به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مهندس اکبری در سفر به تهران با مقامات مختلف وزارت جهاد کشاورزی دیدار و پیرامون مسائل مهم بخش کشاورزی استان رایزنی کرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در دیدار با معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی، موضوعات مرتبط با نیروی انسانی، بهبود شرایط کاری کارکنان و مطالبات بازنشستگان را مطرح کرد. در این نشست بر لزوم تأمین اعتبارات لازم برای پرداخت حقوق و مزایا تأکید شد.

در ادامه، مدیرکل مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی میزبان سرپرست سازمان بود که طی آن موضوعات مرتبط با بحران‌های بخش کشاورزی و راهکارهای مقابله با چالش‌های اقلیمی بررسی شد.

همچنین در دیدار با معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، برنامه‌های توسعه‌ای و راهکارهای بهبود شرایط تولید محصولات کشاورزی در خراسان جنوبی مورد بحث قرار گرفت.

مسائل و مشکلات باغبانی استان نیز در دیدار با معاون امور باغبانی وزارت مطرح شد که در این جلسه بر حمایت از باغداران، تأمین نهاده‌ها و برنامه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری تأکید شد. در همین راستا، در جلسه‌ای دیگر با مدیرکل امور مالی وزارت جهاد کشاورزی، موضوعات مربوط به اعتبارات و تخصیص منابع مالی برای توسعه بخش کشاورزی استان بررسی شد.

پیگیری امور سرمایه‌گذاران و نقش نظارت و بازرسی در بهبود فرآیندهای اجرایی نیز از دیگر محورهای مهم این سفر بود که در دیدار با مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت مطرح شد. همچنین چالش‌ها و فرصت‌های بخش کشاورزی استان در جلسه‌ای با مدیرکل حوزه وزارتی تشریح و مطالبات کشاورزان و بهره‌برداران خراسان جنوبی بیان شد.

در بخش دیگری از این سفر، نوسازی ناوگان خودرویی و تجهیز مهمان‌سراهای سازمان در نشست با مدیرکل پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت تا شرایط بهتری برای فعالیت کارکنان و ارائه خدمات به کشاورزان فراهم شود.

مهندس اکبری در دیدار با معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی، موضوعات مرتبط با اعتبارات و حمایت‌های مالی دولت در بخش کشاورزی استان را پیگیری کرد. در این نشست بر ضرورت تأمین منابع مالی برای توسعه زیرساخت‌های کشاورزی، حمایت از تولیدکنندگان و افزایش بهره‌وری تأکید شد.

در ادامه، رئیس سازمان امور اراضی کشور میزبان سرپرست سازمان بود. در این دیدار، تسریع در حل مسائل حوزه زمین و تسهیل فرآیند واگذاری اراضی برای اجرای طرح‌های نیروگاه خورشیدی در خراسان جنوبی به عنوان یکی از اولویت‌های مهم مطرح شد. بر لزوم همکاری‌های بیشتر در جهت تسهیل این فرآیندها و حمایت از سرمایه‌گذاران تأکید شد.

این سفر و دیدارهای متعدد، گامی مهم در جهت توسعه و بهبود وضعیت کشاورزی استان و تأمین نیازهای بخش کشاورزی استان و رفع موانع موجود می‌باشد و نتایج آن می‌تواند تأثیر بسزایی در توسعه کشاورزی خراسان جنوبی داشته باشد.در این حوزه محسوب می‌شود.



مدیر جهاد کشاورزی خوسف گفت: در راستای توسعه صنعت آبزی‌پروری و بهره‌برداری اصولی از منابع آبی، ۳۱ هزار قطعه بچه ماهی کپور و آمور در استخرهای ذخیره آب کشاورزی شهرستان خوسف رهاسازی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، مهدی خبیری امروز _شنبه هجدهم اسفند_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای توسعه صنعت آبزی‌پروری و بهره‌برداری اصولی از منابع آبی، ۳۱ هزار قطعه بچه ماهی کپور و آمور در استخرهای ذخیره آب کشاورزی شهرستان خوسف رهاسازی شد.

وی افزود: این طرح به همت اداره تولیدات دامی شهرستان و با هدف افزایش بهره‌وری منابع آبی، کاهش هزینه‌های کشاورزان، بهبود کیفیت آب و تأمین منابع پروتئینی انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خوسف با اشاره به اهمیت پرورش آبزیان در کنار فعالیت‌های کشاورزی گفت: مدیریت صحیح و نظارت مستمر بر این فرآیند، نقش بسزایی در پایداری منابع آبی و تقویت اقتصاد محلی خواهد داشت.

خبیری خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه علاوه بر کمک به معیشت کشاورزان، موجب حفظ محیط زیست و تنوع زیستی منطقه می‌شود و گامی مؤثر در راستای توسعه پایدار کشاورزی و آبزی‌پروری است.

