به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان گفت: ۷۰ درصد عناب تولیدی خراسان جنوبی به خارج استان صادر می‌شود و بازاریابی این محصول به صورت تازه خوری مورد استقبال قرار می‌گیرد.

محمدحسین اکبری افزود: ۹۷ درصد عناب ایران در خراسان جنوبی تولید می‌شود و این استان قطب تولید عناب در کشور است.

وی با اشاره به برداشت عناب از باغ‌های استان در سال زراعی جاری گفت: پیش بینی می‌شود امسال ۹ هزار تن محصول خشک برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته رشد هفت درصدی دارد اما نسبت به تخمین امسال ۲۵ درصد کاهش داشته که دلیل آن، سرمای دیررس بهاره و افزایش دما در اواسط تابستان است.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سطح زیر کشت عناب در این استان را پنج هزار و ۸۱۱ هکتار عنوان کرد و افزود: سطح زیر کشت در سال‌های اخیر افزایش داشته است.

وی بیان کرد: ۹ هزار و ۲۵۰ بهره‌بردار عناب در استان خراسان جنوبی فعالیت دارند که برداشت را اواسط مرداد آغاز می‌کنند و تا اواخر شهریور ادامه دارد.

اکبری استقبال بازار از عناب تازه را یادآور شد و گفت: ۲۵ تا ۳۰ درصد عناب به صورت تازه مصرف می‌شود چون از طعم و مزه مطلوبی برخوردار است.

وی اظهار کرد: شهرستان خوسف با ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار سطح زیر کشت عناب در خراسان جنوبی رکورد دار است و شهرستان‌های بیرجند و سربیشه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی به اقدامات انجام شده در زمینه فرآوری این محصول اشاره کرد و افزود: هشت کارگاه فرآوری در استان با ظرفیت تولید ۲ هزار تن در سال فعال هستند در حالی که تولید سالانه عناب استان بیش از ۱۲ هزار تن است.

وی با اشاره به صدور مجوز ایجاد باغ مادری عناب در خراسان جنوبی گفت: این مجوز به پشتوانه تحقیقات گسترده و دانش فنی مهندسان و کارشناسان بومی حاصل شده و دستاورد بزرگی برای بخش کشاورزی استان است.

اکبری ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی باغ مادری عناب در استان شاهد تولید نهال‌های با کیفیت و ارتقای سطح تولید این محصول باشیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تحقیقاتی عناب افزود: تاکنون ۲ رقم عناب سیوجان و ماژان شناسایی شده و نهال‌ها برای تکثیر در اختیار عناب‌کاران قرار می‌گیرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، عرضه عناب در بورس را یکی از دغدغه های مهم مسئولان اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: گردش مالی چهار همت عناب در بورس می‌تواند موجب تحول در اقتصاد این محصول کشاورزی شود.

شایان ذکر است که عناب، زرشک و زعفران از محصولات راهبردی خراسان جنوبی محسوب می‌شوند و این استان در تولید عناب و زرشک رتبه اول کشور را دارد.

 
 
 

1000 Characters left


Visitor statistics

Today0
Yesterday0
This Month0
Total114134