخش خصوصی به منظور جلوگیری از خام فروشی و استفاده از مزیت­های صادراتی به ویژه حسن همجواری با کشورهای همسایه را از جمله برنامه­های جدی مدیران استان برشمرد که در آینده نزدیک با همراهی تولیدکنندگان نهایی خواهد شد.

وی ادامه داد: بنابراین تخصیص یک روز جهانی برای این ماده غذایی پرخاصیت نشان‌دهنده اهمیت آن در تأمین نیازهای اولیه انسان‌ها است.

وی افزود: روز جهانی تخم‌ مرغ،  فرصتی است تا با نگاهی دقیق‌تر به این ماده غذایی ساده اما بسیار ارزشمند، اهمیت آن را در زندگی روزمره بهتر درک کنیم.

عارفی‌نیا افزود: این روز به ما یادآوری می‌کند که تخم‌مرغ چطور با فراهم کردن طیف گسترده‌ای از مواد مغذی به تغذیه سالم و رشد جسمانی انسان‌ها کمک می‌کند.

مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: تخم مرغ یکی از ارزانترین و کاملترین غذاهای پروتئینی است که می‌تواند تأثیر به سزایی در رفع سوء تغذیه موجود در جامعه ویژه در گروه‌های نوزادان، کودکان، زنان بارده و شیرده داشته باشد.

وی با بیان اینکه ایران به عنوان دهمین کشور تولیدکننده تخم مرغ در جهان شناخته می‌شود، گفت: در هشت سال گذشته سرانه مصرف تخم مرغ در ایران از ۱۶۰ عدد به ۱۸۲ عدد رسیده، ولی این مقدار هنوز کافی نیست و با میانگین کشورهای توسعه یافته فاصله دارد.

حامد عارفی نیا با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور ترویج فرهنگ مصرف تخم مرغ گفت: باید در زمینه معرفی هر چه بیشتر محصول و ایجاد ارزش افزوده برای آن اقدامات ویژه­تری در دستور کار قرار گیرد.