به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان با بیان اینکه سطح زیر کشت خاکشیر در استان خراسانجنوبی بالغ بر ۲۱۴ هکتار آبی و ۲۶ هکتار دیم است، گفت: خاکشیر محصول بسیار کمآبی است و به راحتی در شرایط آب و هوایی کویری استان سازگاری دارد و در سالهایی که بارندگی مطلوب باشد با سه نوبت آبیاری محصول خاکشیر آماده برداشت خواهد بود.
غلامرضا قوسی با اشاره به اینکه خاکشیر در فروردینماه کاشته و اواسط اردیبهشتماه برداشت میشود، بیان داشت: خاکشیر، محصولی کمآب و با دوره رشد کوتاه است که بیشتر در داخل مزارع دیگر کشت میشود و میتواند منبع در آمد خوبی برای کشاورزان باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت خاکشیر مربوط به شهرستان بشرویه است، عنوان کرد: بشرویه قطب تولید خاکشیر است و علاوه بر تأمین نیاز استان با نام و نشان بشرویه به استانهای خراسانرضوی، تهران، کرمان و یزد نیز ارسال میشود.
وی تصریح کرد: از هر هکتار بهصورت میانگین بیش از ۶۰۰ کیلوگرم خاکشیر برداشت میشود و زودرس بودن و رنگ روشن دانهها از ویژگیهای خاکشیر تولیدی در بشرویه است.
وی از صادرات فلهای خاکشیر بهدلیل نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و بستهبندی خبر داد و عنوان کرد: خراسانجنوبی از قابلیتهای بهسزایی در پرورش گیاهان دارویی برخوردار است و باید به این ظرفیتها توجه ویژهای صورت گیرد.
قوسی از پیشبینی برداشت ۱۰۰ تن خاکشیر از سطح زیر کشت این محصول در استان خبر داد و گفت: نیاز آبی پایین، سازگاری با اقلیم گرم و خشک منطقه، قیمت مناسب فروش، مقرون بهصرفه بودن، پایین بودن هزینههای نهادهها، تولید بیشتر، مقاومت به آفات و بیماریها و تناوب مطلوب زراعی باغات از مزایای کشت خاکشیر در استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه از خواص معجزهآسای دانههای خاکشیر، کنترلکننده و تسکیندهندگی فشارخون است، مطرح کرد: از دیگر خواص معجزهآسای خاکشیر درمان یبوستهای ناشی از غلبه سودا در بدن و یبوستهای ناشی از اضطراب و تنشهای عصبی است.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش