به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان گفت: در شهرستان زیر کوه به میزان ۲۵۰ تن و در شهرستان درمیان به میزان ۱۰۰ تن چوب زرشک خرد و برای ساخت کمپوست مصرف شده است.

محمدرضا اکبری اظهار داشت: به علت تغییر شرایط اقلیمی و ضعف درختان میوه بخصوص درختان زرشک در استان و بروز بیماری زنگ جارویی تصمیم گرفته شد در کانون های آلودگی (شهرستان های درمیان و زیر کوه) ضمن هرس شاخه های آلوده، عملیات تغذیه درختان نیز انجام شود.

وی افزود: برهمین اساس در هرکدام از شهرستان های درمیان و زیرکوه سطحی معادل ۷۰ هکتار به این امر اختصاص یافت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: با برگزاری جلسات متعدد با اعضاء شورا‌های اسلامی روستا‌های هدف و بخشداران  و همچنین برگزاری کلاس های توجیهی با باغداران روستا‌های مورد نظر توضیحات لازم درخصوص نحوه انجام عملیات داده شد و عملیات حذف شاخه ها و پاجوش های آسیب دیده آغاز شد.

وی بیان کرد: از شاخه های هرس شده به همراه کود حیوانی، کمپوست برای تغذیه درختان در حال آماده سازی است که به محض آماده شدن در زمان مناسب به درختان داده می شود.

وی اظهار کرد: همچنین برای تکمیل زنجیره مبارزه با زنگ جارویی، سم مورد نیاز تهیه و به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان های آلوده حمل شد تا در زمان مناسب و براساس دستورالعمل ها  استفاده شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای اولین بار تا مورخ ۱۵ دی در شهرستان زیرکوه ۲۵۰ تن و در شهرستان درمیان ۱۰۰ تن چوب خرد و برای ساخت کمپوست مصرف شده است که سطحی در حدود ۲۳ هکتار را شامل می شود.

اکبری افزود: مقرون به صرفه بودن، تولید کود فرآوری شده و عاری از علف هرز، غنی شدن خاک، نفوذپذیری و تهویه بهتر، اصلاح خاک وحفظ رطوبت از مزایای اجرا این کار است.