وی تاکید کرد: پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی از روش‌های مؤثر در افزایش بهره‌وری آب و تولید محصولات پروتئینی سالم بوده و در سال‌های اخیر مورد توجه کشاورزان و مسئولان حوزه کشاورزی قرار گرفته است.



به گزاراش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اکنون ۸۵۰ تن کالای تنظیم بازار در استان تامین شده و در حال توزیع است.

نصیرائی افزود: ۲۴۰ تن برنج هندی تنظیم بازار برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز توسط مباشرین جذب و در حال توزیع است.

وی از اختصاص سهمیه ۲۰۰ تنی گوشت مرغ از شرکت پشتیبانی امور دام خبرداد و گفت: این مقدار در حال جذب و توزیع است، همچنین ۷۳ تن هم گوشت گوساله منجمد تنظیم بازار در حال توزیع است.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به انجام پیگیری‌ها برای اختصاص ۲۰۰ تن مرغ منجمد تنظیم بازار به استان، اظهار کرد: برای جذب و توزیع این مقدار مباشرین را معرفی کردیم.

نصیرائی با بیان اینکه ۳۳۷ تن شکر صنف و صنعت هم روز گذشته در سامانه بازرگاه تخصیص یافته است که مباشر برای خرید و توزیع در سطح استان معرفی کردیم، افزود: همچنین ۹۸ تن شکر خانوار در استان در حال توزیع است.

وی با اشاره به کمبود روغن قنادی در استان و سطح کشور، گفت: البته مباشر استان در حال خرید و تامین است که البته شاید نیاز استان را تامین نکند البته پیگیری از طریق کارخانجات و رئیس انجمن روغن کشور برای رفع این کمبود در حال انجام است.

نصیرائی در خصوص عدالت در توزیع اقلام اساسی و تنظیم بازار در خراسان جنوبی، اظهار کرد: البته این موضوع را به مدیران شهرستانی تاکید کردیم که نحوه توزیع اقلام اساسی به گونه‌ای باشد تا عدالت در توزیع محقق شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان به اهمیت کشت زعفران و برنامه‌های ترویجی برای افزایش تولید و صادرات آن اشاره و تأکید کرد: با توجه به کیفیت بالای زعفران این منطقه، فرصت‌های زیادی برای توسعه بازارهای داخلی و خارجی وجود دارد.

اکبری به مهم‌ترین گیاهان دارویی کشت شده در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: زعفران، گل محمدی، زیره سبز، آنغوزه، آویشن باغی و خاکشیر از جمله گیاهان دارویی مهم این استان هستند.

وی افزود: حرارت مناسب و نور کافی جهت جوانه زنی و رشد گیاهان دارویی بسیار مهم است، برخی از گیاهان دارویی استان در مناطق کوهپایه‌ای که دارای شرایط آب و هوایی نیمه خشک و فصل رشد طولانی هستند، دارای کیفیت بالا بوده و اسانس و ماده مؤثره بیشتری دارند.

اکبری گفت: اجرای مزارع الگویی در مناطق مستعد استان براساس اصول فنی، ارتقای سطح مدیریت تولید در مزارع شامل تغذیه و محلول‌پاشی مزارع، مساعدت در مصرف کودهای آلی و بیولوژیک با هدف تولید محصولات ارگانیک، توسعه مکانیزاسیون، آموزش بهره‌برداران براساس نیاز و ارائه نتایج تحقیقات کاربردی در راستای اهداف برنامه جامع، مطالعه و مکانیابی مناطق مستعد توسعه گیاهان دارویی، توسعه روش‌های نوین آبیاری و ایجاد بارگاه‌های بهداشتی زیره سبز در مراکز تولید از جمله برنامه‌های ترویجی است.

سرپرست جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: ایجاد انبارهای بورس گیاهان دارویی در استان، تأمین سرمایه در گردش بهره‌برداران، تأمین سرمایه ثابت و در گردش واحدهای فرآوری و بسته‌بندی، تجهیز بهره‌برداران به دستگاه‌های بوجاری و مساعدت با مخترعین و مبتکرین در زمینه دستگاه‌های برداشت، خشک کردن و فرآوری گیاهان دارویی از جمله راهکارها است.

وی افزود: پژوهشکده گیاهان دارویی در شهرستان بیرجند در خصوص کل گیاهان دارویی استان فعالیت دارد، همچنین با توجه به اهمیت ویژه محصولات زرشک و عناب در استان، از سال ۱۴۰۱ مرکز توسعه و ترویج زرشک و عناب در شهرستان قاین راه‌اندازی شده است.

اکبری به آموزش‌های ارائه شده اشاره کرد و گفت: امکان‌سنجی کشت گیاهان دارویی پر بازده و تعیین نیاز آبی گیاهان دارویی متناسب با اقلیم منطقه، بررسی فاکتورهای مؤثر بر رشد و نمو گیاهان دارویی، روش‌های آبیاری و میزان آب مورد نیاز در مراحل مختلف رشدی، تغذیه و محلول‌پاشی مزارع جهت افزایش میزان تولید و افزایش تولید، کیفیت و خشک کردن زعفران از جمله این آموزش‌ها است.

