خراسان جنوبی با 14 هزار و 228 هکتار باغ زرشک و تولید سالانه 14 هزار و 999 تن، 98درصد زرشک تولیدی کشور را در اختیار دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی، هاشم ولی پورمطلق گفت: زرشک استان برای تصفیه خون و عروق مناسب بوده و برای درمان بیماریهای کبدی مفید است.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: اصولا با توجه به اقلیمی که در استان داریم و در شرایطی که روزهای گرم و آفتابی و شبهای خنک بر استان حاکم است، شربت زرشک، غلظت واقعی خود را پیدا میکند.
وی افزود: این اختلاف دمای زیاد شب و روز در آخر فصل رشد زرشک باعث میشود، غلظت شربت زرشک در حد مطلوب باشد.
ولی پور مطلق اظهارکرد: با توجه به اقلیم استان و کمبود نزولات جوی عملا چند گیاه توانستند خود را سازگار کنند.این گیاهان به عنوان محصولات مزیتدار استان نامیده میشوند که زرشک یکی از این محصولات است.
وی اظهارکرد: در حال حاضر در استان بحث تغذیه باغات و مسائل بهداشتی در حین برداشت و پاک کردن زرشک رعایت میشود.
کنترل آفات زرشک با هرس و طرح تغذیه باغات
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی نیز با اشاره به اینکه آفت زنبور سرشاخهخوار یکی از آفات زرشک است، به ایسنا گفت: این آفت از اوایل فروردین ماه تخمگذاری خود را شروع میکند و کنترل آفات به همکاری کشاورزان با جهاد کشاورزی بستگی دارد.
ولیپورمطلق ادامه داد: بیماری زنگ زرشک یکی دیگر از این آفات زرشک است که به دلیل خشکسالیهای چندساله و افت آبهای زیرزمینی و گرم شدن شرایط برای این آفت فراهم شده است.
وی یادآورشد: با تدابیر و طرحهای تحقیقاتی سمومی را برای نقابله با زنگ زرشک استفاده و آن را کنترل میکنیم و امسال هیچ مشکلی از بابت این آفات در درختان زرشک نداریم.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی گفت: در باغات درمیان و زیرکوه قائن آفت زنگ زرشک را داشتیم که کنترل شد.
وی با بیان اینکه کنترل بیماریها و آفتها نیازمند همکاری کشاورزان با کارشناسان جهاد کشاورزی است، خاطرنشان کرد: همچنین با اصلاح و هرس باغات و طرح تغذیه باغات میتوان این آفات را کنترل کرد.
پیش بینی برداشت 18 هزار تن زرشک در خراسانجنوبی
هاشم ولیپورمطلق رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نیز به ایسنا گفت: پیش بینی می شود در سال جاری 18 هزار تن زرشک از باغ های خراسان جنوبی برداشت شود.
وی افزود: 15 هزار و 13 هکتار از باغهای خراسانجنوبی زیر کاشت زرشک است که 12 هزار و 839 هکتار آن باروراست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال 18 هزار تن زرشک از باغهای زیر کشت این محصول برداشت شود، افزود: بیشترین سطح کشت زرشک خراسان جنوبی با 4 هزار و 233 هکتار به شهرستان قاین اختصاص دارد.
ولی پور مطلق با بیان اینکه زمان برداشت زرشک در استان نیمه مهر تا اواسط آبان،گفت: سال گذشته 17 هزار و 207 تن زرشک از باغ های این محصول در خراسان جنوبی برداشت شد.
پیش بینی برداشت ۸۱ هزار تن زرشک تر
وی با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۰۷ تن زرشک خشک از باغات استان برداشت شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه از سال ۹۰ تا ۹۲ جهشی در روند باغات زرشک داشته ایم و امسال این باغات به باردهی می رسند پیش بینی می شود امسال بالغ بر ۸۱ هزار تن زرشک تر (۱۸ هزار تن زرشک خشک) در استان تولید شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برداشت زرشک از ۱۵ روز قبل آغاز شده است، گفت: تاکنون نزدیک به۴۰ درصد زرشک استان برداشت شده است.
وی، قیمت پیشنهادی برای خرید توافقی را چهار هزار تا چهار هزار و ۵۰۰ تومان عنوان کرد و افزود: هر چند از زمان برداشت ۱۵ روز گذشته اما خرید توافقی سبب تعادل بازار خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: کیفیت محصول عالی است و پیش بینی میشود امسال، عملکرد در برداشت زرشک ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
ولیپور مطلق با بیان اینکه در استان ۲۵ هزار خانوار در بحث کاشت، داشت و برداشت فعالیت میکنند، ادامه داد: از این مقدار برداشت از باغات زرشک ۲۷۰۰ میلیارد ریال عاید کشاورزان استان میشود.
وی با بیان اینکه زرشک استان به ۳۰ کشور صادر میشود، یادآورشد: زرشک استان به کشورهای هلند، آلمان، اتریش و ایالات متحده آمریکا صادر میشود.
وجود۱۲۰ کارگاه زرشک در خراسانجنوبی
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر۱۲۰ کارگاه زرشک در استان داریم که ۵۰۰ تن ظرفیت دارد، همچنین۹ کار خانه فرآوری زرشک داریم که ۷۲۰۰ تن ظرفیت فرآوری دارد.
ولیپور مطلق درخصوص اعطای تسهیلات به زرشککاران، گفت: تسهیلاتی برای احداث بارگاههای زرشک با بهرههای پایین به کشاورزان میدهیم.
وی افزود: اگر کشاورز مکانی برای نگهداری زرشک داشته باشد و زرشک پفکی به بازار عرضه کند از ارائه زرشک تازه به بازار با صرفهتر است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهارکرد: در دو سال اخیر وزارت جهاد کشاورزی اعتبارات خوبی برای این امر قرار داده و همچنین توانستیم در کنترل قیمت زرشک به خوبی ورود پیدا کنیم.
کشاورزان از قیمت فروش زرشک راضی هستند
ولیپور مطلق با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی بحث پهنه بندی اقلیم کشاورزی را برای محصولات مطرح کرده است، گفت: به این صورت که هر ۱۰۰ هکتار به کارشناسان و محققان تحویل داده میشود تا آنها نظارت کامل بر داشت و کاشت و برداشت محصولات داشته باشند.
وی افزود: در دو سال اخیر برای کنترل قیمت محصولات، اعتبارات را به سازمان تعاون روستایی دادیم و این سازمان نیز از طریق تشکلها به بازار فروش زرشک ورود پیدا میکند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهارکرد: با کاری که این تشکلها در سال گذشته انجام دادهاند، امسال کشاورزان از قیمتها راضی هستند.
این روزها کشاورزان خراسانجنوبی که قطب تولید زرشک کشور است مشغول برداشت نوبرانه زرشک خود هستند و بازارهای جهانی چشم انتظار رسیدن این محصول هستند.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش