رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در خراسان جنوبی تنها 2 سال است که این محصول کشت می شود، افزود: در سال های قبل کشت کلزا توسط کشاورزان و جهاد کشاورزی به صورت جدی انجام نمی شد. 
وی بیان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت شهرستان های استان، برای کشت کلزا متناسب با اقلیم هر منطقه، نمونه های مختلفی از بذر در اختیار کشاورزان شهرستان ها قرار گرفت. 
ولی پورمطلق ادامه داد: در هشت مزرعه شهرستان ها پنج نمونه بذر کلزا در یک مزرعه کشت شد تا بازدهی بذر متناسب با هر اقلیم و اطلاعات مربوط به آن سال آینده در اختیار کشاورزان قرار بگیرد. 
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای خرید تضمینی 2 محصول گندم و دانه های روغنی از جمله کلزا فوق العاده مصمم بوده و همواره دنبال خرید حداکثری آن هستند. 
وی ارزش محصول کلزا را 2.5 برابر گندم دانست و یادآور شد: کشت این نوع محصول از طرفی سبب افزایش درآمد کشاورزان شده همچنین حاصلخیزی خاک را به دنبال دارد. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به حمایت های سازمان از کشاورزان در زمینه کشت کلزا افزود: امسال برای تمام مزارع بالای سه هکتار کشت 15 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه 24 ماهه و به ازای هر هکتار سه میلیون تومان تسهیلات سرمایه در گردش قابل پرداخت بود. 
ولی پور مطلق اضافه کرد: همچنین 80 درصد یارانه خرید بذر کلزا و شارژ اضافه آب جهت آبیاری مزارع برای هر هکتار چهار تا چهار هزار و 500 متر مکعب از دیگر مشوق هایی بود که در اختیار کشاورز قرار گرفت. 
وی یادآور شد: آب مصرفی محصول کلزا 3500 متر مکعب در هکتار کمتر نسبت به سایر غلات از جمله گندم است.

1000 Characters left


Visitor statistics

Today0
Yesterday0
This Month0
Total114134