اکبری در پاسخ به این سوال که آیا استانداردهایی برای صادرات وجود دارد، گفت: هر محصولی استانداردهای مخصوص به خود را دارد، در استان صادرات زعفران به کشورهای اندونزی، صربستان، استرالیا، دانمارک، فرانسه، آلمان و اسپانیا، صادرات گل محمدی به کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه و صادرات زیره سبز به کشورهای فرانسه و بلژیک انجام شده است. 

وی به چالش‌های موجود اشاره کرد و گفت: شوری منابع آبی و تشدید خشکسالی، کمبود ماشین‌آلات برداشت مکانیزه، کمبود صنایع فرآوری گیاهان دارویی در استان و لزوم افزایش کیفی و اخذ گواهی ارگانیک به دلیل گرایش بازارهای جهانی به فرآورده‌های ارگانیک از جمله این چالش‌ها است.

اکبری تأکید کرد: بیشتر گیاهان دارویی استان به ویژه زعفران، زیره، آلوئه‌ورا، آنغوزه و آویشن مورد استفاده شرکت‌های داروسازی قرار می‌گیرد.

وی در این زمینه گفت: «گبرنامه‌ریزی اصولی برای توسعه فعالیت‌ها در بخش گیاهان دارویی نیازمند بررسی دقیق وضعیت موجود، شناخت کافی از پتانسیل‌های موجود در عرصه‌های زراعی و منابع طبیعی به عنوان خاستگاه اصلی گونه‌های بومی استان، شناخت نیازهای اکولوژیکی، مباحث فنی تولید و همچنین شناخت صحیح از محدودیت‌ها و چالش‌ها است. برنامه توسعه کشت گونه‌های مزیت‌دار در مناطق مختلف استان با توجه به چالش‌ها و فرصت‌های موجود هر ساله انجام می‌گردد.

سرپرست جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: نیازهای تحقیقاتی بخش اجرایی با تعامل دانشگاه‌ها و از طریق پژوهشکده گیاهان دارویی انجام می‌شود. از جمله تهیه اطلس گیاهان دارویی در سه فاز با همکاری سازمان جهاد کشاورزی در حال اجرا می‌باشد که فاز ۱ و ۲ به اتمام رسیده است. 

وی یادآور شد: تأمین و توزیع نشاء در بین متقاضیان به صورت یارانه‌ای، ارائه تسهیلات جهت توسعه سطح کاشت گیاهان دارویی، زعفران و گل محمدی (تسهیلات مشاغل خانگی و ...) از جمله حمایت‌ها است.

اکبری درخصوص بازارهای داخلی و خارجی گیاهان دارویی، یادآور شد: با وجود اقلیم مناسب از نظر کیفیت، گیاهان دارویی خراسان جنوبی رتبه بالایی داشته و در بازارهای داخلی و خارجی شناخته شده و مشتریان خاص خود از جمله در گیاهان زعفران و آنغوزه دارد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، ششمین جلسه کمیته راهبری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در بخش کشاورزی استان صبح امروز چهارشنبه (۱۵ اسفند) با حضور مهندس اکبری سرپرست سازمان، مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اشتغال، مدیر شعب بانک قرض الحسنهه بانک مهر ایران، معاون شرکت توزیع برق استان، معاون برنامه‌ریزی و اموراقتصادی و جمعی از مدیران مرتبط سازمان و اعضای کمیته و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط برگزار شد.

در این نشست، آخرین وضعیت پیشرفت طرح احداث نیروگاه‌های خورشیدی در جوار چاه‌های کشاورزی، مطابق با مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در تاریخ ۶ اسفند سال جاری، مورد بررسی قرار گرفت. اعضای کمیته با ارزیابی میزان پیشرفت و چالش‌های اجرایی، راهکارهایی برای تسریع در روند عملیاتی شدن این طرح ارائه کردند.

همچنین، در ادامه این جلسه، اعضای کمیته در نشست تخصصی وبیناری وزارت جهاد کشاورزی پیرامون بررسی ظرفیت‌های بخش کشاورزی در استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی شرکت و مهندس اکبری ضمن تشریح سیاست‌های کلان توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشاورزی، به بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی این حوزه پرداخت و گزارشی از روند پیشرفت این موضوع در استان ارائه کرد.

گفتنی است که توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در بخش کشاورزی، علاوه بر کاهش هزینه‌های انرژی بهره‌برداران، نقش مؤثری در پایداری منابع آبی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در این بخش دارد و استاندار خراسان جنوبی، سرپرست سازمان و نمایندگان استان با جدیت در حال پیگیری امور مربوط به این مهم می‌باشند.



آمار بازدید کنندگان

بازدید امروز0
بازدید دیروز0
بازدید ماه0
بازدید کل114134