به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، صبح امروز یکشنبه (21 خرداد) و در نخستین روز از هفته جهادکشاورزی، رئیس سازمان، نماینده ولی فقیه در سازمان، مدیران کل ادارات تابعه، معاونین، مدیران و همچنین جمعی از کارکنان و پیشکسوتان جهاد با آیت الله سید علیرضا عبادی- نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار کردند.

آیت الله عبادی در این دیدار گفت: تحلیل کردن اهمیت کارهای زیرساختی دولت سیزدهم به صورت علمی برای مردم مایه امیدواری است.

نماینده ولی فقیه در خراسان اظهار کرد: همواره مسئله کشاورزی به عنوان یک ضرورت در جامعه بشری بوده اما شرایط امروز جهان ویژه است به‌طوری که سرنوشت را رقم می‌زند و این هم مسئله‌ای نیست که منحصر به ایران باشد بلکه مسئله جهانی است.

مهدی جعفری ضمن گرامیداشت یاد امام راحل(قدس سره الشریف) که در روز 27 خرداد فرمان تشکیل جهادسازندگی را اعلام و نامگذاری کردند، گفت: هفته جهادکشاورزی فرصت مغتنمی است که گوشه ای از خدمات این سازمان و همکاران را تقدیم مردم ولایتمدار نموده و از تعدادی پروژه در این بخش بهره برداری گردد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: همزمان با هفته جهاد کشاورزی 157 پروژه با هزینه‌کرد و سرمایه‌گذاری 292 میلیارد و 516 میلیون و 900 هزار تومان در این استان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: این تعداد طرح از نظر تعداد ۴۵ درصد و به لحاظ اعتبارات ۱۸۳ درصد رشد دارد.

وی بیان کرد: علت افزایش تعداد طرح‌های کشاورزی استان در سال جاری، افزایش ۴۶۰ درصدی تسهیلات پرداختی بخش کشاورزی استان به مبلغ هزار میلیارد تومان در سال گذشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: همچنین در سال گذشته افزایش اعتبارات سفر رئیس جمهور را شاهد بودیم و ۱۴۰ درصد جذب اعتبارات از این محل را داشته‌ایم.

وی افزود: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، ۴۰ هزار نفر از مزایای آنها برخوردار و برای ۱۴۶ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شده است همچنین تثبیت شغل برای سه هزار و ۱۲۷ نفر رقم می‌خورد.

جعفری گفت: سال گذشته ۶۶ هزار و ۹۱۲ هکتار رفع تداخل اراضی کشاورزی در استان انجام شد که این مقدار عملکرد با کل عملکرد سال‌های قبل برابری می‌کند و خراسان جنوبی در این خصوص جزو ۶ استان برتر کشور است.

وی عنوان کرد: ۳۵۲ هکتار از اراضی ملی و دولتی برای طرح‌های سرمایه‌گذاری کشاورزی و غیر کشاورزی به متقاضیان واگذار شده که ۱۷۹ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: سال گذشته ۶۱۵ مورد کاربری غیرمجاز در سطح استان شناسایی شد که نسبت به سال قبل‌تر ۳۹ درصد رشد داشت و خراسان جنوبی رتبه نخست بند "الف" تبصره ۱۸ را کسب کرد همچنین ۱۴۸ میلیارد تومان تسهیلات جهش تولید به تشکل‌های بخش کشاورزی پرداخت شد.

وی با اشاره به وجود ۲۳ شرکت شهرک کشاورزی در خراسان جنوبی گفت: سال ۱۴۰۱ واگذاری اراضی در شهرک‌ها ۱۹.۵ درصد رشد داشت و سطح زیرکشت گلخانه‌های استان ۴۰ هکتار افزایش یافت که رشد ۵۰ درصدی دارد.

جعفری از افزایش ۲۳۰ درصدی سطح زیرکشت باغات استان خبر داد و افزود: سه هزار و ۵۲۲ هکتار سطح زیرکشت اراضی باغی استان براساس الگوی کشت افزایش یافت و در حال حاضر سطح زیرکشت باغات ۹۹ هزار و ۶۷۱ هکتار است.

وی اظهار داشت: سطح زیرکشت زعفران استان نیز ۳۰۰ هکتار افزایش یافت که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۱۲۰ درصدی دارد همچنین ۶۱۳ هکتار افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی را در استان داشتیم که البته نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به مرمت و احیای ۳۶۰ رشته قنات به طول ۸۹ کیلومتر گفت: مرمت قنوات در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل‌تر رشد ۴۲۳ درصدی دارد همچنین پارسال ۳۲.۴ کیلومتر خط لوله انتقال آب کشاورزی اجرا شد که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۸۵۲ درصدی دارد.

وی افزود: ۲۸۴ هزار و ۷۷۳ متر مکعب استخر ذخیره آب در استان احداث شد که رشد هزار و ۸۴۸ درصدی نسبت به سال قبل‌تر دارد و در مجموع سال گذشته خراسان جنوبی در زمینه اجرای طرح‌های آب و خاک یعنی اجرای قنوات و سامانه‌های نوین آبیاری رتبه اول را در سطح کشور کسب کرده است.

جعفری گفت: اولین بار برای مقابله با زنگ جارویی زرشک اعتبار گذاشتیم و عملیات مبارزه و هرس در سطح هزار و ۵۰۰ هکتار انجام شد همچنین در این مدت مبارزه با سن گندم در سطح ۹۲۹ هکتار انجام شد.

وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ایستگاه‌های پیش آگهی از چهار ایستگاه به ۹ ایستگاه افزایش یافت که رشد قابل توجهی داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار تن خرید تضمینی گندم در استان انجام شد و این رقم در کل سال گذشته ۱۱ هزار و ۷۷۷ تن بوده است.

وی ادامه داد: اولین بار میزان عملکرد واحد سطح در خراسان جنوبی به حدود ۱۲ تن گندم در هکتار رسید.

جعفری از افزایش ۲۰۵ درصدی توزیع بچه ماهی نیز خبر داد و گفت: ۵۲۰ هزار تن بچه ماهی توزیع شد و اولین بار توزیع خوراک آبزیان را در سال گذشته به مقدار بیش از پنج تن داشتیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۴ واحد صنعتی بخش کشاورزی استان به چرخه تولید بازگشت افزود: همچنین ۳۵ پروانه بهره‌برداری و ۴۲ جواز تاسیس به ارزش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در استان صادر شده‌ است.